Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ
Pevné disky-rozhraní.
POČÍTAČ.
Hardware- počítačové komponenty
HARDWARE 1. část.
Identifikátor materiálu: EU
Vytvořil: Petrásek Jan
Počítačová skříň Základní deska Procesor Operační paměť Zdroj napětí
Základy IT Tomáš Sládek
Martin Holý.  Druhá světová válka  První generace (1945 – 1951)  Elektronky, relé = drahé, pomalé  Druhá generace ( )  Tranzistory = zmenšování.
Procesor Procesor neboli CPU je v informatice základní součást počítače, která vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu. Ten je.
ZÁKLADNÍ DESKA.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Informatika 1_5 5. Týden 9. A 10. hodina.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Hardware Vypracoval: Patrik Bejček.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Identifikátor materiálu: EU
Z ÁKLADY PC HARDWARE Zde je pár Věci které je dobré znát.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
MainBoard.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Hardware.
PROCESORY.
Architektura počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pevný disk (HDD - Hard Disk Drive)
Hardware osobních počítačů
HARDWARE Co je to ?.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
Univerzita třetího věku kurz ECDL
Paměti poč í tače Vnitřní paměti Pevný disk Autorem materi á lu a v š ech jeho č á st í, nen í -li uvedeno jinak, je Lenka Čižm á rov á. Dostupn é z Metodick.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Technologie počítačů 1. Stavba počítače © Milan Keršláger
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Složení PC Anotace:
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Vnitřní HW architektura počítače. Vzájemně propojuje většinu důležitých vnitřních součástek počítače (zejména procesor a operační paměť) a tyto součástky.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
SKLADBA PC 15 EU OP VK VYT 2.14 TEST 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Základní desky Marek Kougl 1.L.
PC základní jednotka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie počítačů 1. Stavba počítače
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vnitřek skříně počítače
Centrální procesorová jednotka
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Komponenty Mgr. Milan Dvořák.
Transkript prezentace:

Filip Fiala, 4.C

 Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk

 propojení jednotlivých částí PC a jejich napájení  připojení procesoru, grafickou kartu a další integrované karty  BIOS

 CPU je zkratka pro Central Processing Unit  Je základní jednotkou počítače  Zpracovává data ve strojovém kódu  Dnes už téměř vždy integrovaný obvod  Procesory jsou jedno a vícejádrové  Výkon v Hz (dnes spíše v GHz)

 Zkratka pro Random Access Memory  Elektronická paměť, která umožňuje přístup k libovolné části ve stálém čase bez ohledu na její fyzické umístění  Užití jako operační paměť  Je volatilní  Lze je kombinovat

 Zobrazuje grafiku  Základní rozdělení na grafický procesor a paměti  Je třeba chlazení – aktivní / pasivní

 Zkratka pro Hard Disk Drive  Základními částmi jsou zapisovací hlava, kotouč a vystavovací mechanismus  Uchovává data pomocí magnetické idukce  Vysoká hustota záznamu  Rychlost otáčení otáček za minutu

 Zvuková karta  Síťová karta  USB výstupy  TV karta  Optická mechanika