GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Aktuální stav projektu Digitální mapa veřejné správy
Účelová katastrální mapa GeoData června 2012.
GIS obcí kladenského regionu na Internetu
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) + ortofoto Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Externí mapová služba - E.ON ČR.
ÚČELOVÁ KATASTRÁLNÍ MAPA Ing. Tomáš Cajthaml 11. června 2010.
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Marta Toušková Útvar rozvoje hl. m. Prahy Setkání geodetů 2013 Ukončení projektu Digitální mapa Prahy a zadání Digitální mapy veřejné správy hl. m. Prahy.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Plzeňského a Karlovarského kraje
Digitální mapa veřejné správy Portál DMVS a ÚKM Jůzl2 Základní informace o DMVS  DMVS zajišťuje  garantovaná, jednotná data pro konzistentní.
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje (DMVS PK) Seznámení s projektem Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského.
Digitální data katastrálních map jako součást územně analytických podkladů Seminář k digitalizaci katastrálních map Praha,
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Digitální mapa Prahy.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Portál Jednotné digitální technické mapy
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Informační systém o území v Plzeňském kraji a v Bavorsku Studie – analytická a návrhová část Informationssystem über das Gebiet in der Region Pilsen und.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Aktuální informace k DMVS Ing. Ivan Ivanov Informace k DMVS.
Portál územního plánování v praxi
Interaktivní personální portál
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Digitální mapa veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR Pavel Bureš, Eva Kubátová Konference 3IN e-governmentu, Brno, říjen 2009.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP) Nová geodata 2012Nová geodata.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
PORADA KÚ A ÚÚP ÚAP + info z porady MMR Ing. Morche Lukáš.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Stav uzavíraných partnerských smluv a vyhlášek obcí Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský.
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
24 let DTM Plzně Techmania SC Ing. Stanislav Štangl.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
„DTM Kraje Vysočina na startu“
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Zkušenosti s vyhláškou o obsahu technické mapy obce
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Společný pohled správců technické infrastruktury na projekty DTM – ČEZ Distribuce, CETIN, innogy Konference DTM Plzeň 14. –
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky
mapový aplikační server
územního plánování na obcích v roce 2007
Analýza využití GIT na ORP a OPOÚ v kraji Vysočina
Územně analytické podklady
DTM Kraje Vysočina.
Transkript prezentace:

GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky

Digitální mapa veřejné správy: společný záměr MV, ČÚZK, MŽP, MMR, MZe, AK ČR a SMO ČR koordinovaný MV Strategický cíl: jednotný digitální vektorový mapový podklad za celé území ČR pro potřeby agend a informačních systémů veřejné správy Memorandum o spolupráci při přípravě, řešení, testování a realizaci projektu Digitální mapa veřejné správy slavnostně podepsáno 27. listopadu 2008 na ČÚZK

Účelová katastrální mapa povinný projekt cílem je vytvořit a aktualizovat digitální vektorové mapové dílo s obsahem KM pokrývající území kraje, na kterém je KM vedena na plastové fólii volitelným doplňkem projektu je pořízení PK stavu dohoda s ČÚZK, že –data vzniklá v rámci projektů realizovaných Kraji převezme a bude je po provedené kontrole garantovat –zajistí jejich centrální aktualizaci –prohlásí je za orientační mapu parcel

Účelová katastrální mapa z pohledu PK Plzeňský kraj chce realizovat tento projekt Zahájena realizace již v letech 2008 a 2009 z vlastních finančních prostředků (zpracována katastrální pracoviště Plzeň-jih, Plzeň-město, Plzeň-sever, Domažlice, Kralovice, Přeštice Chceme pořídit i rasty Pozemkového katastru na celém území kraje

Digitální technická mapa nepovinný projekt cílem projektu je nastavení principů (systému) tvorby, aktualizace a sdílení DTM - zajištění efektivní správy DTM (po stránce finanční, procesní, personální, technologické), nejedná se o plošné vytvoření DTM projekt bude realizován na bázi partnerství mezi státní správou, územní samosprávou a správci inženýrských sítí specifikace DTM –S-JTSK –výškový systém Bpv. –třída přesnosti 3 –úroveň podrobnosti odpovídající měřítku 1:500 –metadatově popsáno –maximálně využito současných směrnic pro tvorbu a aktualizaci DTM

Digitální technická mapa z pohledu PK Plzeňský kraj chce realizovat tento projekt za určitých podmínek Základní podmínkou je, že se do projektu aktivně zapojí úřady obcí s rozšířenou působností, nejlépe však i všechny stavební úřady bez kterých je tento projekt nerealizovatelný Za uvažovaných finančních prostředků se dá vytvořit prostředí pro tvorbu a správu DTM, nikoliv však jí pořídit Dle našeho názoru chybí referenční mapový podklad pro tvorbu a správu DTM (mapa povrchové situace, skutečný stav x právní stav v KN)

Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů – portál ÚAP povinný projekt cílem projektu je –vytvoření nástrojů pro ukládání a správu údajů o území, včetně správy metadat –zpřístupnění výstupů ÚAP – vytvoření prostředí pro publikaci výstupů ÚAP projekt představuje –podporu efektivní správy databází informací o území výměny a předávání informací mezi poskytovateli a pořizovateli ÚAP –zajištění řízeného přístupu k datům –nástroje pro správu pasportů údajů o území metadat

Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů – portál ÚAP z pohledu PK Plzeňský kraj chce realizovat tento projekt Řada kroků i aplikací již byla učiněna a pořízena –Datový model –Výdejní modul –Administrace žádostí IOP –Zpracování dat –Aktualizace dat a správa centrální databáze ÚAP PK –Metodiky –Zveřejňování na Portále Plzeňského kraje –Mapový server –Evidenční úlohy –Školení, atd.

Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů – portál ÚAP z pohledu PK Projekt musí být řešen v úzké spolupráci s ORP –Předpokládáme uzavření dodatku ke stávající smlouvě, respektive novou smlouvu V rámci projektu chceme řešit i problematiku pořizování, aktualizace a zveřejňování územních plánů obcí

Děkuji za pozornost Využity prezentace Ministerstva vnitra ČR Ukázky z mapových portálů Magistrátu Hradce Králové a Plzeňského kraje Michal Souček vedoucí oddělení geografických informačních systémů Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Škroupova 18, Plzeň tel.: