Laboratoř Fermentačních technologií Biotechnologická hala Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague ALEŠ PRELL Mikrobiologický.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O společnosti.
Advertisements

LAO - průmyslové systémy s.r.o.
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
ZNEČIŠŤOVÁNÍ VODY A VYČERPÁNÍ ZDROJŮ PITNÉ VODY
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Nové metody zkoušení a zátěžové testy kosmetických prostředků
GenetickymodifikovanéorganizmyGenetickymodifikovanéorganizmy KVÍZ.
6. Řízení a monitoring procesů. Řízení, regulace, měření, monitoring, automatizaceve farmaceutickém průmyslu Řídicí systémy Měřicí a monitorovací systémy.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
BIOCEV Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy.
Reakční kinetika enzymových reakcí; regulace činnosti enzymů
Prof. Ing. Pavel Jeníček, CSc.
KYSELINA CITRÓNOVÁ běžně se vyskytující organická kyselina
1 H A S A P C o n s u l t i n g, s. r. o. Představení společnosti M ILOŠ Ž ÁČEK.
Podmínky spolupráce univerzity a průmyslu v oblasti fotovoltaiky Ondřej Hégr 1,2, Radim Bařinka 1 1 Solartec s.r.o., Televizní 2618, Rožnov pod.
Název šablony: Inovace v chemii52/CH12/ , Vrtišková Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Přírodní látky Autor: Mgr.
Diagnostika provozních médií
Biokalyzátory chemických reakcí
MIKROBIOLOGIE KRMIV   Úvod Mikroflora objemných krmiv Mikroflora sena
CEITEC BRNO | ČESKÁ REPUBLIKA středoevropský technologický institut /central european institute of technology – ceitec/ vzdělávání, výzkum.
Kyslík v organizmu Oxygenace / transport kyslíku
J. Weiser Laboratoř mikrobiální proteomiky Proteomika jako nástroj ke studiu fyziologických regulací u bakterií.
Vysvětlení pojmu enzymy
Kontakt: Petr Baldrian,
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Drtič.
Metabolismus bakterií
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Aplikační potenciál keratinových vedlejších produktů masného průmyslu
REGULACE GENOVÉ EXPRESE.
Biochemie a odpady Problémy –Ovlivnění rovnovážného stavu –Vyčerpávání zdrojů –Produkce odpadů –Možné následky – poškozování ŽP Řešení –Prevence – technologická.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
AMiT, spol. s r.o.. O společnosti 2 Elektronika pro kolejová vozidla a veřejnou dopravu AMiT je společnost s ručením omezeným Vysoce kvalitní výrobky.
Systém pro automatizované měření chemických veličin v bioreaktoru Václav SteigerBrno 2014.
Studijní obor AUTOMATIZACE a ŘÍDICÍ TECHNIKA Bc.Ing. Bc. a navazujícího Ing. studijního programu Chemické a procesní inženýrství PROČ? Automatizace a řídicí.
Obor: Chemie a chemické technologie Chemik: Co se děje s hmotou při chemických reakcích? Chemický inženýr: Co se děje v aparátech, tj. reaktorech a separátorech?
Využití odpadů potravinářského průmyslu pro výrobu bioplynu - biochemicko-technologické základy Pavel Jeníček VŠCHT Praha Ústav technologie vody a prostředí.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Biotechnologie 2015 ORGANICKÉ KYSELINY Jsou obvykle syntezovány jako extracelulární metabolity. Fermentační postupy nahrazují starší izolace z přírodních.
Biotechnologie - úvod BIOTECHNOLOGIE každá technologie, která využívá živé organismy nebo jejich součásti k výrobě nebo modifikaci nějakého produktu představuje.
Využití Biotechnologie Lentikats® pro čištění odpadních vod Josef Trögl, Sylvie Kříženecká, Věra Pilařová, Pavel Janoš, Jana Měchurová, Jana Krudencová,
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Nabídka zaměstnání výzkumné pracovníky v oboru řasové biotechnologie
Biology Park Brno a.s..
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Posklizňová úprava zrna
C7900 Lehká biotechnologie
C7900 Lehká biotechnologie
Lékařská mikrobiologie I Růst bakterií, růstová křivka
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Strategie rozvoje animačního průmyslu
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
C7900 Lehká biotechnologie
C7900 Lehká biotechnologie
C7900 Lehká biotechnologie
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Enzymy a hormony Obr.1 – Jak fungují enzymy?
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
? LABORATOŘ ANALÝZY POTRAVIN A PŘÍRODNÍCH PRODUKTŮ (N323003)
C7900 Lehká biotechnologie
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Geneticky modifikované organizmy
BIOTECHNOLOGIE každá technologie, která využívá živé organismy nebo jejich součásti k výrobě nebo modifikaci nějakého produktu představuje integrované.
Primární produkce metodou světlých a tmavých lahví
Vejce Vejce – pouze slepičí
Moderní postupy využití škváry ze ZEVO
Transkript prezentace:

Laboratoř Fermentačních technologií Biotechnologická hala Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague ALEŠ PRELL Mikrobiologický ústav AVČR, Vídeňská 1083, Praha 4, tel , fax ,

Biotechnologie v praxi Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague  léčiva –antibiotika, vitamíny, nosiče, vakcíny  výživa –bílkoviny, polysacharidy, tuky, enzymy  enzymy –detergenty, farmacie, léčiva, katalyzátory  dekontaminace, zemědělství

Mezi LABORATOŘÍ a PRAXÍ NĚCO musí být Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Biotechnologický poloprovoz Pilot-Plant velké objemy bioinženýrské metody

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague

Bioinženýrské metody Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague  návrh bioreaktoru –dodávka kyslíku, homogenita, fyzikální a chemické podmínky, ekonomika  způsob vedení procesu –složení fermentačního média –změny koncentrací substrátů a metabolitů –změny teploty a pH –koncentrace kyslíku

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Chemap 5 L aerobní bioreaktor

Bioengineering 300, plné nasazení Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Architektura sítě Bioengineering 300 (D) analogově řízené bioreaktory centrální monitorovací a řídící systém SCADA/HMI Reliance 3.0 Geovap Bioengineering 1500 (E) Bioengineering 75 (F) centrální PLC TC-700 TCP/IP network

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Odstředivka ALFA LAVAL

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Homogenzátor APV

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Ultrafiltrace ROMICON

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Sprayová sušárna ANHYDRO

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Pilotní kultivace GMO  spolupráce s R&D producentem enzymových preparátů  vývoj a optimalizace kultivační technologie rekombinantního producenta intracelulárních enzymů  scale-up technologie pro průmyslovou výrobu

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Jak na to  indukovaná intracelulární produkce oxidoreduktázy  optimalizace složení minerálního média s přídavkem kvasničného extraktu  scale-up 5 až 200 L: –aerace (vvm, P m, w, O 2 /CO 2 ) –indukce, feeding ( ) xxx CENZUROVÁNO xxx

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Průběh kultivace

Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague Trocha fyziologie