Inteligence a výběr partnera:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Vliv nejistoty na hodnotu PPP projektu
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Projektové řízení Modul č.1.
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
Zkvalitnění výuky v předmětu „Sociální odpovědnost a etika podnikání“ 1.díl – Jak učitelka přichází s inovací Anna Putnová.
Něco o pozorování Tereza Krajčová Lenka Prachařová Anna Rokytová
Hodnocení práce Hodnocení práce je nástrojem zajišťujícím, aby požadavky, náročnost, složitost a podmínky práce se odrazily v diferenciaci odměny pracovníka.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Vnímání a mínění Eliška Jungová, IKŽ, FSV UK LS 2007/8.
Motivace ve vzdělávání dospělých Lektor: Mgr. Šárka Prachařová
Hypotézy ve výzkumu.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
DATUM / PŘEDNÁŠEJÍCÍNÁZEV KONFERENCE – KRÁTCE / MÍSTO KONFERENCE ROZPOZNÁVÁNÍ VÝRAZŮ EMOCÍ VE VZTAHU K CELKOVÉ EMOČNÍ INTELIGENCI Bc. Tereza Sadková Katedrové.
Ženy ve vědě aneb kdy to vlastně začalo a jaké to je…
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
PLÁNOVÁNÍ Vrcholným úkolem podnikového řízení je určování konkrétních podnikových cílů, jejichž prostřednictvím má být dosažen konečný cíl, dlouhodobá.
Navision se stal součástí Microsoft 11 července Rizika Nasazení IS v malých a středních podnicích Václav Vinklárek Microsoft Business Solutions Česká.
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Adaptivní preference pro délku nohou u potenciálního partnera
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
Lineární regrese.
Volba mezi současnou a budoucí spotřebou
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A12 AutorIng. Liběna Krchňáková Období vytvořeníListopad.
Aleš Řebíček 444 dní za volantem. Dvě hlavní témata  Z hlediska veřejnosti jsou nejsledovanějšími tématy z resortu dopravy:  důsledky novelizace zákona.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
Přirozená měna obyvatelstva 2
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
PSY717 – statistická analýza dat
MEDIACE ČESKÁ ZKUŠENOST III. KONZULTACE. OSNOVA 1. ZÁKONNÉ PODMÍNKY PRO REALIZACE MEDIACE V ČESKÉ REPUBLICE 2. K PROCESU MEDIACE POJETÍ MEDIACE VZTAHY.
Chování spotřebitele Druhý seminář.
Biologické, psychologické a sociální dimenze
Milada Kováříková Zuzana Moravová Hana Zákostelská
Teorie psychodiagnostiky a psychometrie
Druhy výzkumů z hlediska času Ladislav Rabušic
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Rekognice z pohledu psychologie
Genderová kultura a kulturní teorie sociálního státu
Téma Hypotézy ve výzkumu
Vendula Slámová Markéta Otáhalová Jitka Wagenknechtová
HYPOTÉZY „Hypotéza není ničím jiným než podmíněným výrokem o vztazích mezi dvěma nebo více proměnnými. Na rozdíl od problému, který je formulován v.
7. STRUKTURA ODBORNÉHO TEXTU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
VÝZKUM A INTERNET Internet Advertising Conference Vít Smékal, OMG
Užívání tabákových výrobků v dospělé české populaci (15 let a více) Výsledky studie GATS WHO/CDC 2012 MUDr. Hana Sovinová, PhDr. Ladislav Csémy Státní.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_05_02_plánované rodičovství Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Bc. Jaromír Šetek VNÍMÁNÍ ZEMĚ PŮVODU ZNAČKY A ZEMĚ PŮVODU PRODUKTU VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Pavel Štrach, Ph.D. et Ph.D.
Statistické metody pro prognostiku Luboš Marek Fakulta informatiky a statistiky Vysoká škola ekonomická v Praze.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
8 EKONOMICKÝ RŮST, VÝKYVY VÝKONU EKONOMIKY. Základy ekonomie 2 Produkce a růst Životní úroveň závisí na schopnosti země produkovat statky a služby Z hlediska.
Svět techniky Ostrava a jeho přínos podpoře podnikavosti žáků
Kritéria kvality metod a výzkumného šetření
Projekt Impuls / Seminář
Projekt Impuls / Seminář
Příjmová situace a zaměstnanost starších osob v evropském kontextu
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
Rutinní zdravotnická statistika
Sociologický výzkum II.
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
ŽIVOTNÍ SPOKOJENOST U VYBRANÝCH POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍ
S P O T Ř E B A a Ú S P O R Y.
Důsledky oborově nerovnoměrné vzdělanostní expanze pro návratnost vzdělání na trhu práce Tomáš Doseděl, Tomáš Katrňák
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Klinika adiktologie 1LF UK a VFN v Praze
Transkript prezentace:

Inteligence a výběr partnera: inteligentní muži jsou vždy přitažlivější Mark D. Porokosch, Richard G. Coss, Joanna E. Scheib, Shelly A. Blozis

Teorie a hypotézy Obecně přijímané tvrzení Vyšší inteligence- lepší uplatnění Preference se u žen mění se závazností vztahu a během menstruačního cyklu Dlouhodobé vztahy Krátkodobé vztahy

Hlavní otázky výzkumu Zda a jak ženy preferují inteligenci z hlediska dlouhodobého a krátkodobého vztahu? Též během menstuačního cyklu. Zda a jak ovlivňuje výběr partnera kreativita? Zda se liší objektivní a zjevná inteligence, a jaký to má vliv při Výběru partnera.

Metody 104 žen, vysokoškolské studentky v průměrném věku 19,4 roku 15 mužů, vysokoškolských studentů v průměrném věku 19,2 roku 5 různých úkolů

Výsledky Inteligence - subjektivní hodnocení U dlouhodobých vztahů vysvětluje 8,1% celkové variance U krátkodobých vztahů pouze 0,5% - objektivní míry WAIS III vocabulary subtest U dlouhodobých i krátkodobých vztahů vysvětluje přibližně stejné procento variance (3,4% a 3,2%) méně citlivé na časový kontext vztahu Ženský odhad mužské inteligence odpovídá aktuální inteligenci Kreativita Více kreativní muži jsou preferováni pro dlouhodobé vztahy Zahrnuje více aspektů inteligence Hraje důležitější roly než verbální inteligence

Ženský odhad mužské „kvality“ zahrnuje komplex dostupných souvislostí, ve kterém verbální inteligence a kreativita hrají důležitou roli. Nebyla však potvrzena koncepce riskování

DĚKUJI ZA POZORNOST