Www.4x4inschools.com 4x4 LAND ROVER. www.4x4inschools.com O soutěži... -soutěží 3 - 6 členné týmy studentů ve věku 11 - 19 let -úkolem týmu je navrhnout.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLÁNOVÁNÍ A ŘÍZENÍ VÝROBY
Advertisements

Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Škoda 110 Super Sport „Ferat“. Škoda 110 Super Sport „Ferat“
Profesionální monitory Společnost HANTAREX vyvinula a zpracovala technologii modulárních monitorů pro digitální video stěny.
Moderní design kol a koloběžek s e-pohonem
Formule 1 ve školách je jedinečná, celosvětově vzdělávací soutěž, určena pro týmy studentů středních škol ve věku od 15 – 19 let. Studenti mají za úkol.
Jdeme do hloubky: týdenní report
Různé role zástupce ředitele školy
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Technická, taktická a psychologická příprava
Spojuje tři generace a pomáhá. Celý projekt je postaven na principech lidskosti a vzájemné pomoci a nejdůležitějším předpokladem pro jeho fungování je.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
ČÍNSKÝ „SMART” Reportér německého časopisu „Autobild”, Claudius Maintz, odcestoval do čínského města Dezhou, aby navštívil továrnu, ve které jsou vyráběny.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Model Obaly v CZ Obrat mil. Kč Zaměstnanci 1 200
1.2 Technická dokumentace
SIMPLY CLEVER Projektový management Prezentace
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
DAITEM - BEZDRÁTOVÝ INTERCOM, OVLÁDÁNÍ BRÁNY A BRANKY
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Trainee new life for waste. VIZE CÍLE VIZE VIZE HODNOTY CÍLE.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
David Hodas Inovace je základ Vaší existence Formule Student na VUT v Brně Vysoké učení technické v Brně.
INFRASTRUKTURA PRO ODDĚLENÝ SBĚR VYUŽITELNÝCH A NEBEZPEČNÝCH SLOŽEK KOMUNÁLNÍHO ODPADU V ÚSTECKÉM KRAJI „DOPNĚNÍ SÍTĚ SBĚRNÝCH DVORŮ V ÚSTECKÉM KRAJI“
H2AC The Hydrogen Horizon Automotive Challenge. Co je to H2AC?  H2AC je soutěž, ve které studenti designují a staví svůj vlastní hybridní model auta.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Čtyřkolka Arctic Cat Prowler HDX 700i Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje.
Přenos dat infračerveným zářením OB21-OP-EL-ELN-NEL-M
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
ŠKODA předsériová logistika
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Konstrukce a výroba oken
Jištění kvality technologických procesů
DOBRÁ péče naplánování změn, vzájemná podpora, vzdělávání, informace
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Jak podat v InSIS přihlášku do interní grantové soutěže
Pohár vědy (Science cup)
Katedra výrobních strojů a konstruování – 340
Výrobní postup Slovní nebo grafický přehled obsahu a sledu jednotlivých výrobních operací, pracovních i nepracovních. (pracovní – přítomnost pracovníka,
Flexi Work Komerční banka, a.s. Martina Maričová, Human Resources
Činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje s.r.o. Konference IDS Žďár nad Sázavou,
Práce se selhávajícím žákem
LOKOMOTIVA řady 380 aneb TAURUS po česku….
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

4x4 LAND ROVER

O soutěži... -soutěží členné týmy studentů ve věku let -úkolem týmu je navrhnout a sestavit model vozu LAND ROVER na dálkové ovládání -hlavním cílem je postavit auto, které úspěšně projede závodní dráhu simulující profil tratě v terénu -soutěž propojuje znalosti studentů středních škol s nadšením a zájmem dětí základních škol učit se novým věcem

Součástí soutěže je... Průjezd dráhou na časÚstní prezentace Konstrukční dokumentace & Prezentační box Dodržení technických pravidelKontrola kvality konstrukce

Týmové instrukce... Týmový manager - je zodpovědný za řízení týmu, hlídá časový harmonogram rozvrhu práce, komunikuje s potenciálními sponzory, je zodpovědný za týmový rozpočet. Zastupující manager - hlídá časový harmonogram, zajišťuje materiál a vybavení pro návrh a výrobu auta, připravuje podklady pro jednání se sponzory, pomáhá kde je potřeba. Design inženýr - je zodpovědný za design, výkon a schopnosti vozu. Úzce spolupracuje s výrobním inženýrem. Výrobní inženýr - je zodpovědný za výrobu a strojní zpracování. Dohlíží na proces výroby. Grafik - je zodpovědný za barevné zpracování vozu, reklamní plnění pro sponzory (polep vozu), sjednocení marketingové identity týmu (týmová barva, konstrukční prezentace, prezentační box, reklamní materiály).

Soutěžní kategorie… Začátečníci: -účastní se pouze studenti soutěžící poprvé -doporučuje se zakoupení startovací kazety, jejíž součástí je již hotový podvozek -každý tým musí vyrobit alespoň: karosérii, náklonové čidlo, světla a tažné zařízení Pokročilý: -účastní se studenti, kteří již prošli třídou „začátečníci“ -v tomto případě již není nutnost zakoupit startovací kazetu -týmy musí vyrobit vše včetně podvozku auta

Specifikace vozu... dálkově ovládané – na vysílačku pohon všech 4 kol řízení předních i zadních kol rozměry auta: L350mm H200mm W200mm přední nájezdový úhel: 25° (minimum) zadní nájezdový úhel: 25° (minimum) světlá výška: 20mm (minimum)

Specifikace závodní dráhy... Závodní dráha Land Rover. Rozměry dráhy: 2,6 x 5,2 m. Dráha se skládá ze 14 speciálních překážek. Maximální úhel na začátku a na konci dráhy: 45° Úhel zakřivení: 30°. Hloubka vody: 50 mm.

Startovací kazeta obsahuje: podvozek 1/ MHz vysílač 2.4 MHz přijímač baterie nabíječka Startovací kazeta...

Mentoring… Každá země zapojená do soutěže má vlastního mentora z řad inženýrů společnosti Land Rover, který poskytuje podporu všem zapojeným týmům formou pravidelné ové komunikace nebo video konferencí; týmu pomáhá, ale nedělá jeho práci; spolupracuje s týmem napříč všemi soutěžními kategoriemi; připomíná týmu termíny a hlídá časový harmonogram příprav.

Ilona Topolová koordinátor soutěže pro Českou republiku 4x4 in Schools Technology Challenge T: E: Děkuji za pozornost.