CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 5. března 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
Advertisements

Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Vymezení Iniciativy Společenství EQUAL.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Evropské programy pro energetiku síť IRC a možnosti projektu CIRC (Czech Innovation Relay Center) Radan Panáček, Technologické Centrum AV ČR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Komunikační aktivity Rámce podpory.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 27.listopadu 2008.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Evropský celní informační portál (ECIP) – první fáze.
CIP (2007 – 2013) Ing. Lucie Chroustová 5. března 2009.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Možnosti spolufinancování projektů v oblasti ICT z programů EU PhDr. Blanka Hašová Ing. Martin Hiršal.
Programy EU v oblasti informační společnosti ISSS Hradec Králové,
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.
CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 17.února 2009.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Topic Organizace Místo Datum Moderní opatření zaměřená na podporu využívání veřejné dopravy zaměstnanci velkých podniků KORDIS JMK Brno, Podpořeno.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
HORIZONT 2020 rámcový program pro výzkum a inovace ( )
Jak se zapojit? Jiří Průša Národní informační den, , Praha 2 / 10 Předkladatel (koordinátor) Nese hlavní díl zodpovědnosti.
Enterprise and Industry Directorate-General European Commission CIP- podprogram Podnikání a inovace Ing. Lucie Chroustová.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Charakteristika a nástroje
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
Komunikační plán IOP 2008 – vyhodnocení představení
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

CIP (2007 – 2013) Ing. Tomáš Skuček 5. března 2009

Váš první krok:

Některá hlavní témata CIPu a jejich rozpočet Usnadnění přístupu MSP k financování € 1129 million Podpůrné služby pro podniky (zvláště MSP) € 338 million Podpora inovací a zvlášť ekoinovacím € 585 million Interoperabilita ICT a její šíření€ 728 million Energetická témata (např. účinnost, obnovitelnost) € 727 million

3. Projekty pro pilotní a tržní replikace Projekty: První použití nebo tržní replikace technologie, výrobků nebo postupů, které byly již úspěšně technicky demonstrovány, ale v důsledku existence residuálního rizika, nedošlo u nich ještě k významnému proniknutí na trh či podpoře interoperability (služeb založených na ICT). Eco-innovation ICT-PSP programme Intelligent Energy Europe programme Na částečné pokrytí uznatelných nákladů projektu GRANTY

Kdo může žádat Široké spektrum podniků, organizací a jednotlivců Všechny Členské státy EU Určité třetí země Kontrola u každé výzvy: Kritéria způsobilosti financování se liší u různých schémat financování; mohou se rovněž lišit i u dvou různých výzev v rámci totožného finančního schéma

Vytváření jednotného evropského informačního prostoru Posilování vnitřního evropského trhu ICT a výrobků založených na informačních a komunikačních technologiích a službách Stimulace inovací prostřednictvím širokého uplatnění a investování do ICT Vytváření informační společnosti přístupné pro všechny a výkonnějších a efektivnějších služeb pro veřejnost Zlepšování kvality života (ICT PSP) - Program na podporu politiky informačních a komunikačních technologií

Příklad:

(IEE) - Program Inteligentní energie – Evropa Zvyšování energetické účinnosti a racionální využívání energetických zdrojů Podpora novým a obnovitelným zdrojům energie a energetické diverzifikaci Prosazování energetické účinnosti a nových energetických zdrojů v dopravě

Aktuální výzvy IEE The 2008 call for proposals is closed The 2008 call for proposals is closed We thank all applicants for submitting their projects. Publication of the 2009 call is expected in late March Total budget to support projects this year: € 65 million. Deadline for applications: before the summer break.

3. pilíř - Program inteligentní energie Energetická účinnost & racionální užití zdrojů (SAVE)  Specifická opatření pro průmysl & stavebnictví a energii využívající výrobky; legislativní opatření Nové & obnovitelné energetické zdroje (ALTENER)  Podpora integraci nových a obnovitelných zdrojů; legislativní opatření Energie v dopravě “STEER”  Energetická účinnost a diversifikace obnovitelných paliv v dopravě; legislativní opatření

Implementace v rámci ČR MPO je kontaktním bodem programu IEE Kontaktní osoba: Eva Procházková Člen řídícího výboru programu Publikace nových výzev Spolupráce s organizacemi a firmami v oblasti energetiky Účast akcí, pořádaných EK a Agenturou Organizace informačních dnů

Příklad: (Jaroslav Jakubes, Enviros) Projekt Energy 4 Cohesion (E4C) - volný překlad „Energie pro soudržnost“ - doba řešení 1/2006 – 6/ partnerů v konsorciu - 8 cílových regionů v EU - koordinátor – WIP Renewable Energies, Mnichov, SRN

Děkuji za Vaši pozornost.

The Enterprise Europe Network (EEN) can guide you through the different steps of the bidding procedure.