AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhodnocení dotazníkového šetření cíleného na dostupnost subjektů zajišťující dopravní výchovu na území Olomouckého kraje pro osoby se sníženou schopností.
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Možnosti financování dětského domova se školou Veselíčko
ÚVOD DO VÝCHOVY MIMO VYUČOVÁNÍ
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Pedagogika volného času (VČ)
Různé role zástupce ředitele školy
Doc. Michal Kaplánek, Th. D.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
 VY_32_INOVACE_16_06  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. a 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. a 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako doplňující výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. a 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Bc. Lektorství cizích jazyků
Management pro vychovatele PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel
Trest odnětí svobody a jeho výkon
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Výchova k občanství TEMA: Bezpečnostní předpisy.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Výchovn ě vzd ě lávací systém Č R Část 1. Pedagogika Mgr. Irena Kudláčková.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
ZÁKONY & VYHLÁŠKY PhDr. Lenka Gajzlerová MI3DC_DSP Speciální pedagogika OP3DC_DSP Speciální pedagogika.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
ÚVODEM.
Erika Jirgesová (asistentka)
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
MAP – Místní akční plán ORP RK
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Týdenní stacionáře.
Spotřební koš ve školním stravování
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Vazba na Operační programy
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Normativní financování vztahy a souvislosti
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Pedagogický management 2005 J. Šťáva katedra pedagogiky tel
5. Rodina jako výchovný činitel, předškolní pedagog
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA: domov mládeže, dokumentace, režim, vnitřní řád, škola v přírodě ŠKOLSKÁ VÝCHOVNÁ A UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ VY-32-INOVACE-PED-219

Domovy mládeže zařízení, které zajišťuje žákům SŠ a studentům VOŠ ubytování, stravování a výchovnou péči činnost a provoz se řídí vyhláškou č.108/2005 Sb. zřizovatelem je SŠ nebo krajský úřad, církev nebo soukromá osoba Provoz DM ubytování není nárokové, o přijetí rozhoduje ředitel provoz během školního roku, víkendy - záleží na specifických podmínkách školy

vnitřní řád práva: používat místnost a zařízení DM, podílet se na organizaci života v DM, požadovat účelné vybavení a výměnu ložního prádla, podávat připomínky, odjíždět domů, požádat o vycházku povinnosti: dodržovat řád, udržovat pořádek, dodržovat BOZP, používat jen schválené elektrické spotřebiče, šetřit zařízení DM, hlásit závady, dodržovat zásady slušného chování, přezouvat se, hlásit úraz či onemocnění zakázáno: svévolně poškozovat zařízení DM, užívat a přechovávat alkohol a jiné omamné a zdraví škodlivé látky, hrát hazardní hry

žáci jsou rozděleni do výchovných skupin po 20 – 30 lidech Funkce DM a)Příprava na vyučování b)Zájmová činnost c)Etická výchova Výchovně vzdělávací činnost v DM navázání neformálního vztahu vychovatel - žák vychovatel = iniciátor, vedoucí a rádce zájmových aktivit

Dokumentace DM evidence ubytovaných žáků, osobní spisy záznamy o výchovně vzdělávací činnosti denní hlášení vnitřní řád DM rozvrh služeb vychovatelů zápisy z pedagogických rad Žákovská samospráva žáci mají právo být voleni do samosprávy vyjádření a podávání návrhů k náplni činnosti DM organizuje akce v rámci VČ

Režim v DM Budíček Činnosti osobní hygieny Úklid pokojů Stravování Osobní volno Studijní volno Vycházky Večerka

Školy v přírodě činnost a provoz se řídí vyhláškou č. 108/2005 Sb. školské účelové zařízení pro děti z MŠ a ZŠ a pro děti vyžadující speciální péči probíhá zde školní vyučování ve volném čase převládají aktivity spojené s přírodou (sport, tělovýchova, turistika) zařízení jsou umístěná v ekologicky nezávadném prostředí vychovatel není pouze pedagog, ale také citová opora pro děti

POUŽITÉ ZDROJE: PÁVKOVÁ, J. a kol.: Pedagogika volného času. Praha: Portál, vyd. ISBN STODŮLKOVÁ, E., ZAPLETALOVÁ, E.: Pedagogika pro střední školy. Beroun: Manchart, vyd. ISBN