Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/29.0019.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum podpory studentů se specifickými potřebami na UP v Olomouci
Advertisements

ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
Podpora studentů s SPU na MU
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
PROGRAM  Struktura studia  Přednášky, semináře  Zápočty a zkoušky  Zapisování cizích jazyků a sport. aktivit  Vnitřní předpisy  Studijní oddělení.
Diagnostika SPU.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Studijní informační systém (SIS)
Studijní informační systém (SIS)
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Podpora studentů s dyslexií na ČVUT
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Systém podpůrných služeb Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC UK kontaktní osoby na příslušných fakultách studijní oddělení příslušných fakult.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Vzdělávaní žáků mimořádně nadaných Vzdělávání žáků mimořádně nadaných je deklarací podmínek, postupů a zkušeností školy s těmito žáky.  Východiskem pro.
ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ PODPŮRNÝCH SLUŽEB PRO STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC RUK Univerzita Karlova.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
INFORMAČNĚ PORADENSKÉ CENTRUM VŠTE. „ Informačně poradenské centrum Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích si klade za cíl pomáhat.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Žák se speciálními vzdělávacími potřebami a změny v legislativě.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Středisko handicapovaných studentů na VŠE V roce 2015.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Vítejte v našem Speciálně pedagogickém centru..
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Vazba na Operační programy
Pedie Co mají společné?.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Institucionální plán Zařazení projektu: 2 – Diverzifikace a dostupnost Zajištění poradenských služeb a služeb pro podporu rovných příležitostí.
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Transkript prezentace:

Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/29.0019 Číslo a název oblasti podpory: Oblast podpory 2.2 – Vysokoškolské vzdělávání

Informačně poradenské centrum - IPC

Obsah prezentace 1) Charakteristika IPC na VŠTE 2) Klienti IPC na VŠTE 3) Nabízené služby IPC na VŠTE 4) Postavení IPC mezi subjekty na VŠTE 5) Zahájení a provoz IPC na VŠTE Prostor pro dotazy

1) Charakteristika IPC na VŠTE IPC = Informačně poradenské centrum na Vysoké škole technické a ekonomické Cíl: zajištění vyrovnání podmínek a přístupu ke studiu a podpora studentům s různými druhy znevýhodnění, tzv. studenti s specifickými vzdělávacími potřebami (SVP)

2) Klienti IPC na VŠTE 1) Uchazeči s SVP o studium na VŠTE v Českých Budějovicích (v momentě podávání přihlášky ke studiu) 2) Studenti s SVP na VŠTE v Českých Budějovicích prezenční i kombinované formy všech studijních oborů - vždy na základě potvrzení, o jaký druh znevýhodnění se jedná (tj. vyjádření lékaře, psychologa, speciálně-pedagogických center, pedagogicko-psychologických poraden apod.)

Student s SVP - typy znevýhodnění - pohybové znevýhodnění - zrakové znevýhodnění - sluchové znevýhodnění - specifické poruchy učení (SPU) - psychické problémy - zdravotní znevýhodnění

Pohybové znevýhodnění Plánované služby: Bezbariérový přístup během studia Vykonání zkoušky v místě s bezbariérovým přístupem - Fyzická lidská pomoc

Zrakové znevýhodnění - Pomoc při podání přihlášky - „Peer“ výpomoc - Konzultace s vyučujícími, garanty ohledně přístupu, organizaci učebních materiálů - Zajištění takových studijních podmínek, které napomůžou k vyrovnání studijních podmínek - Nákup vybraných kompenzačních pomůcek Vypůjčování kompenzačních pomůcek

Braillská tiskárna

Braillský řádek

Digitální čtecí přístroj hlasový

Diktafon

Notebooky se speciálním softwarem

Skenovací pero

Sluchové znevýhodnění - Přepis přednášek - Online elektronické zdroje a prezentace Hlasové komentáře na webu Pomoc při tvorbě poznámek – “peer“ pomoc Podpůrné konzultace s vyučujícími, garanty k zajištění vyrovnání studijních podmínek Seznam tlumočníků do znakové řeči

SPU a zdravotní znevýhodnění Možnost ústního přezkoušení Pomoc při tvorbě poznámek – „peer“ pomoc Pomoc při sestavování individuálního studijní plánu v souladu se studijním a zkušebním řádem Seznam speciálně-pedagogických center

Psychické znevýhodnění Základní pomoc a podporu – kontaktní i odloučené pracoviště (viz dále) Uzpůsobení studijních a zkušebních podmínek aktuálním potřebám studenta v odůvodněných případech po dobu nezbytně nutnou

3) Nabízené služby IPC na VŠTE Již garantované: - Komunikace se studenty s SVP, s garanty předmětů, s pedagogy, Pedagogickým oddělením, Prorektorátem pro praxi a vnější vztahy Aktualizuje informace o své činnosti na webových stránkách a ostatních internetových stránkách Umožňuje kontakt přes telefon, e-mail, Facebook či osobní konzultace

Zprostředkovává klientům informace o studiu, možnostech pomoci. Nabízí speciální i psychologické konzultace jak pro klienty, tak pedagogy takovýchto studentů. Slouží jako prostor k vykonání zkoušek či zápočtů klientům. Půjčování dostupných pomůcek pro studenty s SVP

Plánované služby do budoucna: Rozvoj a zlepšování poskytovaných služeb prostřednictvím zpětné vazby klientů, pedagogů aj. Seznam knihoven (dostupnost knih, učebních materiálů pro studenty s SVP) v JčK. Informace o možnostech praxe pro klienty. Seznam zařízení, kde je prováděna diagnostika relevantních typů znevýhodnění. Seznam PEPSY, SPC v JčK. Pořízení, seznam dostupných kompenzačních pomůcek.

4) Postavení IPC mezi subjekty na VŠTE Garanti předmětů, VŠ pedagogové - informuje klienty o IPC Pedagogické oddělení Uchazeč Student Prorektorát pro praxi a vnější vztahy - vzájemná komunikace v podobě konzultací, zpětná vazba -veškeré služby IPC - konzultují dotazy a podávají zpětnou vazbu - nabízí konzultace, pomoc při zkoušení - registr dostupných míst pro praxi, přehled uplatnění na trhu práce, zpětná vazba

Pilotní provoz: od 9. ledna 2013 (dnes) Plný provoz: září 2013 5) Zahájení a provoz IPC Pilotní provoz: od 9. ledna 2013 (dnes) Plný provoz: září 2013

Pracoviště IPC – kontaktní pracoviště: Budova D přízemí místnost D001 VŠTE v Českých Budějovicích Okružní 10 370 01 České Budějovice

Pracoviště IPC - odloučené pracoviště prostory Pedagogicko-psychologické poradny 3. patro – nalevo od výtahu Karla IV. 93/3 370 01 České Budějovice cesta, dveře značené logem IPC =>

Provozní a otevírací doba Provozní doba (již garantovaná): každý den Otevírací doba (pilotní provoz) odloučené pracoviště středa 9 – 13h kontaktní pracoviště středa 14 – 18h + 1x měsíčně pro studenty s SVP kombinované formy

Možnosti kontaktu pracovníků IPC 1) mobil: +420 777 470 835 2) facebooková stránka: www.facebook.com/ipcvstecb 3) e-mail: IPC.VSTECB@GMAIL.COM 4) osobní návštěva: v otevírací době Nadto informace prostřednictvím youtube kanálu na adrese: WWW.YOUTUBE.COM/IPCVSTECB

Kontaktní pracovníci Tel. 777 420 385 Mgr. Petra Majerová Tel. 777 420 385 VŠTE - budova D – kontaktní pracoviště Středa 14 - 18h – místnost D001 PhDr. Yvona Mazehóová, Ph.D. Tel. po předchozím kontaktu IPC Karla IV. 93/3 – odloučené pracoviště Středa 9 - 13h

těším se opět na viděnou ! ! Děkuji za pozornost a těším se opět na viděnou !