Střední škola teleinformatiky Ostrava

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Advertisements

Simulace a analýza pohybu mobilních telefonů
Provolba v mobilních sítích 2N ® NetStar.
Prezentace bakalářského oboru
Datové přenosy v ISDN Mobilní systémy, PF, JČU.
Mobilní sítě Petrásek Jan Petrásek Jan A1.
Bezpečnost mobilních telekomunikačních systémů Aleš Vincenc.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Sintony® 60 - bezpečný domov v elegantním hávu
IT ESSential I. 8. Networks. 2 Rozdělení sítí  LAN  skupina hosts vzájemně propojených zařízení s jednotnou správou (jednotné řízení bezpečnosti, přístupu,
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
2 Jan Tomíšek Nová organizace služeb 3 Základní typy služeb poskytovaných společností Vema operativní hotline konzultace školení implementační implementace.
Mobily dneška a zítřka aneb Dnes neprodejné, Zítra žádané… Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator.
 vytváření signálů a jejich interpretace ve formě bitů  přenos bitů po přenosové cestě  definice rozhraní (pro připojení k přenosové cestě)  technická.
Technologie GPRS >Roman Slowioczek Specialista pro GPRS technologii Oskar.
Martin Šrotýř TELEKOMUNIKACE GSM Martin Šrotýř
Přehled
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
Mobilní telefonní síť GSM
Typy elektronické komunikace
Základy mobilních systémů a GSM
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Telefonování přes Internet
IP telefonie v síti CESNET2 Sven Ubik Brno,
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Výrok „Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“
GSM Lift Watch.
ISDN Backup 2N ® NetStar. Základy o záloze ISDN linek: Záloha odchozích a příchozích hovorů pomocí nezávislé trasy (GSM/UMTS) Podpora.
Mobilní komunikační sítě
SIM hunting (Vyhledání volné SIM) 2N ® NetStar.
SIM hunting (Vyhledání volné SIM) 2N ® NetStar.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
GSM Lift Watch. Požadavky zákazníka – Snadná komunikace z kabiny výtahu – Bezdrátové spojení z kabiny výtahu – Dálkové nastavení a ovládání pomocí SMS.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Druhy připojení k internetu
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
GSM A DATOVÉ PŘENOSY V BEZDRÁTOVÝCH SÍTÍCH
Satelitní systémy Mobilní systémy, PF, JČU. Telefonní (radiové) sítě Telefonní sítě Přepojování okruh Přenos hlasu Datové/IP sítě Přepojování paketů Přenos.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Připojení k internetu Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí. Grafické znázornění části internetu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tato prezentace byla vytvořena
Úvod do počítačových sítí Lekce 03 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Připojení k rozlehlých sítím Základy počítačových sítí Lekce 12 Ing. Jiří ledvina, CSc.
GSM.
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Josef Petr Obor vzdělání: M/01 Informační technologie INSPIROMAT PRO TECHNICKÉ OBORY 1. ČÁST – VÝUKOVÉ MATERIÁLY URČENÉ PRO SKUPINU OBORŮ 18 INFORMAČNÍ.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace, obsahující test znalostí GSM systému. Na deseti snímcích rozebírá základní problematiku mobilní telefonie. Snímky jsou.
Lekce 4. Vývoj GSM I ● 1982 – CEPT zakládá skupinu GSM (Groupe Spécial Mobile) jejímž úkolem je navrhnout panevropský systém s následujícími kritérii:
Vytvořili: jaroslav Šindler a Tereza Žitníková I.B.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII TELEKOMUNIKACE.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Fyzická vrstva (PL) Techniky sériové komunikace (syn/asyn, sym/asym ) Analogový okruh (serial line) Přenos v přeneseném pásmu (modem) Digitální okruh.
Připojení k internetu Jakub Adam, 9.B GPRS General Packet Radio Service (GPRS) je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
Lekce 6. 2 Generace mobilních systémů ● 0. generace - před rokem 1980 ● 1. generace (NMT) – začátek 80. let – buňková struktura – analogové systémy –
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_56_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Mobilní komunikace.
Datové komunikace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Typy připojení k internetu
2N® Omega Series 2N TELEKOMUNIKACE a.s..
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
TELEFONNÍ KOMUNIKACE Mgr. Michal Oblouk.
PB169 – Operační systémy a sítě
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
Mobilný telefón.
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Přednášky z Distribuovaných systémů
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Střední škola teleinformatiky Ostrava Mobilní síť GSM 9. 5. 2008

Obsah: Co je to GSM Funkce GSM Architektura GSM Z čeho se skládá síť GSM Celulární (buňkový) princip GSM sítě Princip časového multiplexu Rádiové rozhraní systému GSM Zpracování signálu v Mobilní stanici GSM Poděkování

Co je to GSM „Global System for Mobile “ – Světový systém pro mobilní telefony digitální buňková radiotelefonní síť II. generace s více než 400 operátory ve více než 150 zemích umí přenášet nejen hlas ale i textové zprávy SMS a data (fax, obrázky, internet, …)

Funkce GSM Základní funkce: klasické volání na zadané telefonní číslo funkce volání tříznakových emergency čísel(150, 155, 158) faxové volání při použití dodatečného faxového adaptéru posílání krátkých textových zpráv (SMS)

Funkce GSM Doplňkové služby: identifikace volajícího přesměrování hovoru zdržení hovoru konferenční hovor (více než dva účastníci jednoho telefonního hovoru) blokování odchozích hovorů Přenos dat

Architektura GSM Sítě

Z čeho se skládá síť GSM Mobilní stanice – MS (Mobile Station) Sít‘ GSM je možno rozdělit na čtyři základní části: Mobilní stanice – MS (Mobile Station) vysílač nebo přijímač komunikující se základnovou stanicí BTS MS je jednoznačně identifikována pomocí čísla IMEI (International Mobile Equipment Identity), uloženého v její paměti. účastník je identifikován pomocí SIM karty (Subscriber Identification Module).

Z čeho se skládá síť GSM Subsystém základnových stanic – BSS (Base Station Subsystem) hlavním úkolem je pokrytí území rádiovým signálem a zprostředkování spojení MS s radiotelefonní ústřednou MSC

Z čeho se skládá síť GSM Síťový a spínací subsystém – NSS (Network and Switching Subsystem) řídí komunikaci mezi mobilními účastníky sítě GSM a komunikaci s dalšími externími sítěmi.

Z čeho se skládá síť GSM Operační a podpůrný subsystém - OSS (Operation and Support Subsystem) zajišťuje řádnou činnost a údržbu celé sítě GSM. Je zde prováděn monitoring, diagnostika a opravy poruch systému Další funkcí tohoto bloku je také administrativní  podpora.

Celulární (buňkový) princip GSM sítě Princip buňkového systému spočívá v rozdělení území na mnoho částí (buněk), mezi které se rozdělí dostupné frekvence tak, aby bylo možné použít stejnou frekvenci vícekrát.

Princip časového multiplexu V daném frekvenčním pásmu jsou vytvořeny časové úseky (intervaly, sloty) a ty jsou poté přidělovány jednotlivým uživatelům.

Rádiové rozhraní systému GSM v systému GSM se používají tři standarty: • GSM 900 • GSM 1800 • GSM 1900

Zpracování signálu v Mobilní stanici GSM

To bylo z mé strany vše, děkuji za pozornost. Poděkování To bylo z mé strany vše, děkuji za pozornost.