Chyby ve výživě II. Dagmar Šťastná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ochrana zdraví Výukový program RNDr. Ivana Kopová.
Advertisements

Skupinové kurzy snižování nadváhy
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
OBEZITA.
CIVILIZAČNÍ NEMOCI NA PŘELOMU TISÍCILETÍ
Světová populace je celkové množství všech živých lidí na Zemi v daném čase.Podle odhadů vydávaných sčítáním lidu dosáhla Zemská populace v roce 2007.
METABOLISMUS LIPIDŮ II Anabolismus
PATOFYZIOLOGIE VÝŽIVY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Složení potravy.
Tuky – složení, značení, hodnocení, výživová doporučení
Obezita Hejmalová Michaela.
Adéla Volková Eva Dorazilová Tereza Manová
Přírodověda 5. ročník Gabriela Mikulková Slouží nám jako zdroj energie Bez jídla by nemohlo naše tělo vykonávat žádný pohyb.
Název Výživová pyramida
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
OBEZITA.
Česká republika a svět Česká republika a svět Z_115_Česká_republika_a_svět Autor: Mgr. Miluše Šafářová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková.
STÁTNÍ HRANICE.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
PŘÍRODNÍ VĚDY AKTIVNĚ A INTERAKTIVNĚ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_476.
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
Globální problémy světa – civilizační nemoci
Poruchy příjmu potravy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: DOMOV
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Prudký nárůst nových případů Zdvojnásobení příštích 25 let 300 milionu lidí Zdvojnásobení příštích 25 let 300 milionu lidí.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Tělesné složení © Hlúbik Jan. Tělesné Složení 1.Problémy dnešních lidí 2.Jak ho měřit???? 3.Proč se jím zabývat ?
VY_32_INOVACE_01_Evropská unie Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Lutra lutra. Rozšíření - Widening  ean_Otter_distribution.png ean_Otter_distribution.png.
Evropa – východní Evropa úvod Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Stanislav Šindler Datum: Cílový ročník:
INDEXY Nejčastější indexy a relativní rozměry - Indexy tělesných segmentů - Výškováhové indexy pro určování množství tuku v těle - Vybrané indexy hlavy.
Zdravotní problém lidstva
Zdravé stravování KC3.
Obezita u dětí je rizikem diabetu 2. typu Irena Aldhoon Hainerová Klinika dětí a dorostu a Centrum pro výzkum diabetu, metabolismu a výživy 3. LF UK a.
Lékařské odezvy na otylost.  Obezita, česky otylost je stav, ve kterém přirozená energetická rezerva savce která je uložena v tukové tkáni, stoupla nad.
Civilizační choroby. otylost nadměrné hromadění energetických zásob v podobě tuku.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_06 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Obezita Anotace Žáci se v průběhu.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: Potravinová pyramida, poruchy trávení ČÍSLO PROJEKTU:
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
STEM/MARK, a.s.Obezita 2013 strana 1 Východiska a parametry projektu Zadání projektu Zadavatelem je společnost AMI, která pro VZP zpracovává komunikační.
Poruchy příjmu potravy
Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod CZ.1.07/1.1.05/ „Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole“ Mgr. Marie Šimková VOZ7_04.
Chyby ve výživě I. Dagmar Šťastná. Nesprávné stravovací návyky a civilizační choroby Nedostatečný příjem pokrmů vede k pocitu hladu, k podráždění, podvýživě.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 13Číslo.
Psychologie v obezitologii MUDr. Lenka Mičínová Sáblíková
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Identifikátor materiálu: ICT2-1-56
Onemocnění trávicí soustavy.
Psychologie v obezitologii
Body mass index Index tělesné hmotnosti Kateřina Červinková.
Ukážu ti, jak být pořád v dobré kondici!
VY_32_INOVACE_VJ37.
Transkript prezentace:

Chyby ve výživě II. Dagmar Šťastná

Obezita Příčiny Nadměrná chuť k jídlu vedoucí nadměrnému příjmu kalorií Deprese Nedostatek pohybu Nedostatek spánku Podzimní přibírání váhy (podvědomé vyhodnocení podzimních stresů jako signálu k zvyšování tukových zásob) Mateřské přibírání váhy Hypofunkce štítné žlázy Nadbytek estrogenů Bakterie, viry Dědičnost

Index tělesné hmotnosti Obezita je pro bělošskou evropskou populaci podle kritérií Světové zdravotnické organizace [WHO] definována indexem tělesné hmotnosti (body-mass index, BMI) vyšším než 30. Běžně se používají následující hranice: Kategorie Rozsah BMI Hmotnost osoby vysoké 180cm těžká podvýživa méně než 16,5 méně než 53,5 kg podváha 16,5 – 18,5 53,5 – 60kg ideální váha 18,5 – 25 60 – 81kg nadváha 25 – 30 81 – 97kg mírná obezita 30 – 35 97 – 113kg střední obezita 35 – 40 113 – 130kg morbidní obezita nad 40 nad 130kg

Hodnoty BMI http://cs.wikipedia.org/wiki/Index_t%C4%9Blesn%C3%A9_hmotnosti autor: Sankarip CC BY-SA 3.0

Vlajka WHO Open Clip Art http://cs.wikipedia.org/wiki/Vlajka_Organizace_spojen%C3%BDch_n%C3%A1rod%C5%AF#mediaviewer/Soubor:Flag_of_WHO.svg

http://cs.wikipedia.org/wiki/Obezita http://cs.wikipedia.org/wiki/Index_t%C4%9Blesn%C3%A 9_hmotnosti