Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
CZ / /0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha,
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Středisko informací a poradenství ČSVTS CZ / /0377 Český svaz vědeckotechnických společností Hospodářská komora hl.m.Prahy Ing. Pavel Čihák,
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Kariérové poradenství a podnikavost
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací CZ / /0041 Žadatel: Žadatel: Prosperita, o.p.s. Vedoucí projektu: Ing. Pavel Komárek, , Ing.Kateřina Štanclová, , ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

2 1. Zdůvodnění projektu Podpora vzniku start-up firem Reálné zobrazení prostředí firem, autentické výpovědi podnikatelů Profesionální podnikatelský záměr pro dvě úrovně využití – vlastní a investora Inkubace v Poradenském středisku Prosperita, vazba na firmy a investory oNízký počet start-up firem oproti zahraničí, chybí odvaha začít podnikat, strach z neznámého oPodnikatelské myšlení a schopnost rozpracování podnikatelského záměru je na nízké úrovni oNedostatek financí pro zahájení podnikání, chybí vazba na firmy oNení nedostupný koučink začínajících podnikatelů praktiky z komerční sféry PROBLÉM ŘEŠENÍ

3 2. Cílové skupiny Absolventi VŠ, studenti, doktorandi… Zájemci o zahájení podnikání Zájemci o řízení inovačních projektů v podnicích – spin-off Přínosy pro cílovou skupinu –Zpřístupnění reálného prostředí firem, praktické zkušenosti z řady oblastí podnikání: marketing – mezinárodní expanze, internetový marketing, brandmanagement,… personalistika a management – výběr a motivace spolupracovníků, financování záměru – jednání s bankou, investorem, obchodním partnerem ochrana autorských práv v zahraničí, vymahatelnost náhrady, prevence –Možnost zpracovat konkrétní podnikatelský záměr na profesionální úrovni –U nejlepších podnikatelských záměrů možnost využít prostor poradenského střediska Prosperita pro rozvoj vlastní firmy a možnost poradenství a konzultací

4 3. Typy činností INKUBACE Inkubace nejlepších Podnikatelských záměrů ZNALOST Vytvoření webové aplikace pro přípravu vlastního Podnikatelského záměru pro vlastní i prezentační potřebu MOTIVACE Motivace mladých lidí začít podnikat pomocí filmových dokumentů o úspěšných českých podnikatelích

5 4. Vnitřní postupy řízení Realizační tým Koordinace všech činností, plánování Analýza podnikatelského prostředí a tržních příležitostí výběr podnikatelů s inspirativním nábojem přípravná schůzka před natáčením obsahový scénář s vyzvednutými tématy Produkční tým natáčení a režie rozhovorů Podpůrný tým Monitoring vývoje tržních odvětví průmyslu a služeb – informační management Grafické a programátorské práce Pozice: odborný garant projektu, projektový manažer, finanční manažer vedoucí produkce, kameraman, zvukař, fotograf, asistent produkce, pracovník postprodukce grafici, programátoři, asistenti

6 Společnost Blata

7 Společnost Linet

8 5. Zajištění publicity www adresa : tvorbou-motivacnich-filmu/ Po vytvoření webové stránky s multimediálním obsahem : Oslovení lektorů s možností využití multimediálních pomůcek při výuce, zajištění loginu Semináře na VŠ s výzvou k předkládání podnikatelských záměrů Tisková konference Tiskové zprávy Bannery

9 6. Přidaná hodnota Inovativnost, Multiplikace Přidaná hodnota financování projetu z ESF –Projekt zlepšuje podmínky pro začínající podnikatele nad rámec národních zdrojů (finanční úvěry Start), možnost vytvoření produktů (filmové rozhovory, internetová aplikace na tvorbu podnikatelského záměru) i služeb (inkubace) pro podnikatele. Inovativnost projektu –Myšlenka zpřístupnění a pochopení fungování procesů v podnicích prostřednictvím filmových reportáží –Využití nejnovější technologie DRM – ochrany autorských práv digitálních děl, použití 512 bitové šifry a princip veřejného a privátního klíče Multiplikační efekty projektu –Filmové rozhovory s případovými studiemi slouží jako multimediální výukové pomůcky –Podpora výuky podnikání s využitím webové aplikace podnikatelského záměru

10 7. Udržitelnost činností Synergie a návaznost projektů Udržitelnost činností projektu –Po skončení projektu budou nadále filmy k dispozici ke stažení na vzdělávacím portálu a bude možné jejich využití ve výuce –Inkubační středisko bude dlouhodobě hrát roli tréninkového centra pro zájemce o podnikání Synergie a návaznost projektu –Opatření 3.1. Zkvalitňování vzdělávání na školách –Zpracování případových studií z podnikatelské praxe jako multimediální podpora výuky, cílem je překlenout teoretické vzdělávání na SŠ a VOŠ a poskytnout vhled do firemní praxe

11 8. Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) – 500 studentů se na semináři seznámí s webovou aplikací nebo se budou dívat na filmový rozhovor podnikatelského vzoru, 2 podpořené organizace (realizátor a 1 partner) Výsledky (inovované produkty) - 20 nových vzdělávacích filmů a 1 webová aplikace na podporu tvorby BP Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE 262 PRODUKTY 21 5

12 9. Horizontální témata, Partnerství Horizontální témata –Projekt je zaměřen především na rozvoj informační společnosti prostřednictvím podpory rozvoje moderních internetových aplikací a širokopásmového internetu –Podpora místních iniciativ formou spolupráce soukromé sféry, škol a neziskového sektoru Partnerství –Produkce filmů vede k vytvoření zajímavých vazeb na komerční sféru a vznik novým projektovým záměrům do dalšího období např. v oblasti rozvoje zájmu o technické obory již na úrovni SŠ

Doporučení pro další programovací období Pracovní setkání zpracovatelů projektů ve stejné oblasti před vyhlášením výzvy