VY_22_ZAZNAM_ Aj.I.3.BD.35 There is,there are. Když říkáme, že někde něco nebo někdo je, použijeme k tomu vazbu There is nebo There are. There is pokud.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Členy.
Advertisements

Použito z webu TICK.CZ Determinanty (členy a/the/-) dávají se k podstatným jménům doplňují, “určují” jeho význam a/an, the, (-) Členy my, your, his, her,...
Zájmena přivlastňovací
Počitatelná podstatná jména
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_113.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA2_06
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Pavlína Hůrková Datum: Název: VY_22_INOVACE_1.2.5.
stručný přehled a závěrečné procvičení
There is, there are Anglický jazyk VY_32_INOVACE_040 – 2.sada, AJ
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Procvičování učiva anglického jazyka 1.pololetí Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
ČLENY PODSTATNÝCH JMEN člen neurčitý člen určitý Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Dlouhý Základní škola Kolín III.,
množné číslo (pravidelné)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Home sweet home Vypracovala : Michaela Hrdličková, 202 Použitá literatura: Success, elementary, J.C.Carr, J.Parsons „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_432_Popis obrázku AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová ROČNÍK,
Seznamování se s angl. jazykem – My classroom, numbers
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba School supplies VY_22_INOVACE_03 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní.
OPAKOVÁNÍ 7.ročník 1. – 3. lekce
ČLEN určitý / neurčitý Anglický jazyk 7. ročník
Časování slovesa BÝT (to be)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_427_Zájmena neurčitá a ukazovací AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
There is / are – 5.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Podbořany, Husova 276, okr. Louny AUTOR: Mgr.Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_607_KRÁTKÁ_ODPOVĚĎ TEMA: Otázka a krátká odpověď.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Elektronická učebnice - I
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Vazba There is/are – 5.ročník
Časování slovesa „to be“ - být
Existenční vazba THERE IS / THERE ARE
Anotace – Předložky místa on, in, under Anotace - Pracovní list k procvičení slovní zásoby předložek místa, tvoření vět s předložkami, překlad vět a spojení.
Název školy: ZŠ PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. JAROSLAVA KUDLÁČKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_607_AJ_KRÁTKÁ ODPOVĚĎ Téma: OTÁZKA A KRÁTKÁ ODPOVĚĎ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_33_Vazba.
HOUSE kitchen bedroom bathroom garden a garage dining room living room.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Množné číslo u podstatných jmen tvoříme :
VY_32_Inovace_ Some and any Project 2
Angličtina pro 2. stupeň ZŠP a ZŠS Uherský Brod
Č. DUMu: VY_22_INOVACE_11_THE HOUSE II
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
VY_32_Inovace_ Přivlastňovací pád Project 1
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 2
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 1
VY_32_Inovace_ Sloveso „to be“- opakování
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENE3OV
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Vypracovala Mgr. Jana Dvořáková
Riskuj.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_06_Abeceda 2
Anglický jazyk - gramatika Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
množné číslo (pravidelné)
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_36AJ_3tr_SLOVICKA12.
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
There is/are Anglický jazyk VY_32_INOVACE_372, 19. sada, AJ2 ANOTACE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENE3OV
VY_32_INOVACE_38 IT IS ….
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Transkript prezentace:

VY_22_ZAZNAM_ Aj.I.3.BD.35 There is,there are

Když říkáme, že někde něco nebo někdo je, použijeme k tomu vazbu There is nebo There are. There is pokud mluvíme o jedné osobě či věci. Před podstatným jménem v jednotném čísle píšeme člen a, an, the nebo číslici 1 (one). There is a book. There is an elephant. There is one girl. There are pokud mluvíme o více osobách či věcech. Před podstatným jménem v množném čísle píšeme člen the, some nebo konkrétní počet. There are some children. There are four dogs.

Příklady vět: There is a teacher in the classrom. Ve třídě je učitel. There is not a teacher in the classroom. Ve třídě není učitel. Is there a teacher in the classroom? Je ve třídě učitel? There is not = There isn´t. Věty překládáme od konce. There are pens on the desk. Na lavici jsou pera. There are not pens on the desk. Na lavici nejsou pera. Are there pens on the desk? Jsou na lavici pera? There are not = There aren´t. Množné číslo utvoříme přidáním koncovky – s, -es za podstatné jméno. one book – two books

Rozhodni, zda do věty doplníš There is nebo There are: in my bag in the garden on the window in my room on the table on the chair in the zoo on the desk. Nyní věty přelož.

KLÍČ There are three books in my bag. V mé tašce jsou tři knížky. There is one dog in the garden. Na zahradě je jeden pes. There is a spider on the window. Na okně je pavouk. There are some in my room. V mém pokoji jsou boty. There are three apples on the table. Na stole jsou tři jablka. There is a cat on the chair. Na židli je kočka. There are two monkeys in the zoo. V zoo jsou dvě opice. There is one bag on the desk. Na lavici je jedna taška.

Doplň do vět there isn´t nebo there aren´t: on my chair on the desk on the table on the window in my bag on the floor. Věty přelož.

KLÍČ There isn´t a T-shirt on my chair. Na mé židli není tričko. There aren´t pencils on the desk. Na lavici nejsou tužky. There aren´t chips on the table. Na stole nejsou hranolky. There isn´t a bird on the window. Na okně není pták. There isn´t a ruler in my bag. V mojí tašce není pravítko. There aren´t bugs on the floor. Na podlaze nejsou brouci.

Doplň do vět Is there … nebo Are there…? Odpověz Yes, there is. No, there isn´t. Yes, there are. No, there aren´t in the classroom? Yes, ………… in my bag? No, ………………… in the zoo? Yes, ……………… on the table? No, ………………… in the classroom? Yes, ……………… in the garden? No, …………………

KLÍČ Are there windows in the classroom? Yes, there are. Is there a pencil case in my bag? No, there isn´t. Is there a hippo in the zoo? Yes, there is. Are there oranges on the table? No, there aren´t. Is there a blackboard in the classroom? Yes, there is. Are there rabbits in the garden? No, there aren´t. Jsou ve třídě okna? Ano, jsou. Je v mé tašce penál? Ne, není. Je v zoo hroch? Ano, je. Jsou na stole pomeranče? Ne, nejsou. Je ve třídě tabule? Ano, je. Jsou na zahradě králíci? Ne, nejsou.

Použité materiály: Ilustrace z google obrázky pod hesly - Elephant - Children - Bulb - Teacher - Pens - Books - Dog - Spider - Shoes - Apples - Cat - Monkeys - School bag - T-shirt - Pencils - Chips - Bird - Ruler - Bugs - Window - Pencil case - Hippo - Oranges - Blackboard - Rabbits - Well done