IVIG 2005, 22.9.2005 Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Informační gramotnost na středních školách
Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
PERSONALISTIKA PRAKTICKY
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Digitální zemědělská knihovna on-line. ÚVOD ČZU SIC a KBFR – dlouhodobá koncepce rozvoje „snadného“ přístupu k informacím podpora FRVŠ –616/ Digitalizace,
Hana Landová Univerzita Karlova v Praze, ÚISK Zdeňka Civínová
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
1 Výsledky analýzy a hodnocení systémů podpory informačního vzdělávání Petr Očko a pracovní tým Komise IVIG při AKVŠ ČR Seminář IVIG, 22. září 2005 Filosofická.
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
KNIHOVNY + IV = Hana Landová SIC ČZU & ÚISK FF UK +
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Konference IATUL 2013 Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT.
1. Gymnázium Oty Pavla Základní údaje
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Ústav pedagogických věd
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Komise v roce 2009 Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT v Bibliot heca Academica 2009, Zlín, 3. –
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Podpora informačního vzdělávání na ČZU v Praze: výsledky grantu PhDr. Hana Landová SIC ČZU v Praze IVIG 2005, Praha, 22.září.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Komunitní role knihoven. Komunití role knihoven je důležitá součást systému knihoven Koncepce rozvoje knihoven Priorita C -9, 10.
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Metody knihovnické práce (VIKBA04)
Informační vzdělávání: téma pro adepty knihovnictví na ÚISK FF UK Hana Landová ÚISK FF UK & ČZU v Praze IVIG 2006,
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty MU Bc. Radmila Kouřilová.
Informační vzdělávání: zahraniční zkušenosti (USA + Kanada) Hana Landová, ÚISK FF UK & SIC ČZU.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ KOLEJE A MENZY Základní informace pro studenty Anetta Rysová KOLEJE A MENZY Univerzita Karlova v Praze Voršilská.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
ROLE ÚJOP UK VE VZDĚLÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH VYUČUJÍCÍCH ČEŠTINY Dana Hůlková Nývltová ÚJOP UK.
Natáčení videa jako jeden ze způsobů propagace služeb Informačního centra MZLU v Brně Zuzana Streichsbierová Informační den ÚVIS,
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
JAKÝ EFEKT MAJÍ STÁVAJÍCÍ ŠKOLENÍ?
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Evropská komise VŠ finanční a správní, o.p.s.
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Transkript prezentace:

IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze

IVIG 2005, Na úvod …  studijní pobyt financovaný z prostředků Fulbrightovy nadace  srpen 2004 – červen 2005  University of North Carolina, Chapel Hill  School of Information and Library Science Přednášky, semináře, konzultace, návštěvy knihoven, konference …

IVIG 2005,

IVIG 2005,  systém knihoven  úroveň služeb  finanční zajištění (státní univerzita)  personální zajištění  !přítomnost knihovnické školy!  webová prezentace:

IVIG 2005,

6 Informační vzdělávání  „instructional services“  ucelený systém  personální zajištění: koordinátor & tým  využití studentů SILS - praxe  kombinace různých forem IV – klasická výuky, materiály dostupné online  spolupráce s vyučujícími – komunikace, rezervace přednášek …

IVIG 2005,

8 Pro studenty …  exkurze do knihovny  osobní konzultace – „1-on-1“  nástroje dostupné na www stránkách knihovny- „web based tutorials“ „research guides“

IVIG 2005,

10

IVIG 2005, Pro vyučující …  exkurze do knihovny  „course-integrated instruction“  individuální konzultace  informační podpora kurzu – online  semináře „na míru“

IVIG 2005,

IVIG 2005, Za hranicemi UNC …  „veřejnost“ univerzity => závazky  spolupráce s knihovnami v Chapel Hill a blízkém okolí  veřejné a školní knihovny

IVIG 2005,

Děkuji vám za pozornost!!! Kontakt: