Pečeme pizzu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krmítko z kartonu od mléka
Advertisements

PČ_007_Práce z přírodnin – vánoční svícen Autor: Mgr. Helena Uhříková
TRVALE UDRŽITELNÝ ROZVOJ
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Závěs ze špejlí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Obrázek s motýly Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Podzimní lucerna Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_142_Dřevo_Spojování dřeva plátováním, kolíkováním
Maňásek - hračka Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anděl Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Tepelná poranění Autor: Mgr. Vladimír Drápal Př_190_Biologiečlověka_Prvnípomocpřitepelnýchporaněních Škola: Základní a mateřská škola Kašava, okres Zlín,
PČ_035_Příprava pokrmů a stolování_Pečeme pizzu
Hospodářství Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Opakování – vesmír, sluneční soustava
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Hospodářství Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_024_Zvířátka z kolíčků Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_024_Zimní 3D obrázek Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Jádrové a periferní oblasti
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Opakování – vesmír, sluneční soustava
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží.
DOPRAVA Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zvířátka z kolíčků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Prostorové květiny Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Lyžaři a snowboardisté Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
CELOSVĚTOVÁ TĚŽBA Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Vánoční svícen Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
SVĚTOVÁ PRŮMYSLOVÁ VÝROBA Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
První pomoc při šoku Autor: Mgr. Vladimír Drápal Př_189_Biologiečlověka_Prvnípomocpřišoku Škola: Základní a mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková.
SVĚTOVÁ PRŮMYSLOVÁ VÝROBA
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Lasaně zapečené se zeleninou
Náhrdelník Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Zimní 3D obrázek Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Anděl Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_135_Dřevo_Spojování dřeva hřebíky
VÝROBA POMAZÁNKY Autor: Mgr. Věra Vlková Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Korálky Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_010_Práce s papírem – baňka na stromeček
Savci – Riskni to! Autor: Mgr. Eliška Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Pč_135_Dřevo_Spojování dřeva hřebíky
ENERGIE NA ZEMI Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Motýli a jiný hmyz Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_016_Vánoční medvídek Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Vánoční medvídek Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
PČ_008_Práce z přírodnin – ježek
PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky
PČ_003_Práce s drobným materiálem_Stojánek na ubrousky
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

Pečeme pizzu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025 Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Pečeme pizzu PČ_035_Příprava pokrmů a stolování_Pečeme pizzu Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace

Anotace: Digitální učební materiál je určen pro seznámení se zásadami správného stolování a přípravou pokrmu Materiál rozvíjí znalosti o stolování, vaření a na fotografiích se stručným komentářem vysvětluje přípravu jednoduchého a dětmi oblíbeného pohoštění - pizzy Je určen pro předmět Pracovní činnosti a 5. ročník

Desatero správného stolování Správné stolování je ukázkou kultury a hygieny každého člověka! při jídle nemá být hluk, spěch, rozruch, nervozita vše potřebné před jídlem čistě a vkusně připravíme, i sebe! první usedá nejváženější člen společnosti nebo oslavenec, po skončení jídla vstaneme až po nejváženější osobě sedíme vzpřímeně, neopíráme se tělem o stůl, ruce máme opřené o stůl v místech nad zápěstím, lokty držíme u těla držíme správně příbor, nůž používáme na krájení, nevkládáme jej do úst lžíci neseme k ústům šikmo, do polévky nefoukáme, nesrkáme, talíř s polévkou nenakláníme nemlaskáme, nemluvíme s plnými ústy, nečteme a nesledujeme televizi, nekouříme, netelefonujeme … pokud si u stolu povídáme, vybíráme téma pro všechny příjemné používáme ubrousek, před napitím a po jídle si otřeme ústa, ubrousek položíme na talíř při jídle a po jídle správně odkládáme příbor na talíř

Pečeme pizzu Připravíme si těsto na pizzu – kynuté, linecké, mražené, a vše, co máme na pizze rádi – salám, šunku, sýr, kečup, zeleninu, houby …

Zpracování těsta Připravené těsto rozválíme válečkem na těsto na pomoučené podložce nebo válu na požadovanou tloušťku. Aby se nám těsto nelepilo, tak jej také pomoučíme hladkou moukou.

Přenesení na plech Rozválené těsto přeneseme opatrně na plech. Podle druhu těsta buď plech vymažeme nebo použijeme pečičí papír. Listové těsto dáváme bez vymazání.

První vrstva Připravené těsto na plechu můžeme potřít kečupem, olejem (olivovým), rozmačkaným česnekem, posolíme a posypeme kořením (oregáno, pizza, aj.).

Druhá vrstva Ve druhé vrstvě dáme na pizzu vše, co máme rádi. Někdo si dá salám vysočinu, šunku, tvrdý sýr, mozzarelu, žampiony,…

Třetí vrstva Zapneme si troubu na 200ºC, aby se nám již předehřála.V poslední vrstvě přidáme zeleninu – cibuli, kukuřici, papriku, rajčata, olivy atd.

Pečení S pečením by nám měla pomoci dospělá osoba. Do rozehřáté trouby vložíme pizzu, pečeme při teplotě 180 – 220ºC, průběžně kontrolujeme, po 15 – 20 minutách, kdy těsto začíná po okrajích růžovět, vyndáme opatrně rukavicí nebo utěrkou z trouby a položíme na prkýnko.

Mražená pizza Pokud spěcháme nebo se nám nechce s pizzou tak moc „hrát“, můžeme pizzu různých chutí koupit mraženou, připravenou k upečení, předem nerozmrazujeme, vkládáme do trouby, samozřejmě si přečteme návod k přípravě.

A máme upečeno! Mraženou pizzu pečeme podle návodu. Jakmile je pizza upečená, vyndáme ji opatrně z trouby, nakrájíme nožem nebo speciálním nožem na pizzu a servírujeme. Dobrou chuť, milí šikovní kamarádi!

Je libo dezert? Jako úplnou tečku za naším „kuchtěním“ si připravíme výborný zmrzlinový pohár s jahodami, se šlehačkou, ozdobený oplatkou, lentilkami, nastrouhanou čokoládou a cukrářskou ozdobou. Nechte si chutnat!

Použité zdroje: Fotografie vlastní KOCIÁNOVÁ, Ludmila a kol. Praktické činnosti. Praha: Fortuna, 1997, ISBN 80-7168-441-4.