Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prostorové květiny Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prostorové květiny Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025."— Transkript prezentace:

1 Prostorové květiny Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025 Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. PČ_032_Práce s drobným materiálem_Prostorové květiny

2 Anotace:  Digitální učební materiál je určen pro názornou výrobu prostřednictvím fotografií fantastických prostorových květů z tvrdého papíru  Materiál rozvíjí dětskou fantazii, jemnou motoriku, spolupráci a podporuje vztah k přírodě  Je určen pro předmět Pracovní činnosti a 5. ročník

3 Je léto, louky jsou rozkvetlé, květy hýří barvami, hmyz neví, který si má vybrat. My si dnes rozkvetlou louku vytvoříme z vlastních fantastických, papírových květů. K práci nám bude stačit několik tvrdých papírů, nůžky, lepidlo, temperové barvy a štětec, také malí pomocníčci – kolíčky na prádlo. Ve dvou nám to půjde lépe, tak s chutí do toho!

4 Na následujících fotografiích budeme sledovat výrobu dvou různých květů. Na tvrdý papír si předkreslíme tužkou tvary okvětních lístků, vystřihneme, nastřihneme v místě, kde budeme chtít tvarovat, zde přeložíme přes sebe, spojíme lepidlem a kolíčky přidržíme do zaschnutí.

5 Stejným způsobem si připravíme také další části květu – např. menší vnitřní okvětní lístky.

6 Nejdříve si rozmyslíme a vyzkoušíme, jak bude květ vypadat. Pak připravené okvětní lístky postupně slepujeme k sobě, dotvoříme střed květu a vlepíme.

7 Dále si připravíme různé ozdoby – např. motýla a další části květu – např. pestík, pylové tyčinky

8 Nakonec pečlivě slepíme všechny připravené části k sobě.

9 V přírodě najdeme málo bílých květů, a tak na závěr vše krásně barevně dotvoříme temperovými barvami. Mícháme je husté, jen s kapkou vody, aby se nám po květu barvy nerozlily a nesmíchaly.

10 A takto krásně nám na konci školního roku rozkvetla louka ve školní jídelně.

11  Fotografie vlastní


Stáhnout ppt "Prostorové květiny Autor: Mgr. Petra Zdráhalová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025."

Podobné prezentace


Reklamy Google