ČJ - 3.. Prohlédni si obrázky a zapamatuj si je : datel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Druhy přísudku Skladba věty.
Advertisements

Český jazyk (sloh) – 8. ročník
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.15 Anotace: Prezentace je zaměřena na slovesné kategorie rod a vid. Ke každé kategorii je uvedena stručná definice s příklady.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Podstatná jména Pád podstatných jmen. Podstatná jména Pád podstatných jmen.
Obsah: Vytvoření nového souboru Seznámení se šablonou,výběr prázdného dokumentu Vložení krátkého textu, obrázku Uložení souboru Uzavření souboru Kontrola.
Ota okno kolo O o ovoce limo ořechy LETADLO
VY_32_INOVACE_06 - Popis místnosti
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM03 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Practice with Numbers II For each of the following sections, insert the correct form of the given noun and/or number. Vzor: Jeden Mám ___(sešit) a ___(kniha).
Bílý Dům je sídlem amerických prezidentů už přes dvě stě let. má 132 pokojů 35 koupelen 3 kuchyně, kde slouží 5 celodenních kuchařů 412 dveří 147 oken.
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý.... Halo tady je Claudia Hofhuberová. Nemohu dostat z počítače disketu... Helpdesk: Stiskla jste tlačítko.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
INTEGRACE 2.ročník ČJ.
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Poučná pohádka pro malá čuňátka
Významné budovy v Žatci
Slovesa modální a fázová
Slovní úlohy (s procenty v zadání řešené pomocí rovnic)
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Poznáš věty? VY_32_INOVACE_05 Sada 22 Základní škola T. G.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s pojmy souvětí, spojka. Přiřazují spojky do.
Zadání Podle předlohy si připravte tabulky se kterými budete pracovat.
Jednou takhle ráno si pejsek a kočička řekli, že půjdou do lesa na jahody. A tak se vydaly do lesa.
Co jsem se dozvěděl o Templářích? Mám ještě nějaké otázky?
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
O zlé koze vyprávění podle obrázkové osnovy.
ZÁKLADNÍ GEOMETRICKÉ TVARY
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
INTEGRACE 2.ročník ČJ - 2..
Od Boha radost 1. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku mám, v srdíčku mám, v srdíčku mám. Od Boha radost, radost, radost, radost, v srdíčku.
OPAKOVÁNÍ PROBRANÉHO UČIVA – ČTEME PŘÍBĚH.
ČJ Prohlédni si obrázky a zapamatuj si je : švestkytrhy stůl dům sáňkysněhulák lyže vánoce.
VYBER SPRÁVNOU VĚTU K DANÉMU OBRÁZKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu.
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_03 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k výuce vyjmenovaných slov po L ve 3.
Vyjádření příčiny a důsledku. Příčina (spojka PROTOŽE) Petr byl sám doma, protože jeho rodiče šli do divadla. Proč byl Petr sám doma? Protože jeho rodiče.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Podstatná jména Napiš, co vidíš na obrázku.
Pohádka (čtení souvislého textu) Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Zdeňka.
Zadání úkolu Do všech snímků prezentace: 1. Vlož obrázek daného zařízení 2. Napiš alespoň dvě značky, které toto zařízení vyrábí 3. Podle e-shopu vyhledej.
VY_32_Inovace_ Opakování sčítání s přechodem přes 10,
12.1 Odčítání do 20 s přechodem přes desítku
Do nové zoo se stěhují zvířata
WORDPAD Textový dokument.
White House 美国白宫.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
ŽELVA DANUŠKA ŽELVA STEPNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Grafy pro malé školáky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Magdalena Málková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Ukázka dotazníku Dotazník SOKL JUNIOR pracuje s galerií obrázků, se kterou jsi se právě seznámil.
(český jazyk pro 1. ročník)
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Druhy přísudku Skladba věty.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

ČJ - 3.

Prohlédni si obrázky a zapamatuj si je : datel

Ježek Ježek,ježek,ježek, nemohl dál bězet. Svlékl si bodlinky, natáhl holínky. Běží,běží,běží, div to neodleží. Běží jako divý, na trhu jsou slívy. Běží div neletí, prý jsou dvě po pěti.

Vlož mezery mezi slova : Mámastátouodešlidodivadla. LuckasLáďouzůstalisamidoma. Najednouuslyšelikroky. Opatrněvyšlizpokoje. Dívaliseoknemdozahrady. Pozahradědupalježek.

Vlož mezery mezi slova : Máma s tátou odešli do divadla. Lucka s Láďou zůstali sami doma. Najednou uslyšeli kroky. Opatrně vyšli z pokoje. Dívali se oknem do zahrady. Po zahradě dupal ježek. (kontrola)

Po zahradě dupal ježek. Dívali se oknem do zahrady. Opatrněvyšli z pokoje. Najednou uslyšeli kroky. Lucka s Láďou zůstali sami doma. Máma s tátou odešli do divadla. LuckasLáďouzůstalisamidoma. Najednouuslyšelikroky. Opatrněvyšlizpokoje. Dívaliseoknemdozahrady. Pozahradědupalježek. Napiš správně: