Moje první prezentace. Téma : zvířata.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
Advertisements

Jaguár americký.
Medvědi.
Stupeň ohrožení: ohrožený Počet: méně než 1000 kusů
Vliv klimatu na faunu 1.A.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.
PRVOUKA A VŠEOBECNÉ ZNALOSTI
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Řád: ptakořitní Řád: vačnatci
Vačnatci (Metatheria)
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Čeleď: Šelmy kočkovité
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Po stopách ohrožených zvířat
Dudek Chocholatý.
Vypracovala Martina Šanderová
ŠELMY.
Tygři Václav Pavelka Přerov 2014.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Panda Veliká.
Třída: Savci - Mammalia
Zjednodušený přehled třídění savců
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
SAVANY A STEPI ANETA SMOLÍKOVÁ 4.UBZ.
Sloni.
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Kivi hnědý.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Savci.
Psovité šelmy.
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Vytvořila Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
Správná odpověď ► klik na obrázek
Základní informace o tygrovi tygr žil původně na rozsáhlém území mezi Bajkalem a pobřežím Tichého oceánu, v současnosti žije takřka výhradně na omezeném.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Tropický pás-savana.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
VEJCORODÍ VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.05 © Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových Ostrava.
Anotace – Kočkovité šelmy Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností na základě odpovědí.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor: Mgr. Zdeňka Bartlová
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
PANDA Sylva Havránková.
Živorodí savci Řád: Vačnatci.
Transkript prezentace:

Moje první prezentace. Téma : zvířata

-do devíti měsíců přijímá pouze mateřské mléko Panda Velká: -vědecký název: Ailuropoda melanoleuca– doslovně „kočičí- stopa černá a bílá“ -rozšíření: Střední Čína -velikost: délka včetně ocasu až 1,6 m -šelma -živý se: výhonky bambusů -navíc šestý prst -pandí mládě: -měří 8 cm -do devíti měsíců přijímá pouze mateřské mléko

Tygr : -vědecký název: Panthera tigris -rozšíření: Jižní a jihovýchodní Asie, východní Sibiř -velikost: délka včetně ocasu až 3,75 m -čeleď kočkovitých -největší a nejsilnější šelma -váha dospělého jedince: přesahuje 1/3 tuny -na lov vychází v noci -v současnosti žije ve volné přírodě méně než 7000 tygrů

Koala : -vědecký název: Phascolarctos cinereus -rozšíření: Východní Austrálie -velikost: délka až 85 cm -vačnatec -živý se listy a kůrou blahovičníků -je vyzbrojena ostrými drápy -rodí jedno mládě -vak má otevřený směrem k zemi

-vědecký název: Loxodonta africana -chobotnatec Slon africký: -vědecký název: Loxodonta africana -chobotnatec -největší suchozemský savec -dorůstá až do 4 m -žije po celé Africe -délka života: 60-80 let -délka těla: -samci:7-9 m -samice:6,5-8,5 m -hmotnost: -samci:6-7 t -samice:4 t -rychlost běhu: 6km/h - 40km/h

Konec. Autor: Monika Tesařová Zdroj: Internetové stránky a Encyklopedie zvířat