Zjednodušený přehled třídění savců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Advertisements

Medvědi.
Předmět a očekávaný výstup
Primáti = nehetnatci (Primates)
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Obojživelníci Zástupci.
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Vačnatci (Metatheria)
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Primáti Martin Man Jan Dresler.
AUSTRÁLIE ZOOSFÉRA ZITOSFÉRA.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_15
PTAKOPYSK PODIVNÝ.
Tulák sob a jiné zajímavosti
KLOKANI.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Vypracovala Martina Šanderová
Mgr. Iva Havlíková ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_312
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Primáti Kristýna Semecká 8.B
KLOKÁNCI A KLOKANI.
BANDIKUTI A KUSKUSOVÉ.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Zjednodušený přehled třídy savců
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Ledňáček říční.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Systém savců 2 Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př 5
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
Kivi hnědý.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
NAŠI OBOJŽIVELNÍCI Obr.1.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Vačnatci Marie Fialová.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
Název projektu: Živá příroda ve škole
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Šimečková NÁZEV:VY_52_INOVACE_34_Přírodopis 8. ročník TÉMA: Vejcorodí, vačnatí ČÍSLO.
Šablona : V/2 Sada: 1/23 Ověření ve výuce: Třída: 7 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název:
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Klokani.
VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.07
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
KOALA.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
HMYZOŽRAVCI VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.08
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Živá příroda ve škole
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VOMBATI.
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Běžci.
TANY CHUDOZUBÍ LUSKOUNI ZAJÍCOVCI
Výukový materiál VY_52_INOVACE_20_ Poznavacka_vejcorodi_hmyzozravci
Živorodí savci Řád: Vačnatci.
Transkript prezentace:

Zjednodušený přehled třídění savců ŽIVORODÍ VAČNATCI PLACENTÁLOVÉ

Zjednodušený přehled třídění savců Rozdílný vzhled Masožravci i býložravci Zástupci hlavně v Austrálii a Jižní Americe Rodí velmi nedokonale vyvinutá živá mláďata Jejich vývoj většinou dokončen b břišním vaku samice VAČNATCI

Zjednodušený přehled třídění savců zástupci: Klokan obrovský Vačice opossum Koala medvídkovitá VAČNATCI

Zjednodušený přehled třídění savců Klokan obrovský Délka těla s ocasem je asi 3 m (ocas 90 cm) Hmotnost kolem 100 kg Tělo nesou zadní nohy, když klokan stojí, slouží mu ocas jako opora Výborně plave Žije v Austrálii

Zjednodušený přehled třídění savců Klokan obrovský

Zjednodušený přehled třídění savců Klokan obrovský

Zjednodušený přehled třídění savců

Zjednodušený přehled třídění savců

Zjednodušený přehled třídění savců VAČICE OPOSSUM Podobá se kryse Délka trupu samice až 50 cm Délka ocasu asi 40 cm – holý a porostlý šupinami Ocas slouží ke šplhání po stromech Samice nosí odrostlejší mláďata na zádech

Zjednodušený přehled třídění savců VAČICE OPOSSUM Hrozí-li ji nebezpečí, předstírá, že je mrtvá Žije v jižních oblastech Severní Ameriky

Zjednodušený přehled třídění savců VAČICE

Zjednodušený přehled třídění savců

Zjednodušený přehled třídění savců Vačice „hrající divadlo“ Při ohrožení vačice virginská předstírá smrt,aby o ni přesáto ztratili zájem.Dokáže ležet bez hnutí částečně stočená na boku až po 6 hodin.Ústa  a oči jsou otevřené a vačice nereaguje na různé podněty včetně dotyku.Může vyměšovat hnilobně páchnoucí tekutinu z řiti.

Zjednodušený přehled třídění savců Samice má až osmnáct mláďat v jednom vrhu,i když počet jejich mléčných bradavek postačuje jen pro třináct.Přeživší mláďata zůstávají přichycena na bradavkách 50 dní a vak opouštějí za 70 dní

Zjednodušený přehled třídění savců KOALA MEDVÍDKOVITÁ Vzhledem připomíná plyšového medvídka Žije na stromech Živí se pouze listím blahovičníku Bezocasé tělo, délka asi 60 cm Jen jedno mládě Žije v Austrálii, chráněna

Zjednodušený přehled třídění savců KOALA MEDVÍDKOVITÁ

Zjednodušený přehled třídění savců KOALA MEDVÍDKOVITÁ Slovo koala je domorodého původu a znamená "nepije". Koaly jsou zavalitá zvířata, mají delší uši a končetiny. Koaly dokážou postavit první dva prsty naproti ostatním, to jim společně s dlouhými ostrými drápy umožňuje dobře šplhat po stromech.

Zjednodušený přehled třídění savců

Zjednodušený přehled třídění savců VAKOVEVERKA LÉTAVÁ Délka těla: 16-21cm Délka ocasu: 16,5-21cm Hmotnost: samec 130g samice 90g

Zjednodušený přehled třídění savců Výskyt vakoveverky létavé Od Tasmánie a přilehlých ostrovů, podél východního pobřeží Austrálie až po lesy Papuy-Nové Guiney na severu.

Zjednodušený přehled třídění savců Způsob života vakoveverky létavé Nejraději vyhledává lesy s řídce rostoucími stromy, které jí umožňují přeskakovat z jednoho stromu na druhý. Jako noční tvor přespává celý den v hnízdě z listí v dutině vykotlaného stromu, které jako společensky založený tvor sdílí s dalšími jedinci. Během léta se ale tyto komunity rozpadají. Délka života dosahuje až 14 let.

Zjednodušený přehled třídění savců Způsob obživy vakoveverky létavé Nejoblíbenější potravou je stromová míza a nektar z květů. Přitahuje ji zejména míza eukalyptů a akácií. Také požírá i pyl nebo hmyz a jeho larvy, které potřebuje její tělo aby se zachovala schopnost rozmnožování.

Zjednodušený přehled třídění savců

Zjednodušený přehled třídění savců

Zjednodušený přehled třídění savců

Zjednodušený přehled třídění savců