Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard 25.4. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
Projektové řízení Modul č.1.
Hodnotový management Teorie rozhodování
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nabídka personálních služeb
Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Mikko AJ Ramstedt Senior Project Adviser Financial Partnerships Unit
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Činnost veřejné správy
Spolupráce veřejného a soukromého sektoru formou projektů PFI Zkušenosti s projekty PPP ve Velké Británii Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Případová studie – práce ve skupinách Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Uherské Hradiště 2009.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
Stanovení postupu soutěžního dialogu Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Příprava projektu v praxi Shrnutí Ing. Jan Škurek, PhDr. Michaela Kubištová Seminář PPP projekty v praxi, Brno 2009.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Struktura personální směrnice
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů (legislativní pohled) David Zimandl, ICZ a.s Brno.
Proces partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) Zadávání zakázek v širších souvislostech Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Obsah Obsah Etapy realizace PPP projektu
VYUŽITÍ SOUTĚŽNÍHO DIALOGU V PROJEKTECH PPP Nejnovější zkušenosti Nizozemí a Velké Británie Ing. Eduard J a n o t a náměstek ministra financí Ministerstvo.
Proces řízení rizik.
MODERNÍ ZPRACOVÁNÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE. Obsah Vývoj reprografických služeb Co by dnes měli projekční, developerské a stavební firmy požadovat od svého.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Psaní právních dokumentů
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Nový zákon o zadávání veřejných zakázek – změny v oblasti elektronizace veřejných zakázek a uveřejňování informací Praha,
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Veřejné zakázky Robert Páleník
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Transkript prezentace:

Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard

Struktura této části Historie ve Velké Británii Cíle soutěžního dialogu Stav legislativy Velké Británie Počáteční zkušenosti z Velké Británie Současná situace Několik návrhů

Historie PPP ve Velké Británii od 90. let 20. stol.  Projekt Metrolink v Manchesteru V minulosti žádný soutěžní dialog  Používání soutěžního vyjednávacího řízení  Základem pro rozhodování celková cena  Zpochybnění použití vyjednávacího řízení  Školy v Pimlico  Letiště v Norwich

Cíle soutěžního dialogu Poskytnout flexibilní postupy vhodné pro komplexní PFI/PPP projekty za minimalizace rizika narušení soutěže Výsledkem je kompromis  K realizaci komplexních projektů je potřeba značného vyjednávání  Strach, že vyjednávání napomáhá národním či jiným preferencím Pohled odborníka z praxe (samostatný dokument)

Stav legislativy Velké Británie Podzákonné právní předpisy Čtyři soubory předpisů nahrazeny pouhými dvěma s platností od :  Předpisy o veřejných zakázkách 2006  Předpisy o veřejných službách 2006 „Opravná“ směrnice

Počáteční zkušenosti z Velké Británie Značný počet oznámení v Úředním věstníku EU zmiňovalo soutěžní dialog ještě před implementací ve Velké Británii Velký počet stávajících projektů i nadále využívá vyjednávací řízení Osobní zkušenosti - 2 oznámení zmiňující soutěžní dialog týkající se obnovy města před prováděcími předpisy Velké Británie

Současná situace Vyjednávací řízení téměř zcela nahrazeno soutěžním dialogem Soutěžní dialog ale pouze názvem, ne podstatou? Časté problémy:  Nesprávné používání dokumentace /postupů vyjednávacího řízení  Nestanovení potřeb a požadavků  Přetrvávající neschopnost správně nastavit hodnotící kritéria a jejich váhu (viz případ Lianakis)  Nedostatečná kontrola nad fází dialogu a jeho použití  Nejistota kolem ukončení dialogu  Nedostatečné stanovení podmínek před výzvou k podávání nabídek, což vede k nutnosti vyjednávání po výběru preferovaného zájemce nad rámec „objasnění a potvrzení závazků“

Několik návrhů Práce na samém začátku (plánování, modelování, strukturování týmu) se později vyplatí! Soutěžní dialog je procesem komunikace, ne soubor dokumentů Podělte se o své zkušenosti; využívejte zdroje; prosazujte nejlepší praxi Dovednosti účastníků řízení; kultura soudních sporů (ve VB teď; v Čechách zítra?) Buďte flexibilní; zajistěte, aby vaše dokumenty flexibilitu umožňovaly Udržujte celý proces v běhu, ale snažte se odolat externím tlakům na termíny

Otázky?

Zkušenosti se soutěžním dialogem ve Velké Británii z poslední doby Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard