Chryzantémy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Modalita výpovědi.
Advertisements

Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v některých národních jazycích je také podle orla pojmenován. Stejně pravděpodobný.
Lilkovité.
Amarylkovité (nadpis podtrhni správnou barvou pro jednoděložné r.)
Wisteria floribunda.
Invazivní druhy Zpracovaly: Lucie Janýšková, Eva Vavříková, Magdaléna Hofrová, Marie Balová, Diana Jurčáková.
Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B
Rozptyl světla Rayleighův rozptyl Miroslav Blabla 9.A.
Kakostovité (Geraniaceae)
BYLINY A KEŘE LESA 14..
Jaro Jarní květiny.
Krokusy Krokus je známý jako šafrán
Jetel Luční (Trifolium pratense )
Jiřinka je právem označována jako královna podzimních zahrad. Kvete od července do října. Květy mají všechny druhy barev kromě modré. Nese je dutý stonek.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Rostliny Pokojové rostliny.
zpracoval: Vojtěch Marek
SAFÍR.
KAKI Aneta Spratková, KMD FreeDeK
Dřišťálovité-Berberidaceae
TLUSTICOVITÉ Crassulaceae.
 Projekt:internetové vzdělávací kluby  Jméno:Jan Zatloukal  Téma:Jaro přichází.
PLAMÉNEK (clematis) PLAMÉNEK (clematis)  Clematis, rod dvouděložných rostlin z čeledi pryskyřníkovitých.
Čínské zelí Má světle zelenou barvu Je to odrůda Brasica napus odrůda chinensi dvouděložná rostlina z čeledi Brukovitých pěstována jako listová zelenina.
Téma: Vybrané zemědělské plodiny Mák setý 1
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Světelné jevy Barva těles Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Podzimní zahrada.
TLUSTICOVITÉ (Crassulaceae)
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ročník: třetí Téma:Vybrané.
Brukvovité.
Barva květů jarních rostlin I.
Biosféra.
Tvrdolisté lesy V okolí Středozemního moře.
Zpracovala Jitka Ciprová
Vypracovali: Šiklová Sabina – úprava. Martinková Kristýna – informace.
 Je čeleď jednoděložných rostlin z řádu chřestotvaré (Asparagales). Podle systému APG III jsou sem přidány (jako podčeledi) dříve samostatné čeledi kalokvětovité.
LUŠTĚNINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: luštěniny, význam, složení, hrách, čočka, fazole, sója Autor:
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky sukulentního charakteru Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník,
Lilkovité (Solanaceae) Jakub Lefner Michael Šnajdr Jakub Pilař.
Liliovité Rostliny Vojtěch Vašků 7.C. Popis  -rostou volně v přírodě a jsou pěstovány i jako okrasné -pouze byliny -listy-jednoduché -zásobní látky ukládají.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 3 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí na podzim Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník, obor.
Osová souměrnost v přírodě Pracovali: Vojtěch Čechák, Viktor Jelínek, Jiří Hanák, Marek Vašina,Tomáš Charvát a Otakar Kameník.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:Pě Datum ověření ve výuce: Téma: Muškáty - charakteristika Tématický okruh: Okrasné sadovnictví Vzdělávací.
NETRADIČNÍ PLODINY Natálie Jermanová 2014 ©. Pohanka Popis: jednoletá a vytrvalá bylina má bílé a růžové květy v českých zemích se začala pěstovat od.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny L Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin (pro.
Rozklad světla Investice do rozvoje vzdělávání.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Letničky Tématická oblast:Pěstování letniček a dvouletek Ročník:1. ročník Číslo.
Semenné rostliny 1.Rostliny dělíme na výtrusné a semenné. Jaký je mezi nimi rozdíl? Píšu!!!!!!!!
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny S - T Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin.
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny E-G
Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny G - H
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě D - G
Název prezentace (DUMu):
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Eva Procházková
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_34_ kvetoucí_stromy_ad1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor:
Název prezentace (DUMu):
Název prezentace (DUMu):
Zelenina. Únorový či nejpozději březnový výsev platí pro celer bulvový, listový i řapíkatý. Drobná semena celeru klíčí dva až tři týdny při teplotě mezi.
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec
Číslo projektu dum.KVĚTEM 0.7 Název školy Předmět Květinářství
Číslo projektu dum.KVĚTEM 0.6 Název školy Předmět Květinářství
Transkript prezentace:

Chryzantémy

Chryzantéma je oblíbená po tisíciletí, především v zemích východní Asie a Dálného východu, kde ji uctívali jako symbol Slunce.

Chryzantémy jsou mezi květinami pro svou dlouho kvetoucí korunu květů zvány královny podzimu. Mají mnoho tvarů a odstínů barev od bílé, žluté, přes purpurovou až po fialovou a dokonce i zelenou.

Chryzantémy jsou původně z Číny a Japonska

Chryzantémy se dělí na dvě základní skupiny, a to na velkokvěté, které se pěstují nejčastěji ve sklenících a kupujeme si je do váz

Drobnokvěté, které rostou i ve volné přírodě a jsou dostatečně mrazuvzdorné. Zdobí nejen záhonky, ale takzvané hrnkové můžeme mít v nádobách na terasách

Chryzantéma se stala v Evropě oblíbenou květinou, svědčí o tom i to, že zatímco v 19. století bylo známo okolo 400 odrůd, dnes jich je více než 10 000

Drobnokvěté a velkokvěté chryzantémy mají však odlišné podmínky pěstování

v Evropě se objevily až v 18. století

Dnešní šlechtěné chryzantémy se zařazují do čeledi astrovitých rostlin, jejich květ vzniká až v době zkracujícího se dne, v druhé polovině jejich vegetace.

vydrží i mrazíky