Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace Foto z vesmíru Atlantis - 08:15:25 hod. !!!
Advertisements

V E S M Í R.
Josef Couf production uvádí: Cesta na Io. Vnější planety Sluneční soustavy.
HISTORIE DOBÝVÁNÍ KOSMU
Dějiny průzkumu sluneční soustavy
Výzkum Marsu v poslední době.
Poslední mise raketoplánu Discovery nesla označení STS-133
Rozmach vědy a techniky Kosmický výzkum
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Ing. Pavla Macillisová
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Vesmír a lidé.
Trip sluneční soustavou
Úspory energií na školách 2004 Úspory energií na školách 2004 SEVER Horní Maršov.
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_359
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Rudá planeta Adam Hanák, kvarta 2012.
Meziplanetární sondy.
Registrační číslo projektu
VENUŠE ZAKLADNÍ INFORMACE:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
HISTORIE DOBÝVÁNÍ VESMÍRU
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Vesmír.
Kosmonautika.
Realizace – leden 2013 ZŠ KUJAVY 4., 5. ročník
Meteor.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Autor: Mgr. Libor Sovadina
VY_32_INOVACE_3D.9.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA TTTTato prezentace Vám přiblíží všech devět planet (i s Plutem). SSSSnad se Vám bude líbit!
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Počasí 5. ledna Cíl hodiny pracovat s porozuměním s pojmy počasí, meteorolog, tlak vzduchu, teplota vzduchu, proudění vzduchu, vítr pracovat s porozuměním.
VÝSLEDKY SBĚRU PAPÍRU Který se uskutečnil –
Jakub Weinstein: DRUŽICE.
Projekt – Sluneční soustava PLANETA MARS
NASA – úspěchy a fiaska. Ing. Radek Valkovič.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Pluto.
Měsíc Iva Ouhelová.
M ě s í c.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Měsíc.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PŮVOD PLANET.
Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A.  Je to letadlo bez posádky, které může být řízeno na dálku, nebo létat samostatně.  Bezpilotní letadla se používají.
60. let 20. století Indie má na oběžné dráze desítky komunikačních a meteorologických družic výstavba vlastních raketových nosičů, vysílání telekomunikačních.
Umělé objekty, neboli umělá kosmická tělesa jsou objekty vytvořené člověkem, které se pohybují ve vesmíru.
Sluneční soustava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
MĚSÍC VY_32_INOVACE_XVII-C-12.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Mars Rover VÁCLAV ŠLIK IX.A. Obsah o Mars Exploration Rover o Cíl mise o Popis sondy o Závěr.
MĚSÍC.
Průzkumní sonda Autor: Martin Hampl IX.A
Uran.
Ekonomika životního prostředí
Markéta Hanzalová Náprstková N20 Výpravy do vesmíru
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Vypracoval: Tomáš Lovčinský
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Titan , Huygens Autor : Pavel Kunc XI.A.
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
LIDÉ VE VESMÍRU Vypracovala: Dominika Lochmanová 6.C.
Kosmická výprava na neznámou planetu
Umělá kosmická tělesa.
MERKUR Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
VY_52_INOVACE_35_ Země ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník Ing. Hana Adamcová
Transkript prezentace:

Vypracoval: Jan Trutna Třída: 5.A

 Národní úřad pro letectví a kosmonautiku  Tato vládní agentura vznikla 29. července 1958  Zodpovídá za americký kosmický program a všeobecný výzkum, zejména v oblasti letectví  Prozatím největší úspěch bylo přistání člověka na Měsíci.

 Je pojízdná laboratoř americké NASA určená pro průzkum povrchu Marsu  měří 2,7m a váží 900kg, to zhruba odpovídá automobilu Mini Cooper.  Laboratoř je schopna urazit na povrchu Marsu asi 30 metrů za hodinu.  Vozítko má zjistit zda na Marsu jsou nebo někdy byly podmínky pro vznik života a analyzovat atmosféru Marsu.

 Bylo jedním ze dvou vozítek mise Mars Exploration Rover americké NASA.  Spirit přistál na Marsu 4. ledna Na povrchu fungoval až do roku 2010, kdy 22. března vyslal poslední zprávu.  Spirit poslal první barevný obrázek Marsu vytvořený panoramatickou kamerou.

 Opportunity je druhou ze dvojice planetárních sond americké agentury NASA.  Start se uskutečnil 8. července 2003  Přistávací modul dopadl na povrch Marsu 25. ledna  Hlavním cílem vozítka bylo vyhledávat a charakterizovat horniny a půdu.