Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že."— Transkript prezentace:

1 Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že žáci jsou kosmonauti, kteří přistáli na neznámé planetě. Jejich úkolem je posoudit fyzikální vlastnosti nalezených hornin a určit hustotu látky a z tabulek zjistit o jakou látku se jedná. Při té příležitosti vybavil pracoviště laboratorními váhami a odměrnými válci. Jednotlivým týmům rozdal nerosty a na závěr žákům ukázal vzor vypracované práce. Navrhl žákům, že obrázek nerostu si mohou buď nakreslit a nebo si ho vyfotit mobilním telefonem. Zpracování může být i ručně psané a nebo napsané na počítači ve Wordu v rámci hodiny výpočetní techniky

2 Přistáli jsme na neznámé planetě.

3 Po ročním namáhavém výcviku byla naše tříčlenná skupina vybrána na vesmírnou pouť k neznámé planetě. S velkým napětím jsme očekávali datum startu našeho raketoplánu. Řídící centrum stanovilo jasný cíl výpravy: přistát na neznámé planetě prozkoumat její klimatické podmínky přivést na Zem vzorky hornin

4 Naše výprava po výstupu na neznámou planetu zjistila, že tělesa na ní jsou přitahována gravitační silou, která je však 10 x menší než na naší planetě. Na povrchu a v kráterech planety se nacházelo mnoho úlomků hornin.Členové posádky nasbírali velké množství vzorků, které přenesli do přistávacího modulu. Jedním ze vzorků je tato žlutá, krystalická hornina.

5 Vlastnosti neznámé horniny: Barva: žlutá Struktura: krystalická Elektrické vlastnosti: nevodič Magnetické vlastnosti: nemagnetický Hmotnost: 62,1 g Objem: 30 cm3 Hustota látky: 62,1 : 30 = 2,07 g/ cm3 Z tabulek bylo zjištěno, že vzorek je síra Posádka usoudila, že na planetě byla kdysi vulkanická činnost. Vzorek bude zkoumán v chemických laboratořích.

6 Po několika hodinovém zkoumání neznámé planety vydalo řídící středisko pokyn k návratu na Zem. Tříčlenná posádka splnila úkol a šťastně přistála na Zemi.


Stáhnout ppt "Pan učitel v rámci opakování látky ze 6.ročníku zadal žákům tento úkol: Přinesl si do třídy z kabinetu přírodopisu nerosty. Poté navodil atmosféru, že."

Podobné prezentace


Reklamy Google