Www.protext.cz DISTRIBUCE TISKOVÝCH SDĚLENÍ MÉDIÍM PROTEXT ČTK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
ReStEP – Základní informace Plný název: ReStEP – Regional Sustainable Energy Policy based on the Interactive Map of Sources (Regionální udržitelná energetická.
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
efektivní cesta k médiím a veřejnosti.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Komplexní agenturní informace o EU V Hradci Králové dne Přemysl Cenkl obchodní ředitel Česká tisková kancelář.
Firemní komunikace Obsah 1.Pojem firemní komunikace 2.Tvorba podnikové komunikace 3.Komunikace formou marketingových aktivit 4.Podniková kultura 5.Otázky.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Informační servis na míru Přemysl Cenkl, obchodní ředitel ČTK.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Novinky na webovém serveru Ministerstva vnitra
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
ManagerWeb.cz » 1 Finanční Management - jediný časopis pro vrcholové finanční řízení firem Finanční Management je měsíčník zabývající se všemi stránkami.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Buďte v obraze Služby pro veřejnou správu oblasti monitorování médií NEWTON INFORMATION TECHNOLOGY, s.r.o. Politických vězňů 10, Praha 1
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
Služby ČTK pro veřejnou správu V Hradci Králové dne
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Logistika v mezinárodním obchodu a finanční služby
 Vztahy s veřejností můžeme zaznamenat už v dávné historii. V Mezopotámii, Asýrii, Persii a Egyptě, stejně jako v antickém Řecku a Římě se používalo.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
ECONOMIA a.s. Dobrovského Praha 7 ČESKÁ REPUBLIKA Odborný časopis Moderní obec.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
ORP a NNO Petr Holý.
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Klíčové aktivity projektu
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

DISTRIBUCE TISKOVÝCH SDĚLENÍ MÉDIÍM PROTEXT ČTK

Představení ČTK CO PRODUKUJEME  700 textových zpráv denně  150 fotografií denně  7 infografických zpráv denně  25 zvukových zpráv denně  desítky SMS a MMS zpráv denně  v přípravě je projekt agenturního video zpravodajství  průběžně aktualizujeme 9 dokumentačních databází včetně dtb o EU  textové zprávy od roku 1988  více než 5 miliónů fotografií ve fotoarchivu ČTK KDO JSOU NAŠI KLIENTI  média v ČR a SR – v každém z médií desítky uživatelů  instituce státní správy a samosprávy  zahraniční agentury – Reuters, AP, AFP, DPA, atd.  firmy

Státní správa a ČTK Jako odběratel:  politického zpravodajství  ekonomického zpravodajství  regionálních zpráv  přehledu očekávaných událostí  SMS servisu Jako dodavatel:  zpráv o vlastní činnosti  zpravodajských tipů  avíz o chystaných akcích  plných textů tiskových prohlášení (PROTEXT)

Distribuční cesty ČTK Distribuční cesty zpravodajství ČTK včetně sdělení ve službě PROTEXT:  vysílání v reálném čase - satelitem, ftp, pevnou linkou -agenturní zpravodajství včetně Protextu je převedeno do redakčních systémů v redakcích médií -dále je zpřístupněno v rámci Intranetů státních institucí a firem -dohromady tisíce uživatelů z důležitých cílových skupin (média, státní správa, velké firmy)  uložení do Infobanky ČTK nepřetržitě přístupné přes Internet - -zpřístupnění zpravodajství ve více než 40 tematických databázích -jednou z tematických databází je i Protext -uložení všech zpráv včetně Protextu do archivu již od roku 1988

protext je služba České tiskové kanceláře, která slouží k distribuci tiskových zpráv široké novinářské i odborné veřejnosti tiskové zprávy jsou distribuovány v originální nezkrácené podobě, jako zvláštní servis protext, distribučními kanály ČTK všem odběratelům zpravodajského servisu ČTK odběratelé zpravodajského servisu ČTK obdrží tiskovou zprávu pomocí nejmodernější satelitní či internetové technologie okamžitě po jejím odeslání PROTEXT - představení

Příjemci tiskových zpráv Tisková zpráva ČTK/PROTEXT média státní správa ekonomická sféra široká veřejnost PROTEXT je součástí monitoringu médií Newton IT PROTEXT je součástí monitoringu médií Newton IT tiskové zprávy zdarma na tiskové zprávy zdarma na Klienti společnosti Newton IT Široká veřejnost Odběratelé zpravodajství ČTK specializované adresáře

Hlavní výhody  Plošnost – oslovení tisíců odběratelů zpravodajského servisu ČTK ČTK je největším poskytovatelem zpravodajského servisu v České republice. Tiskovou zprávu tedy obdrží novináři ve většině českých a významných zahraničních sdělovacích prostředcích, spolu s velkým množstvím odběratelů z ekonomické sféry a státní správy a široká veřejnost na webové stránce  Rychlost Tiskovou zprávu obdrží odběratelé zpravodajského servisu ČTK co nejdříve, cca do 1 hodiny od převzetí  Nezkreslené informace Sdělení je zveřejněno v původní podobě, není nijak redakčně upravováno či zkracováno  Uvedení kontaktu zadavatele za zprávou Za každou tiskovou zprávou je zdarma uveden kontakt na zadavatele, což umožní novinářům nebo jiným osobám, kteří mají zájem, okamžitě zadavatele kontaktovat  Možnost rešerší Tiskové zprávy jsou zařazovány do InfoBanky ČTK, základního rešeršního nástroje novinářů v českých redakcí, takže se k nim mohou novináři kdykoli vrátit

PROTEXT - využití  Obsahem tiskových zpráv může být například: Upozornění na akce (humanitární pomoc, sportovní akce, tiskové konference) Informace o dění v krajích, městech (zajímavé akce, novinky apod.) Výroční zprávy, zprávy z valné hromady Představení výrobku nebo služby, všeobecné informace o firmě Majetkové a jiné změny ve společnosti (otevření nové pobočky, změna vlastníka atd.) Rychlá reakce na sdělení a články zveřejněné v médiích Vyjádření Vašeho názoru v případě krizové situace, stanovisko k určitému problému

PROTEXT - využití: „VÝZVA“ Titulek: PROTEXT: Návrh kandidátů do grantové agentury Klíčová slova: PROTEXT; sněmovna; věda; granty Datum vydání: Čas vydání: 10:15 ID: E01481 Servis: dce Priorita: 5 Kategorie: kom; pol; pit PROTEXT: Návrh kandidátů do grantové agentury PRAHA 25. ledna (PROTEXT) - Výzva předsedy Poslanecké sněmovny. Předseda Poslanecké sněmovny ve smyslu ustanovení paragrafu 36 odst. 6 zákona č. 130/2002 Sb., o podpoře výzkumu a vývoje z veřejných prostředků a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o podpoře výzkumu a vývoje), ve znění pozdějších předpisů, vyzývá právnické osoby zabývající se výzkumem a vývojem, aby do 8. února 2006 předložily volební komisi Poslanecké sněmovny návrhy kandidátů na tři členy kontrolní rady Grantové agentury České republiky. Případné dotazy zodpoví sekretariát volební komise Poslanecké sněmovny, Praha 1, Sněmovní 4, tel.: , fax: V Praze dne 24. ledna 2006 Lubomír Zaorálek, předseda Poslanecké sněmovny Upozorňujeme odběratele, že materiály označené značkou PROTEXT nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost. PROTEXT

PROTEXT - využití: „POZVÁNKA“ Titulek: PROTEXT: Ředitelé středních škol budou diskutovat o volnočasových klubech Klíčová slova: PROTEXT; školy; NROS Datum vydání: Čas vydání: 10:49 ID: F00399 Servis: dce Priorita: 5 Kategorie: kom; sko PROTEXT: Ředitelé středních škol budou diskutovat o přínosu a existenci volnočasových klubů při škole PRAHA 23. února (PROTEXT) - Nadace rozvoje občanské společnosti pořádá v pátek 24. února 2006 v pražském hotelu Extol inn setkání ředitelů středních škol, které jsou zapojeny do česko-německo-polského programu klub-net. Program klub-net podporuje v každé ze tří zúčastněných zemí vybudování klubů při škole jako míst pro smysluplné trávení volného času mladých lidí a povzbuzuje je při realizaci vlastních aktivit ve svém okolí, ale i přes hranice své země. Zároveň podporuje spolupráci s neziskovým sektorem, státní správy, samosprávy a podnikatelské sféry. V současné době je do programu zapojeno celkem 60 středních škol, z toho 20 v České republice. Cílem setkání ředitelů je výměna zkušeností s provozováním klubu při škole, prezentace dobré praxe a místních i mezinárodních aktivit mladých lidí… Kontakt: Věra Zemanová, Program "klub-net" Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), Jelení 196/15, Praha 1 tel.: , fax: , nebo Upozorňujeme odběratele, že materiály označené značkouPROTEXT nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK, a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost. PROTEXT

Postup při zveřejnění tiskových zpráv  zadavatel doručí tiskovou zprávu em spolu s objednávku zveřejnění  tisková zpráva je v agentuře vybavena veškerými popisnými atributy zpráv jako zpráva z vlastního servisu ČTK (klíčová slova, tematické kategorie atd.) a je označena značkou „protext“, která ji odlišuje od agenturního zpravodajství ČTK  tisková zpráva je do cca 1 hodiny od převzetí (platí pro zprávy v českém jazyce) rozeslána distribučními kanály ČTK všem jejím odběratelům a současně umístěna na volně přístupné stránky  zadavatel po zveřejnění tiskové zprávy obdrží em potvrzení o distribuci spolu s kopií vydané zprávy

Nabídka služeb Distribuce tiskových zpráv v českém jazyce Tisková zpráva je do cca 1 hodiny od převzetí distribuována všem odběratelům zpravodajského servisu ČTK v češtině Distribuce tiskových zpráv v anglickém jazyce Tisková zpráva je distribuována do 24 hod. od převzetí odběratelům anglického servisu ČTK – platí při překladu textu do angličtiny, jinak platí limit 4 hodiny pro distribuci Zdarma zveřejnění fotografie nebo loga spolu s tiskovou zprávou Zdarma zveřejnění distribuované tiskové zprávy navíc také na internetových stránkách Zdarma odběr vydaných tiskových zpráv ( servis) Distribuce tiskové zprávy v zahraničí  Prostřednictvím distribučních sítí zahraničních partnerů ČTK, jimiž jsou světové zpravodajské agentury, můžeme Vaše tiskové zprávy zaslat do mnoha zemí světa  Tisková zpráva je distribuována do 24 hodin od převzetí  Ceny této služby jsou individuální a vychází z požadavků zadavatele týkajících se šíře distribuce

Cena S P E C I Á L N Í C E N O V Á N A B Í D K A P L A T N Á D O ! Tiskovou zprávu o rozsahu 350 slov Vám uveřejníme za zvýhodněnou cenu Kč! PLATÍ VÝHRADNĚ PRO INSTITUCE STÁTNÍ SPRÁVY  tiskové zprávy hrazené formou předplatného mohou být zveřejněny kdykoli během jednoho roku od data objednávky  ZDARMA zveřejnění fotografie nebo loga spolu s tiskovou zprávou

Kontakty Česká tisková kancelář PROTEXT Opletalova 5 Praha Tel: ,