Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor 2012. Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Advertisements

Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Květen 2013 Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: ,
ÚŘAD PRÁCE.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Květen 2012.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Duben 2012.
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Březen 2013.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Duben 2013.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Září 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , ZÁŘÍ 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Státní politika zaměstnanosti
Podpora odborných praxí a stáží studentů ESF MU
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červenec 2011.
Červenec 2013 Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: ,
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Srpen 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Červenec 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Služby, projekty a práce s nezaměstnanými Aktivní politika zaměstnanosti v ČR.
Aktivní politika zaměstnanosti
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Nezaměstnanost ve městě Brně Daniel Kovář. Cíle práce Hlavní cíl: - vyhodnotit nezaměstnanost ve městě Brně.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Aktivní politika zaměstnanosti
Zpráva o činnosti ÚP ČR osnova
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Mgr. Jan Karmazín, MPA – ředitel odboru trhu práce
Transkript prezentace:

Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor 2012

Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v Plzeňském kraji“ (CZ.1.07/2.2.0/ ), který je realizován v letech Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociální fondu a státního rozpočtu České republiky.

Struktura vývoj nezaměstnanosti Počet nezaměst. Počet volných míst Míra nezaměst. Leden ,4 % Leden ,4 % Leden ,9 %

STIMULACE = soubor vnějších podnětů, usměrňujících jednání pracovníků a působicích na jejich motivaci Motiv je vnitřní impuls pro jednání člověka, kdežto stimul představuje vnější pobídku, která má určitý motiv podnítit nebo utlumit

Porovnání počtu uchazečů a MN v jednotlivých okresech Plzeňského kraje (2/2012) Okres Počet nezaměstnaných MN Domažlice ,7 Klatovy ,3 Plzeň – jih ,0 Plzeň – město ,0 Plzeň – sever ,5 Rokycany ,0 Tachov ,7 Plzeňský kraj ,4 ČR ,2

Volná pracovní místa podle vzdělání Bakalářské vzdělání 24 absolventů Vysokoškolské vzdělání 91 absolventů Doktorské vzdělání 0 absolventů Stav 2/2012

Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelná pracovní místa V rámci SÚPM - vyhrazené (financováno z národního rozpočtu na APZ) bylo v měsíci únoru uzavřeno 10 dohod a 13 dohod bylo ukončeno. Výrazně se zvýšil počet žadatelů a v jednání tak zůstává 19 nových žádostí. K byl poskytován příspěvek na 63 vyhrazených pracovních míst financovaných z národního rozpočtu. Samostatná výdělečná činnost (SÚPM) V únoru bylo uzavřeno 6 dohod a skončila platnost 16 dohod na příspěvek na zřízení společensky účelného pracovního místa uchazečem o zaměstnání za účelem výkonu samostatné výdělečné činnosti. Celkem tak bylo k v platnosti 46 dohod. V únoru bylo rovněž provedeno 10 průběžných veřejnosprávních kontrol.

Aktivní politika zaměstnanosti Veřejně prospěšné práce Příspěvky na veřejně prospěšné práce byly do konce února letošního roku poskytovány prostřednictvím národního individuálního projektu VPP financovaného z OP LZZ a spolufinancovaného ze státního rozpočtu. K tak byla ukončeno 61 dohod. Žádosti o příspěvek na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením podle §78 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Ve věci příspěvku na podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením podle § 78 Zoz bylo za 4. čtvrtletí 2011 podáno 48 žádostí. Bylo již vydáno 44 rozhodnutí, ostatní žádosti zůstávají v jednání.

Aktivní politika zaměstnanosti Projekt „Vzdělávejte se pro růst!“ K bylo přijato 16 žádostí, v některých žádostech bylo uvedeno více vzdělávacích aktivit. Po projednání žádostí hodnotící komisí byly 3 žádosti zamítnuty a 12 žádostí je stále rozpracovaných. Jedna žádost byla schválena a došlo k uzavření dohody.