SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
CzechInvest Koncepce podpory investic
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
Regionální aspekty uvedené v národní politice. Regionální aspekty systému VaV posilování role regionální spolupráce VŠ v oblasti socioekonomického rozvoje.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Ing. Michaela Novotná Hluboká nad Vltavou Jihočeská agentura pro podporu inovačního podnikání o.p.s.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
STAV A VÝHLED TRANSFERU TECHNOLOGIÍ NA ZČU doc. Ing. Jan Horejc, PhD., prorektor pro spolupráci s praxí Mgr. Jaroslav Šíp, asistent prorektora.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Transfer technologií v podmínkách VŠ INOVACE 2015 Miroslav Mašláň Univerzita Palackého v Olomouci Praha,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Transkript prezentace:

SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš Kafka ARR – Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o.

Vědecko technický park – Základní informace jedná se o soubor: objektů institucí služeb které jako funkční celek společně vytvářejí podmínky pro vznik a rozvoj podnikatelských příležitostí zejména v návaznosti na výsledky výzkumných a vývojových aktivit

Vědecko technický park – Základní informace partnerství tří segmentů: podnikatelský sektor - využití VTP, kapitál veřejný sektor – iniciace a organizační zajištění VTP vysoká škola – výzkumné a vývojové kapacity, podnikatelské „nápady“

Vědecko technický park Proč v Libereckém kraji? - patří dnes mezi „povinné“ atributy pro úspěšný rozvoj ekonomiky regionu a hlavně pro příliv dalších investic do regionu - propojuje akademické prostředí univerzity s podnikatelským prostředím a podporuje tak vzájemný přenos informací a požadavků - vytváří příležitosti pro rozvoj navazujících služeb v oblasti obchodu a lidských zdrojů, poradenství atd. - tradiční segmenty ekonomiky jsou strojírenství, textil a sklářství, tedy technické obory, dnes dále automobilový průmysl, plasty a stavebnictví

Vědecko technický park Proč v Liberci? -Technická Univerzita v Liberci -úspěšná průmyslová zóna, další průmyslová zóna se připravuje -vhodné dopravní spojení dálnice LBC-Praha -regionální centrum -řada firem s vlastními vývojovými a výzkumnými aktivitami

Veřejný sektor Statutární město Liberec - iniciace přípravy projektu ve spolupráci s dalšími subjekty Agentura Czechinvest - potenciální donor finančního grantu na realizaci projektu v rámci strukturálních fondů EU

Možná struktura VTP prostory k podnikání (kancelářské i výrobní – malé série) laboratoře a zkušebny administrativní část a služby vzdělávací a konferenční prostory

Tři typy aktivit podle „klasifikace“ Czechinvestu: -podnikatelský inkubátor -vědecko technický park -centrum pro transfer technologií činnosti jsou ve skutečnosti velmi propojené a doplněné případně dalšími službami

Podnikatelský inkubátor -vazba na vysokou školu -podporuje nové podnikatelské „nápady“ formou „dotovaných“ služeb (prostory, financování, konzultace a poradenství, administrativa, marketing, atd.)

Vědecko technický park -vazba na vysokou školu -podporuje spolupráci firem s výzkumnými kapacitami VŠ na projektech aplikovaného výzkumu -poskytuje některé „dotované“ služby (prostory, testy a zkoušky, poradenství, administrativa, marketing, atd.)

Centrum pro transfer technologií -vazba na vysokou školu -podporuje přenos technologií, jak komerční tak výsledků z výzkumných aktivit do praxe -poskytuje související služby (databáze, ochrana duševního vlastnictví, atd.)

Cíl dnešní prezentace 1: -pro projekt VTP v Libereckém kraji zajistit základní marketing -předpokladem úspěšného projektu je zájem firem o využití služeb VTP -pro přípravu projektu je nutné získat informace o potenciálu podnikatelského sektoru oborově i kapacitně (

Cíl dnešní prezentace 2: -oslovit potenciální zájemce o účast v projektu VTP -připravuje se průzkum podnikatelského prostředí ve spolupráci s Agenturou Czechinvest -bude realizován osobními návštěvami firem a přes webové stránky ARR

Bližší informace na od 11/2006 -stručná charakteristika projektu -dotazník podnikatele/firmy -aktuality a odkazy Děkuji za pozornost!