CZ.04.3.07/4.2.01.1/0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CZ / / Interaktivní portál pro řízení a sdílení znalostí Česká zemědělská univerzita v Praze ČMA, AMSP, ICN, Epax Ludmila Dömeová,
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Program Czechinvestu pro II. fázi rozvoji klastru v rámci Operačního programu průmysl a podnikání MPO plánované období dotace pro klastr 3 -
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
CZ / /0016 – Školící a informační centrum pro technologické inovace v pilařském a návazném zpracování dřeva ČZU v Praze Partner: ČDZ Praha,
KOMUNIKACE… BRÁNA K VÝZKUMU ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
CZ / /0001 Optimalizce plánování letů NAV Flight Services, s.r.o. SPŠD, ALP ČR, FD ČVUT Ing.Anton Podolec, ,
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Síť podpory dalšího vzdělávání ve zdravotnické telematice a eZdraví CZ / /0013 MEDTEL o.p.s. 1.LF UK Praha, OMI ÚI AV ČR, Hospodářská komora.
CZ /4.2.01/0009 Senzory a biosenzory pro biotechnologii, lékařskou diagnostiku a životní prostředí VIDIA spol. s r.o. MFF UK, VŠCHT, URE AV ČR,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 CZ / /0001 Optimalizce plánování letů ESF – JPD 3 Grantové.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CITT Praha – Akademie kosmických technologií oblast Galileo, GMES
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
CZ / /0007 Pražské centrum transferu znalostí při ČVUT ČVUT v Praze, Fakulta elektrotechnická Partner: Česká společnost pro kybernetiku a.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora inovací Podpora rozběhu inovačně orientovaných podnikatelských aktivit, podpora.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0005 Inovace metod hodnocení existujících stavebních konstrukcí ČVUT v Praze, Kloknerův ústav Satra, Diagnostika staveb koordinátor.
CZ / /0322 Strojírenská technologie v malých a středních firmách Žadatel: ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav strojírenské technologie Partner.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL Pavel Burget, ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací

2http:// 1 Zdůvodnění projektu Kvalitní projektová výuka studentů bakalářského a magisterského studia, v mnohem větší míře provázaná na požadavky a zadání z podniků. Spolupráce s firmami, ve kterých je inovační proces hodně rozvinutý Nabídka kurzů projektového řízení, společenského chování a sebevědomého vystupování

3http:// 2 Cílové skupiny Cílové skupiny? Cílové skupiny? Studenti bakalářského a magisterského studia Studenti bakalářského a magisterského studia Zaměstnance fakulty, doktorandi Zaměstnance fakulty, doktorandi Lidé z praxe – zaměstnanci firem Lidé z praxe – zaměstnanci firem Zapojení (motivace) cílových skupin Zapojení (motivace) cílových skupin Studenti – lepší postavení na pracovním trhu Studenti – lepší postavení na pracovním trhu Zaměstnanci – zvyšování kvalifikace Zaměstnanci – zvyšování kvalifikace

4http:// 3 Typy činností Typy činností realizované projektem Typy činností realizované projektem Projektová výuka studentů Projektová výuka studentů Kurzy Kurzy Projektové řízení, … Projektové řízení, … Technicky orientované kurzy – přenos technologie Technicky orientované kurzy – přenos technologie Nová partnerství s průmyslem Nová partnerství s průmyslem Webový portál – komplexní systém pro správu projektů Webový portál – komplexní systém pro správu projektů

5http:// 4 Vnitřní postupy řízení Příjemce – ČVUT v Praze, FEL Příjemce – ČVUT v Praze, FEL Partneři Partneři Agentura VEREMA – strategický partner Agentura VEREMA – strategický partner Odborní partneři Odborní partneři RLC, a.s. RLC, a.s. SofCon, s.r.o. SofCon, s.r.o. WAGO Elektro, s.r.o. WAGO Elektro, s.r.o. Mediální partner – BAEL Mediální partner – BAEL Rizika Rizika Nezájem studentů – nepotvrdilo se Nezájem studentů – nepotvrdilo se

6http:// 5 Zajištění publicity Inzerce v odborném tisku Inzerce v odborném tisku Elektrotechnika v praxi, Automa – u příležitosti akcí všeobecně akceptovaných odbornou veřejností (Mezinárodní strojírenský veletrh, Ampér, …) Elektrotechnika v praxi, Automa – u příležitosti akcí všeobecně akceptovaných odbornou veřejností (Mezinárodní strojírenský veletrh, Ampér, …) Rozhovory – Automa Rozhovory – Automa Nejzajímavější studentské projekty Nejzajímavější studentské projekty Spoluúčast na veletrzích Spoluúčast na veletrzích Ampér (stánek Profibus CZ) Ampér (stánek Profibus CZ) Webové stránky Webové stránky Jednotná správa dokumentů Jednotná správa dokumentů V budoucnu stránky studentských projektů V budoucnu stránky studentských projektů

7http:// 6 Přidaná hodnota Inovativnost, Multiplikace Přidaná hodnota Přidaná hodnota Zvýšení zájmu studentů o projektovou výuku Zvýšení zájmu studentů o projektovou výuku Nová partnerství univerzity a firem Nová partnerství univerzity a firem Inovativnost Inovativnost Nabídka dalších kurzů zúčastněným studentům Nabídka dalších kurzů zúčastněným studentům Způsob řízení projektů Způsob řízení projektů Multiplikační efekty Multiplikační efekty Lepší postavení studentů na trhu práce Lepší postavení studentů na trhu práce Zvyšování odborné úrovně pracovníků – investice do budoucna Zvyšování odborné úrovně pracovníků – investice do budoucna

8http:// 7 Udržitelnost činností Synergie a návaznost projektů Udržitelnost činností projektu? Udržitelnost činností projektu? Vypracování postupů a získání zkušeností – popsané činnosti budou pokračovat i po skončení projektu Vypracování postupů a získání zkušeností – popsané činnosti budou pokračovat i po skončení projektu S vyškolenými pracovníky – větší možnosti získání dalších grantů S vyškolenými pracovníky – větší možnosti získání dalších grantů Zájem o další projekty RLZ v oblasti inovaci ? Zájem o další projekty RLZ v oblasti inovaci ? Ano Ano Zájem o jiné než strukturální fondy? Zájem o jiné než strukturální fondy? Ano – věda, výzkum Ano – věda, výzkum

9http:// 8 Výstupy a Výsledky Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výstupy (podpořené osoby / organizace) Výsledky Výsledky Kurzy, webový portál, metodiky podávání a hodnocení projektů Kurzy, webový portál, metodiky podávání a hodnocení projektů Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE078 PRODUKTY084

10http:// 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Horizontální témata Horizontální témata Informační společnost – elektronická komunikace (webový portál), vzdálená výuka Informační společnost – elektronická komunikace (webový portál), vzdálená výuka Partnerství Partnerství Nová partnerství – v rámci práce na studentských projektech Nová partnerství – v rámci práce na studentských projektech

11http:// 10 Doporučení pro další programovací období Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů Náměty na zjednodušení a zlepšení budoucích procesů Benefit Benefit Uživatelsky přátelský? Uživatelsky přátelský? Možnost výstupů – různé formáty – Excel, pdf, apod. Možnost výstupů – různé formáty – Excel, pdf, apod. Možnost vytvářet výstupní sestavy Možnost vytvářet výstupní sestavy