INTERAKTIVNÍ TABULE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dotykové displeje Jan Figala.
Advertisements

Interaktivní tabule Je to velká interaktivní plocha, ke které je připojen počítač a data-video projektor. Kombinuje výhody běžné popisovatelné tabule a.
Elektromagnetická indukce
Periferní zařízení počítače
Prezentační prostředky Pavel Dvořák Úspěch prezentace nespočívá jen  v dobře připraveném obsahu,  ve skvělých řečnických obratech řečníka, ale do značné.
koncepce rozvoje IT učeben ve škole
Tato prezentace byla vytvořena
Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Vstupní a výstupní zařízení
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
na interaktivní tabuli
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Základy informatiky a výpočetní techniky 1
Dotykové displeje Petr Zeman.
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ POLOHOVACÍ ZAŘÍZENÍ herní, dotykové displeje
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Periferní zařízení počítače
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Periferní zařízení.
BEZDRÁTOVÉ MYŠI VYPRACOVALA: Naděžda Pištěková AKADEMICKÝ ROK: 2008/2009.
SMART Board - náš kamarád
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
VŠE – Fakulta podnikohospodářská Interaktivní tabule 3MA381 - Manažerská informatika 1 Praha, 29. dubna 2008 Petr Pinka.
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE II Periferie.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC
1 Periferní zařízení osobních počítačů Část 2 Základy informatiky a výpočetní techniky 1.
Technika a technické vzdělávání Dalibor Valenta
Co je interaktivní tabule?
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ POLOHOVACÍ ZAŘÍZENÍ myš, tablet, touchpad
HARDWARE 3. část.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – další vstup/výstupní zařízení Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Datum vytvoření:9.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
VSTUP A VÝSTUP Vstupní a výstupní zařízení počítače jsou označované také jako periferie. Vstupní a výstupní zařízení zajišťují: interakci s uživatelem.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Technologie interaktivní tabule
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
3.2 polohovací zařízení.  tvůrce první počítačové myši - pan Duglas Engelbart a jeho "X-Y ukazatel".
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_POCITACOVA_MYS.
Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Myš, tablet, modem, UPS NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Monitory LCD a CRT Projektory Princip a srovnání.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
PC Výstupní periferie.
MIKROFON, DATAPROJEKTOR, INTERAKTIVNÍ TABULE, USB DISKY
PC Vstupní periferie.
Textový editor Lada Juráňová.
Inf Prezentace informací
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Mikrofon, dataprojektor, interaktivní tabule, usb disky
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Transkript prezentace:

INTERAKTIVNÍ TABULE

Interaktivní tabule Interaktivní tabule je velká interaktivní plocha, ke které je připojen počítač a datový projektor, případně jde o velkoplošnou obrazovku (LCD, plasma) s dotykovým senzorem. Projektor promítá obraz z počítače na povrch tabule a přes ni můžeme prstem, speciálními fixy, nebo dalšími nástroji ovládat počítač nebo pracovat přímo s interaktivní tabulí.

Využití v různých odvětvích lidské činnosti, např Využití v různých odvětvích lidské činnosti, např. ve školní třídě na všech stupních vzdělávání, ve firemních kongresových sálech a v pracovních skupinách, při trénincích profesionálních sportovních týmů, ve studiích televizních a rozhlasových stanic a pod.

Používání interaktivní tabule zahrnuje: software, který běží na připojeném počítači, včetně internetového prohlížeče nebo i software chráněného copyrightem použití software pro ukládání poznámek napsaných na plochu interaktivní tabule ovládání počítače (klikání a přetahování myší), označování a s použitím speciálního software dokonce i k rozpoznání psaného textu Ovladač převádí data za pomocí prstem na tabuli na signály, které zastupují kliknutí a pohyb myši nebo tabletu.

Druhy snímání Elektrický odpor = dvě elektricky vodivé plochy jsou odděleny malou vzduchovou mezerou. Při dotyku se obě plochy spojí a odstraněním vzduchové mezery dojde k uzavření elektrického obvodu Elektromagnetické = soustava drátů za interaktivní plochou vzájemně působí na cívku ve špičce stylusu a pozice souřadnic (X, Y) je určena indukcí elektrického proudu. Kapacitní = funguje téměř na stejném principu jako elektromagnetická Laserové = Laserové vysílače a snímače jsou umístěny v obou horních rozích tabule. Laserové paprsky jsou za pomoci natáčení zrcátek promítány před celou plochu tabule, podobně jako maják natáčí svůj paprsek na moře. Ultrazvukové + Infračervené = při tlaku na povrch tabule pero či stylus vysílají ultrazvuk a zároveň infračervený paprsek. Po přijmutí signály ultrazvukovým mikrofonem a senzorem pro infračervený paprsek se změří prodleva mezi oběma signály a vypočte se poloha stylusu Kamerové

Pro interaktivní tabule je mnoho dostupných příslušenství: Dataprojektor — umožňuje zobrazit obraz z počítače na plochu interaktivní tabule. Kolejnice — dovoluje umístit interaktivní tabuli před tabuli původní a ušetřit tak místo při instalaci Mobilní stojan — slouží k přemísťování tabule mezi jednotlivými místnostmi Tiskárna — dovoluje tisk poznámek či sejmuté plochy z tabule. Stále nebo Tablet — umožňuje úpravu pracovní plochy tabule z jiného místa v místnosti Hlasovací systém — slouží k vyplňování formulářů či testů zobrazených na tabuli více uživateli v místnosti najednou Bezdrátová jednotka — dovoluje bezdrátové připojení interaktivní tabule k počítači, např. Bluetooth Dálkové ovládání — umožňuje bezdrátové ovládání přes menu tabule

Výhody Nevýhody 165.000,- 75.000,- 3.000,- 45.000,- 22.000,- 8.000,- K ovládají postačuje holý prst, zavřený fix a podobně Náchylné na poškození Velmi intuitivní práce, není třeba cviku Povrch je pružný, omezené možnosti využití jako klasické tabule Menší hmotnost Povrch není feromagnetický (nelze pracovat s magnetkami) Orientační náklady na pořízení sestavy interaktivní tabule Položka Orientační cena Interaktivní tabule, úhl. 200 cm, vč. softwaru 75.000,- Dálkové ovládání interakt. tabule 3.000,- Dataprojektor LCD, 2500 ANSI lm 45.000,- Pracovní stanice vč. základního softwaru 22.000,- Ozvučení (zesilovač, 2 ks repro 8.000,- Stropní montáž pro projektor 2.000,- Montážní, revizní a ostatní práce 10.000,- Celkem 165.000,-