Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přeprava cestujících vyžadujících zvláštní péči na linkách ČSA
Advertisements

Ing. Lubomír Vavroš, LET´ S FLY s.r.o.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Letiště Praha Ruzyně Úvod: Obsah prezentace:
BMT Spedition s.r.o. Aeroflot Cargo Generální prodení agent
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Co vás tady čeká??? V 1.ročníku získáte základní informace o všech druzích dopravy.
Provoz a ekonomika dopravy
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Personální informační systém
Výběr informačního systému Karel Jaborník
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Masná 18, Praha 1 z pohledu studentů školy
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Výcvik a výchova pilotů v současnosti a trendy do budoucnosti
Outsourcing a Facility Management
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Personální práce ( kap. 14)
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Dopravní služby v EU z pohledu studentů.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Pohled dodavatelů na výběrová řízení POHLED „z druhé strany“ Ing. Dušan Číčel ředitel FBE Praha a FBE Bratislava.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Cíle programu – profesní a osobní rozvoj Zvýšit kvalitu kvalifikací a dovedností. Zlepšení jazykových kompetencí. Seznámení se zahraničními metodami práce.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
KPV/PIS KPV/PIS  Jaroslav Plzák  Lukáš Choulík  Tomáš Kraus Websol s.r.o.
JUDr. Ing. Robert Szurman ředitel odboru předseda Rady kvality ČR 8. Národní konference kvality ve veřejné správě, Praha Národní konference.
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna Rekvalifikace a dílčí kvalifikace ; Monika Pokorná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Letiště václava havla praha
Didaktické formy.
Dopravní ceniny, tarify, slevy, letový řád
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
Vzdělávání v období snižování nákladů
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Technologie a řízení letecké dopravy: 1
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Setkání kariérových poradců
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Transkript prezentace:

Prezentují Ing. Alena Salavcová Ing. Jan Miškovský Praha 22. 7. 2004 VÝCVIKOVÉ STŘEDISKO Prezentují Ing. Alena Salavcová Ing. Jan Miškovský Praha 22. 7. 2004

Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA Výcvikový systém ČSA Výcvikové středisko a jeho aktivity e-Learning Ukázky z příruček Cíle výcviku

Letiště Praha Česká správa letišť Řízení letového provozu Letecké společnosti Za rok 2003 odbaveno v Praze 7,5 miliónu cestujících – z toho ČSA 3,6 mil.

Základní informace o ČSA 1923 vznik Československých aerolinií 1992 akciová společnost (FNM ČR 56%) 1995 změna jména na České aerolinie hlavní činnost - zajištění pravidelné a nepravidelné letecké přepravy cestujících a zásilek (zboží)

Základní informace o ČSA počet zaměstnanců cca 4600 z toho v kategoriích piloti - 400 stevardi - 850 dělnické profese - 1400 THP - 1900

Základní informace o ČSA od roku 2001 člen Sky Teamu (Air France, Delta, Aeromexico, Korean Air, Alitalia) spojení do 42 zemí – 67 destinací počet letadel 36 průměrný věk 9 let denně 150 startů každé letadlo denně v provozu 7 hodin

Výcvikový systém ČSA rozdělení odpovědností za výcvik: Výcvikové středisko – výcvik všech zaměstnanců ČSA vyjma odborného výcviku posádek letadel Výcvik posádek letadel – odborný výcvik posádek letadel Výcvikové středisko zajišťuje všechny typy výcviku pro všechny profesní skupiny s vyjímkou části odborného výcviku posádek letadel. Odborný výcvik v kompetenci VST – Dangerous goods, jazyková výuka, komunikace.

Výcvikové středisko 24 stálých zaměstnanců z toho 7 profesionálních instruktorů 190 interních instruktorů z řad zaměstnanců ČSA externí instruktoři/firmy prostory – převážně hangár B Činnost VST zabezpečují stálí zaměstnanci (metodici, koordinátoři, instruktoři). Výcvik probíhá ve spolupráci s interními instruktory (zaměstnanci, kteří mají uzavřenu dohodu o lektorské činnosti a výcvik provádějí za úplatu. Externí instruktoři/firmy jsou najímáni v případech, kdy výcvik nejsme schopni zajistit vlastními silami. Učebny používané pro výcvik jsou především prostory v HB, učebny Airline systémů (výuka počítačových kurzů) a dále externí prostory (hotely, učebny externích firem) v ČR a zahraničí.

Činnosti VST Výcvik a ověřování znalostí Překlady textů Knihovna Stáže, praxe Technická podpora výcviku Tvorba instruktážních pořadů Rozsah činností VST je široký a nezahrnuje pouze vlastní výcvik. Knihovna – v provozu od 1. 9. 2004, pořízen knihovnický systém Clavius. Seznam knih bude zveřejněn na Intranetu. Nebudou otevírací hodiny (není kapacita), systém výpůjček i dlouhodobých bude na objednávku.

Nabídka výcviku Standardní nabídka VST Příručky Nabídkový katalog Doplňující nabídky Nabídky externích firem Příprava výcviku na zakázku Při výběru kurzů mohou zájemci vybírat z Schválených výcvikových programů … tj. především předpisový výcvik Nabídkový katalog – vydáván 2x ročně v leden-červen, září-prosinec v tištěné a elektronické verzi … obsahuje jak povinný tak i volitelný výcvik Nabídkový katalog – Intranet/Veřejné stránky PSÚ/Výcvikové středisko/Nabídkový katalog Další skupina- informace o nabídce samostudia angličtiny Doplňující nabídka – průběžné rozesílání e-mailových nabídek na výcvik zejména v oblasti interpersonálních dovedností (od začátku roku to byly např. komunikační dovednosti, vyjednávání, vedení porad, stres management ….). Nabídky jsou vždy rozesílány na sekretariáty úseků s požadavkem seznámení zaměstnanců. Informace o kurzech je také zveřejňována v časopise OK Revue. Výběr – letáky, internet …. Příprava výcviku na klíč podle potřeb zadavatele – s cílem např. zavedení nových projektů ….

Oblasti výcviku Předpisový (Příručky dle JAR-OPS1, JAR-FCL, JAR147) Bezpečnost, Letištní provoz, Údržba letadel, Airline systémy Ostatní Jazyky, Osobní rozvoj, Obchod, Marketing, Informační technologie

Formy výcviku přednáška workshop out-door konference distanční studium praktický výcvik samostudium e-learning video Výcvik může mít formu Krátkodobou/dlouhodobou – dle délky, tzn, mohou to být kurzy, semináře, konference, studium, manažerské hry Může probíhat formou Prezenční/distanční – tj. přímou účastí účastníka ve vzdělávací akci nebo formou samostudia Dle místa konání v ČR nebo v zahraničí Dle způsobu lektorského zabezpečení - interní (zajištěné interními lektory) nebo externí (externí lektoři/firma) Při volbě vhodné formy výcviku - vždy záleží na dané problematice,cíli a čase, ve kterém má být cíle dosaženo.

Prostředky zajišťující kvalitu standardizace výcvikových postupů výcvikové programy vybraných profesí systém práce s interními lektory kritéria pro výběr externí vzdělávací firmy přiřazení odpovědností systém dokumentace včetně hodnocení systém zkoušek sledování nejnovějších trendů ve výcviku

Certifikace Autorizované středisko IATA-FIATA (1999) Studium/kurzy v oblasti let. přepravy zboží a nákladu Autorizované středisko IATA-UFTAA (1992) Studium/kurzy v oblasti cest. ruchu Organizace pro výcvik personálu údržby (2002) Typový výcvik A 310-300,B 737–300/400/500 ATR 72-200, ATR 42-320 The second certification was awarded in 1999 and we offer different courses in the field of cargo air transport as well.

Ukázky z příruček Výcvikový program Typový výcvik Záznam o kvalifikaci instruktora Zkušební protokol Výcvikový proces a matice odpovědností

Cíle 2004 – projekt „Nastavení efektivního řízení lidských zdrojů v ČSA“ Cíl výcviku = zvyšování profesionality zaměstnanců Prostředek = vysoká úroveň výcvikového systému Cílem je, aby zaměstnanci měli více příležitostí pro výcvik – a to různorodých co do obsahu tak i do formy. Nabídka se rozšiřuje zejména směrem k možnostem samostudia (výuka jazyků, nově IATA kurzy, výhledově i předpisový výcvik .... ). Připravuje se nová koncepce jazykové výuky, projekt E-learningu (v první fázi zápůjčky CD....), širší využití Intranetu jako prostředku komunikace .....

Děkujeme za pozornost