__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum __________________________________________________________.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce v rámci projektu Safety AGENT
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
ANO? Zajímáte se o některou z těchto oblastí?
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
Využití obnovitelných zdrojů energie, energeticky soběstačné obce
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Závěrečná konference k projektu
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
BIC Ostrava s.r.o. PODNIKATELSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Úspěšné příklady TTT v projektu BISONet Lukáš Gottesman, BIC Ostrava s.r.o , Praha.
Jméno: Ing. Jan Pracovitý Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR. Společnost: ABCD Robot, s.r.o. Pozice: generální ředitel.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Závislost na energiích a na vodě Ing.Kristýna Friedrischková, doc.Ing.Bohumil Horák, Ph.D. VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta elektrotechniky.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Podpora spalování ekologických paliv ze strany státu a EU Bc. Michaela Karásková, EUROPROJECT DOTACE Ing. Šárka Mazalová, EUROPROJECT DOTACE 1Europroject.
Regional Networks for the development of a Sustainable Market for Bioenergy in Europe The sole responsibility for the content of this.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Katedra elektrotechniky
„Okna technickým oborům dokořán“
Implementační projekt KAP
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum __________________________________________________________ Zhodnocení projektu Podpora lokálního vytápění biomasou Ing. Jan Koloničný, Ph.D. Seminář: Využívanie biomasy na energetické účely Šoporňa –

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Partneři projektu hlavním řešitelem projektu je Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum (VEC) na slovenské straně je řešitelem projektu Žilinská univerzita v Žilině, Katedra energetické techniky (KET)

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Náplň projektu vypracování příkladů správné praxe využití biomasy, vypracování příručky správného vytápění, vypracování příkladových studií a projektů, vypracování informačních materiálů, vypracování studie proveditelnosti v oblasti uplatnění vytápění biomasou (lokálního charakteru nebo formou centrální výtopny) na obou stranách hranice, ;

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Aktivity v průběhu projektu pokračování v činnosti Konzultačního centra biomasa (informační a poradenské služby) účast na regionálních veletrzích v Ostravě (Infotherma 2009, 2010, 2011), v Trenčíně (Domex & Nábytok 2009) a v Nitře (Obnovitelné zdroje energie 2010 a 2011)

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Aktivity ve 2. roce trvání projektu, odborný seminář uspořádání druhého odborného semináře v Hustopečích (5. – ) o názvu „Energetické využití biomasy“ semináře se zúčastnilo 59 zástupců měst a obcí, poradenských firem a odborníků na energetické využití biomasy

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Aktivity ve 3. roce trvání projektu, odborný seminář uspořádání třetího odborného semináře v Trojanovicích (18. – ) o názvu „Energetické využití biomasy“ semináře se zúčastnilo 62 zástupců měst a obcí, poradenských firem a odborníků na energetické využití biomasy

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Aktivity ve 2. a 3. roce trvání projektu, dny biomasy druhý den biomasy proběhl formou exkurze na bioplynovou stanici firmy agriKomp Bohemia, s.r.o. v zemědělsko- obchodní společnosti Tozos, s.r.o. v Horních Tošanovicích, následovala prohlídka podnikatelského centra "Kapplův dvůr" v Třanovicích s praktickou ukázkou provozu kotelny na biomasu a zařízení na zpracování dřevní hmoty

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Aktivity ve 2. a 3. roce trvání projektu, dny biomasy třetí den biomasy byl zorganizován jako exkurze do zemědělského družstva PD Košeca a.s., které se mimo jiné zabývá pěstováním ozdobnice čínské, dále se pokračovalo prohlídkou centrální výtopny na štěpku společnosti Termonova a.s. ve městě Nová Dubnica a den biomasy byl zakončen návštěvou kotelny na slámu (Služby pre bývanie, spol. s r.o.) ve městě Trenčín

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Aktivity v 2. a 3. roce trvání projektu, příručky, studie byla vydána příručka Postupy správného topení příručka se věnuje způsobům správného topení, čemu se vyvarovat a jak dodržovat správné postupy, aby proces hoření probíhal optimálním způsobem byl vytvořen poster Proč správně topit v malých zdrojích vytápění byla vydána informační brožura Příkladové realizace spalování biomasy je zpracována studie proveditelnosti Lokální vytápění – reálné možnosti a podmínky snížení škodlivých emisí

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Aktivity ve 2. a 3. roce trvání projektu, putovní výstava posterů v rámci plánovaných aktivit na projektu bylo pokračováno v putovní výstavě posterů v městech a obcích MSK, JMK a ZLK celkem bylo navštíveno 10 měst a obcí

__________________________________________________________ VŠB - Technická univerzita Ostrava, Výzkumné energetické centrum Rok 2011 finalizace a vytištění studie proveditelnosti vytvoření příručky se zaměřením na pěstování energetické biomasy příprava a podání navazujícího projektu – ne již jen biomasa, ale širší záběr na obnovitelné zdroje energie a problematiku čistoty ovzduší Děkuji za pozornost. Děkuji za pozornost.