Velikonoční Romance.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JARO A VELIKONOCE 2013 V KŘESŤANSKÉ MATEŘSKÉ ŠKOLE DUHA HORAŽĎOVICE
Advertisements


Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Medvídek Pú.
Ahojky, lidi ! Doufám, že se máte skvěle. Tak tu máme zase krutou zimu, ach jo !? Každý z nás ví, kdo z toho má největší radost. Že ? Mirku, už tě vidím.
Vajíčko Kdo ho rozbil? Ten má rád. Kdo ho dostal, ten je rád. Za vajíčko malované z velké lásky darované. Vajíčka pletu pletu pomlázku bez nití a provázku.
Velikonoční beránek Jak dlouho? Doba přípravy: 15 minut
Jaro Zdenka Suchánková.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.18 Název pro školu:
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
Název Velikonoce, pašijový týden
Projektový den VELIKONOCE
JARO JE KDYŽ KVETOU KYTIČKY A ZPÍVAJÍ JARNÍ PÍSNIČKY,SLUNÍČKO ZAČÍNÁ HŘÁT,POSPĚŠ SI JARO A POJĎ MEZI NÁS,AŤ VIDÍM ÚSMĚV NA TVOJI TVÁŘI,JE TU 1.MÁJ JARO,TO.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Svátky velikonoc prožijte vesele, ať jaro hřeje Vás na duši i na těle.
JARO.
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
SVATÝ ONDŘEJ 30. LISTOPADU OCHRÁNCE A PATRON ZAMILOVANÝCH A NEVĚST PRVNÍ UČEDNÍK JEŽÍŠE. BYL TAKY UKRIŽOVÁN, ALE NA KŘÍŽI VE TVARU X- ONDŘEJSKÝ KŘÍŽ ZVYKY.
Už se blíží Velikonoce autor: Kateřina Marková.
Veselé velikonoční svátky
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_48_Velikonoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1.,
Každé slovo můžeme přiřadit k jednomu z deseti slovních druhů.
VELIKONOCE.  jsou nejvýznamnější křesťanský svátek, který je oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. K tomu podle křesťanské víry došlo třetího dne po.
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/11_Jaro TEMA: Jaro ČÍSLO PROJEKTU: CZ.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr. Lenka Stará NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_B_16_Velikonoce TÉMA: Velikonoce ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Základní a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY­­_32_inovace_04_ VELIKONOCE TÉMA: Svět kolem nás, prvouka.
VELIKONOCE tradice.. VELKÝ PÁTEK DEŠTIVÝ DĚLÁ ROK ŽÍZNIVÝ.
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
1.
Mikuláš v Jiřicích Ovládání : klik myší.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_13_Velikonoce
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Datum vytvoření březen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Veselé velikonoční svátky
Tradiční slavnost před Velikonocemi v Pardubičkách
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Veselé velikonoční svátky
Velikonoce – zvyky a tradice
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Podstatná jména Opakování.
Velikonoce VY_32_INOVACE_5A_16
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Krásné a Veselé velikonoce.
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Věcné učení pro nižší stupeň ZŠS
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Hody, hody, doprovody, jaro už je vskutku tady....
Transkript prezentace:

Velikonoční Romance

Sluníčko svítí na vajíčka malovaná Sluníčko svítí na vajíčka malovaná.Chlapci vrbové proutky by chtěli mít,když tu se na ně zajíček řítí :

Já Vám pomlázku nesu-velikonočního ducha si odnesu Já Vám pomlázku nesu-velikonočního ducha si odnesu! Řekněte mi básničku ,která rozesměje tvářičku.

Hody hody doprovody,dejte vejce malovaný Hody hody doprovody,dejte vejce malovaný.Nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý,slepička Vám za to snese jiný.

Člověk člověka má rád,že je jeho kamarád Člověk člověka má rád,že je jeho kamarád.Kluci po vsi běhají a psi na ně štěkají.Hoši na dívky pomlázkou mávají,když jim vajíčka dávají.

Pani mámo zlatičká,darujte nám vajíčka,nedáte-li vajíčka uteče Vám slepička, do horního rybníčka.A z rybníčka do louže,kdo jí odtud pomůže?

Maminky pečou preclíky,pesimisti vytahují deštníky Maminky pečou preclíky,pesimisti vytahují deštníky.Koledníci klepou do dveří,pani máma je odměnou pověří.

Chlapci mezi sebou sílu měří ,jako kdyby čechrali peří Chlapci mezi sebou sílu měří ,jako kdyby čechrali peří.Už jen pryč odlétnou,k hezké dívce dolétnou.

Ptáčci vesele písně zpívají,dobrou náladu mají Ptáčci vesele písně zpívají,dobrou náladu mají.V zelených korunách stromů i na červených střechách domů.

Sluníčko svítí na palouček s kvítí Sluníčko svítí na palouček s kvítí.Chlapec prázdný košík vidí,za který se velmi stydí.Rychle běží k domu co stojí vedle stromu.Pečlivě si předříkává koledu ,tu co se hodí do ledu.

On mnoho koled zná,však dobrý vztah k nim má On mnoho koled zná,však dobrý vztah k nim má.Která nejlepší je ,to ví ,výdělek z nich pak rád jí.

Po chvilce již k dalšímu domu běží,vajíčka však už nese stěží Po chvilce již k dalšímu domu běží,vajíčka však už nese stěží.Trochu ulehčit si musí,ale vyhodit je ,to se nesmí.

Rychle domů běží,už přestalo nesněží Rychle domů běží,už přestalo nesněží.Mamince vajíčka dává,když na něj z okna mává.Hned běží koledovat zas,když už není venku mráz.A už ke kapli pádí,ať nezmešká svoje mládí.

Velikonoční romance teď končí nám,s toho trochu smutek mám Velikonoční romance teď končí nám,s toho trochu smutek mám.Však rok s rokem zase sejde a velikonoční svátek k nám zas opět přijde.