Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Daňové návrhy vlády Miroslav Kalousek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2012 a vazba na rozpočty obcí Miroslav Kalousek ministr financí 10. listopadu 2011.
4. Cvičení – Vliv zdanění na finanční rozhodování 1FP211.
Dopad daňových reforem na vztah zaměstnavatel – zaměstnanec.
Jan Mládek: Vážím si každého poctivého živnostníka, sám jsem živnostník od roku 1992.
Panelová diskuse ČSSD Daňová reforma
Mzdy musí být zúčtovány v období, kdy byla: a) vykonaná práce b) za které odměna náleží (např. mzda za svátky)
Makroekonomie I ( Cvičení 12 – Fiskální politika - shrnutí )
Daňové a sociální změny 2008 Tomáš Sedláček 3. května 2007 Hlavní makroekonomický stratég, ČSOB.
Co je to rovná daň? Žďár nad Sázavou, Třebíč, Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu ODS.
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
– – Úsporná opatření platná od ledna 2011 a jejich dopady na občany.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. listopadu 2013.
Úsporná opatření v působnosti MPSV a daních z příjmů.
Národní protikrizový plán vlády Miroslav Kalousek ministr financí.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2015: Rozpor mezi čísly a sliby Miroslav Kalousek.
Daňová reforma - reformní novela 2013 JUDr. Radim Boháč, Ph.D
Měření flexibility trhu práce v ČR pomocí strukturálních indikátorů Jan Pavel MF, oddělení koordinace hospodářských politik.
Vyplatí se (více) pracovat? Jan Pavel MF, oddělení Koordinace hospodářských politik Smilovice – květen 2005.
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
Vážení obchodní partneři, V souvislosti se zákonem č. 261/2007 Sb., o stabilizaci veřejných rozpočtů si Vám dovolujeme ukázat přehled dopadů tohoto zákona.
Daňová reforma ČR Konference ODS k reformním krokům vlády ČR Vlastimil Tlustý, 3. května 2007 Návrh nového zákona o dani z příjmů.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
POJISTNÉ NA SOCIÁLNÍM ZABEZPEČENÍ Zákon č. 589/1992 Sb.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 12. listopadu 2014.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Citlivostní analýza k některým parametrům důchodového systému a migraci.
Daňová soustava – přímé daně I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Ministerstvo financí ČR Výsledky auditu návrhu státního rozpočtu na rok 2007 Ministr financí Vlastimil Tlustý 1. náměstek Eduard Janota Poradce Miroslav.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května 2012 – IFA. 1. Úvod 2. Změny Protischodkový balíček 2013 Protischodkový balíček 2.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Stabilizace veřejných rozpočtů – novely daňových předpisů Michal Radvan Za využití Kalousek, M. Návrhy změn právních předpisů. Daňová reforma 2008 – 2010.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
Financování kapitol státního rozpočtu II
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
Sociální pojištění Veřejný systém založený na rozpočtovém, nikoli pojistném principu. SZ a VZP.
Novela zákona o daních z příjmů JUDr. Ing. Michal Radvan.
Sazby jsou ovšem to jediné, co je shodné. Rozdílný je vyměřovací základ. U zaměstnanců jím je hrubá mzda. U OSVČ je to letos 45 %, v příštím.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_17 Název materiáluZákonná.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
Návrh na změnu RUD (kompromisní návrh) Miroslav Kalousek, ministr financí ČR.
Ing. Veronika Dostálková MBA Mzda, daňová, zdravotní a sociální soustava Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Srovnání zdanění podílů na zisku a OSVČ a mzdy. Porovnání varianty: zisk nechám ve firmě 1 mil. Kč, zdaním a vyplatím si ho jako podíl na zisku nebo 1.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Daň z příjmů fyzických osob – příklad 16. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 3.
Makroekonomické aspekty demografického vývoje doc. Ing. Miroslav Kuře, CSC., Ing. Lucie Marková, Ph.D. SVŠES.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Příspěvek PGRLF k růstu českého zemědělství
Výpočty mezd Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Zajištění bezpečnostní situace České republiky
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Daňová kvóta.
Daň z příjmů fyzických osob
DUM - Digitální Učební Materiál
Valorizace pracovních odměn odsouzených
Transkript prezentace:

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Daňové návrhy vlády Miroslav Kalousek

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí2  rok 2015 měl být rokem, kdy přicházející hospodářský růst bude možné podpořit snížením přímých daní  platný právní stav, účinný k :  fyzické osoby:  sazba daně z příjmů 19 % z hrubé mzdy  sazba sociálního a zdravotního pojištění 6,5 %  právnické osoby:  příspěvky na sociální zabezpečení: - 1,3 mld.  fyzické osoby v ČR by v takovém případě zaplatily na daních o 14,6 mld. méně než v letošním roce  (zdroj: MF, Konvergenční program, duben 2014)

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí3 DPH platný právní stav: jednotná sazba 17,5 % -důsledek: menší daňová zátěž o 16 mld. Kč, účinný k (zdroj MF, Konvergenční program, duben 2014) - vláda tuto úlevu ruší, zavádí pouze kosmetické změny ve druhé snížené sazbě, kdy kromě zvýšení daňové zátěže se dopouští také zvýšení prostoru k daňovým únikům

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí4 O co přijdou fyzické i právnické osoby, bude-li vládní návrh schválen ?

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí5 Dopady na zaměstnavatele

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí6 Dopady na OSVČ řemeslník s vysokými náklady (95 % příjmu)

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí7 Dopady OSVČ – konkrétní příklad  truhlář s vysokými náklady na materiál (95 %), manželka bez příjmů, dvě děti  změna čistého výdělku oproti současnosti hrubý zisk za měsíc vládní návrh změna č. výdělku +200 JIM 2015 změna č. výdělku

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí8 Rozpočtované výdaje bez příjmů z EU

Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí9 Strukturální deficit