30.9.2010 - otevřené setkání v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center „Město pro děti“. Cílem setkání bylo sesbírat co nejvíce podnětů a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regenerace sídliště Hromůvka
Advertisements

SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
SPOKOJENOST S DĚTSKÝMI HŘIŠTI NA MĚLNÍKU Dotazník Rodinného centra Kašpárek Mělník, o. s
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
Spolek pro Trvalý Rozvoj a Okrašlování Městské části Praha 21, neboli.
Prezentace k soutěži „CHCEME ČISTÉ MĚSTO“ vyhlášené městem Karlovy Vary kategorie: základní školy.
Logo.
Bezpečná hřiště Tisková konference prvního náměstka primátora hl. m. Prahy JUDr. Rudolfa Blažka a ředitele Městské policie hl. m. Prahy Mgr. Vladimíra.
/ aktualizace Zpracoval: Ing. Villertová, Ing. Stupka.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Sen o Vaší dovolené se může stát skutečností, pokud navštívíte krásné přímořské letovisko Leptokaria, které je skutečnou symbiozou romantické, antické.
MAJÍ DĚTI PROSTOR ?. PRACOVNÍ SKUPINA „DEJME DĚTEM PROSTOR“  Cíl : Zmapovat, zda máme v Líšni dostatek bezpečného prostoru pro pohyb/hry/volnočasové.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Bezpečná cesta do školy ZŠ Meteorologická.
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
Rekapitulace výchozí situace v Kadani.
Kladno našima očima Klady a zápory města.
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
Návrhy na rekultivaci pozemků u Berounky. Kde se nachází pozemky?  První pozemek najdeme u prvního stupně u lávky...  Druhý pozemek se nachází blíže.
Střednědobé hodnocení realizace SPL opatření IV.I.2
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Pobočka Knihovny Jiřího Mahena v Brně-Černovicích, Charbulova 38 Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci.
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Prezentaci vytvořila: Jiřina Hamplová, ředitelka.
Sportovní areály m ě sta Kladna O sportovní a volnočasové využití se stará společnost Sportovní areály města Kladna. V Kladně samotném je několik sportovních.
Prezentace pilotního projektu Komplexní revitalizace veřejných prostranství a budov obce Holovousy.
Koncepce dětských hřišť a sportovišť v Mohelnici Únor 2015.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Projekt klubu „gWay“ na Ukrajině. Proč projekt gWay? projektem klubu „gWay“ chceme reagovat na současné potřeby celé Ukrajiny a konkrétně jednoho regionu.
Cíl - zajistit dlouhodobou kvalitu života obyvatel města Kladna prostřednictvím příznivého prostředí a dobře fungujících veřejných služeb 3 prioritní.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
PŘIBLIŽME SE K SOBĚ – PD STUDIE CENTRA OBCE REG.Č.: CZ3.22/3.3.05/ Začátek spolupráce: Dne byla zástupci obou obcí Mosty u Jablunkova.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Pracovní skupina Za hřiště Písek. Historie jaro 2006 – vznik občanské iniciativy léto 2006 – jednání iniciativy s radnicí podzim 2006 – založení pracovní.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Řešení „psí“ problematiky v Českých Budějovicích CpKP jižní Čechy
Vizualizace pro připomínky členů Spolku pro Tisou Červen 2017
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Vítejte na veřejném fóru
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
RP02-17 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2017
Veřejná schůze OV Hrádkov 6. února 2017
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Místo pro život - Dětské hřiště v Nečíni
Výsledky hlasování Společně tvoříme Jih 2017
RP02-18 Program na podporu obnovy venkova pro rok 2018
„RELAXAČNÍ NÁMĚSTÍČKO“
„Sportovní areál U Cementárny“ - II. etapa
„Na zahradě naši školky, nenudí se kluci, holky“
Dětské hřiště „MEZI DOMY“
Strategický plán rozvoje obce pro období
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

otevřené setkání v rámci celorepublikové kampaně Sítě mateřských center „Město pro děti“. Cílem setkání bylo sesbírat co nejvíce podnětů a názorů na téma DĚTSKÁ HŘIŠTĚ A ODPOČINKOVÉ KOUTY v Dubé. Celorepubliková kampaň Sítě mateřských center Město pro děti navazuje na tradici kampaní realizovaných Sítí MC od roku 2006 a jejím cílem je mapovat stav obcí v různých oblastech, které se týkají rodin s malými dětmi (mobilita s kočárkem, stav dětských hřišť, stav veřejných prostranství, apod.). OS Klub malých Dubáčků se zapojilo poprvé a mile nás překvapil zájem místní mládeže, kteří na setkání přišli lobovat za vytvoření malého SKATEPARKU v Dubé.

DĚTSKÁ HŘIŠTĚ HŘIŠTĚ ZA AUTOBUSOVÝM NÁDRAŽÍM – funguje zároveň jako veřejné i školní hřiště – požadavek od mládeže na zatravnění a zabetonování branek na fotbal – prolézačky: rozbitá plocha na klouzačce, prázdné pískoviště (ideálně přikrýt), oplotit – stačil by nízký plůtek (vzor ve SKALCE), závěsné houpačky nejsou vhodné pro nejmenší děti ani pro mládež, chybí atrakce pro větší děti, chybí dopadové plochy, špína – padl názor, že na tomto místě je v podstatě hřiště zbytečně nebo by potřebovalo umístění kamery a osvětlení – chybí provozní řád a kontakt na správce – nešikovné, protože je za hlavní silnicí, rodiče se bojí děti na hřiště pouštět ??? volnočasový areál včetně vhodného posezení a po rekonstrukci WC NEBO ? hřiště nerozšiřovat a vybudovat koutky pro děti na více místech v Dubé ???

LOKALITY VHODNÉ PRO DĚTSKÉ KOUTKY A LAVIČKY DĚTSKÉ KOUTKY K dětským koutkům vždy umisťovat lavičku a koš! ZAHRADNÍ ULICE za hydrantem – požadavek na umístění houpačky, chlapi jsou ochotní si na instalaci dát brigádu VÝSLUNÍ – prvky pro malé i velké děti NEDAMOV – nafukovací trampolína VEDLE ÚŘADU (pozemek – Ptáčkovi) klouzačka ze svahu a houpačka „MEZI BYTOVKAMA“ Ul. Luční Cesta na NEDAMOV – zpestřit pro děti a již od MŠ vyřešit chodník Vždy kombinovat prvky pro menší děti a pro starší děti. Umístit někde v obci lezeckou stěnu nebo lanový program do 2,5m výšky. LAVIČKY A KOŠE Cesta od hřbitova na Mlejnek, u hřbitova lavičky (u křížku) Posezení u SUŠÁRNY + informační cedule o sušárně Posezení a informační cedule u hřbitova (starý hřbitov) Posezení u máchadla (nad bažinkou) Zachovat jednotný design odpočinkových míst v jednotlivých částech obce.

SKATEPARK Hřiště menší (vzor: Štětí) – Pyramida 3m x 3m x 1m + sjezd radius a bang, tyče Místa, která by přicházela v úvahu: – za autobusovým nádražím- za hřbitovem – za svazarmem- za čističkou „LEGAL PLOCHA“ pro street art

VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ -rozšířit kamerový systém na více míst v Dubé jako prevenci proti vandalismu -umístit více odpadkových košů, řešit volné pobíhání psů a povinnost uklízet výkaly majiteli -vydat zákaz požívání návykových látek na veřejném prostranství vyhláškou města -vypracovat systém postihů za porušování chování na veřejném prostranstvích a vymáhat je -řádně proškolit členy přestupkové komise a důsledně řešit jednotlivé případy