EXCEL - GRAFY Obsah: Vytváření a úpravy grafů Příklady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení on line – blok 1: MS Excel – základy (ukázka)
Advertisements

Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Kontingenční tabulky a grafy 2013 O. Kánský. Zpracovávaná tabulka Chceme sledovat celkovou cenu Do tabulky chceme zahrnout: období – sloupec měsíc prodejce.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Prezentační programy 3. ročník oboru Sociální péče Grafy v Powerpointu.
Pro Nekonečno – RC Palouček
Excel – funkce.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Grafy v Excelu.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Burzovní graf Vytvořte burzovní graf, ve kterém se uvádí objem obchodované akcie, maximální a minimální cena, konečná cena.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Vzorce.
Hromadná korespondence
MS Excel – tvorba křížovky
Microsoft Excel Téma: Vkládání grafů Krok 1 Nejprve otevřete nebo udělejte tabulku, pro kterou budete graf vytvářet.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Obsah: Výpočty Vzorce, Funkce
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Tvorba tabulky ve Writeru (Rozvrh hodin)
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Struktura kriminality v roce 2000 Kriminalita je součástí každé společnosti a v posledním desetiletí zaznamenáváme nárůst většiny forem trestné činnosti.
Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf19 MS Excel - Funkce Průměr Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
TVORBA SLOUPCOVÝCH SPECIÁLNÍCH GRAFŮ Elektrárenská společnost ČEZ loni vykázala podle auditovaných výsledků čistý zisk 6,434 miliardy korun, což byl 12procentrní.
Vlastnosti stránky a tisk
Hromadná korespondence
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
Grafy v Excelu.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Práce s excelem.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_256 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
VŠB –TUO ATŘ Manažerská grafika Grafy v MS Excel 2003 Podešva Petr
PRÁCE S EXCELEM PROJEKTOVÝ DEN - Informační technologie.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Vzorce v tabulkovém procesoru Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař - číšník.
Grafy Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Kontingenční tabulka Mgr. Jan Vavřík
EXCEL VYTVOŘENÍ GRAFU ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
POPR Počítačová podpora řízení Základní, rozšířené a pokročilé znalosti v Excelu.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
- Výběry VY_32_INOVACE_GR_782. VÝBĚRY Vytvořením výběru rozdělíme obrázek na dvě části: aktivní = výběr = ta část, na které budeme provádět úpravy neaktivní.
Třetí rozměr Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Třetí rozměr Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Informatika – Práce s grafy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Transkript prezentace:

EXCEL - GRAFY Obsah: Vytváření a úpravy grafů Příklady (podle:Excel v příkladech, Josef Pecinovský)

(při změnách těchto dat se aktualizují i propojené grafy) GRAFY V EXCELU se vytváří ohraničením oblasti (výběrem) obvykle sousedních buněk jsou propojeny s tabulkou vybraných dat, která zobrazují (při změnách těchto dat se aktualizují i propojené grafy)

UMÍSTĚNÍ GRAFU Graf můžeme umístit na list s daty na samostatný list výhoda - máme vše pohromadě při tisku nebo na monitoru nevýhoda - obtížné dodatečné úpravy rozměrů tabulky na samostatný list

RYCHLÉ VYTVOŘENÍ GRAFU Vytvoříme tabulku Vybereme data Stiskneme klávesu F11

Sledovanost televize Sestavíme tabulku (list “Televize“) Klepneme do tabulky a stiskneme „Průvodce grafem“ Vybereme typ „Výsečový s prostorovým efektem“ a stiskneme „dokončit“ Umístíme graf, klepneme na část „Čt1“ a tažením ji oddálíme

Burzovní graf – čeští králové Sestavíme tabulku života čtyř králů V „Průvodci grafem“ vybereme typ „Burzovní: Maximum-minimum-konec“ Graf umístíme na nový list Jednotlivé objekty grafu upravíme pomocí místní nabídky na požadovaném objektu

SPOTŘEBA ENERGIE