AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Advertisements

CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Strategické záměry a priority MPO pro nové programovací období 2007 – 2013 Ing. Boris Halata ředitel odboru podpory podnikání a konkurenceschopnosti Sekce.
Mgr. Robert Wenzel oddělení implementace, OSF
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Strukturální fondy v období.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Podpora inovativním podnikům „Inovační fórum pro malé a střední podniky“ Lada Kratochvílová Ostrava
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Infrastruktura pro inovační podnikání a alternativní formy financování Ing. Jaroslav Branda.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
UK Regeneration Experience CzechInvest a jeho role v oblasti regenerace Brownfields Ing. Lenka Jarkovská Oddělení rozvoje trhu nemovitostí.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Transkript prezentace:

AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest  státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR Historický vývoj: Podpora přílivu investic Zavedení investičních pobídek, Vývoj infrastruktury pro investory Podpora strategických služeb a technologických center Podpora pro malé a střední podnikatele Změna zákona o investičních pobídkách

Hlavní aktivity agentury ╌ Investiční pobídky ╌ Podpora investorů ╌ AfterCare“ služby ╌ Rozvoj klastrů ╌ Rozvoj průmyslových zón ╌ Podpora malých a středních podniků ╌ Implementace dotačních programů ╌ Podpora a rozvoj dodavatelů ╌ Správa databáze podnikatelských nemovitostí ╌ Podpora akvizic (CzechLink) ╌ Rozvoj lidských zdrojů ╌ Rozvoj výzkumu a vývoje

Regionální kanceláře

Činnosti regionální kanceláře Pracovníci regionální kanceláře: ╌ Poskytují informace a zabezpečují služby agentury CzechInvest v daném regionu ╌ Konzultují se zástupci firem možnosti podpory podnikání z programů strukturálních fondů EU, které CzechInvest zajišťuje ╌ Pomáhají firmám, které mají zájem realizovat svou investici v daném regionu ╌ Podporují rozvoj podnikatelských nemovitostí a regeneraci brownfields ╌ Spolupracují se zástupci místní správy a samosprávy, školami a dalšími regionálními institucemi při hledání příležitostí rozvoje podnikatelského prostředí regionu Služby agentury CzechInvest jsou zdarma

Přehled služeb a produktů Operační program Podnikání a inovace Prioritní osaOblast podporyProgram 1. Vznik firem1.1 Podpora začínajícím podnikatelům START 1.2 Využití nových finančních nástrojů Jeremie 2. Rozvoj firem2.1 Bankovní nástroje podpory MSP PROGRES ZÁRUKA 2.2 Podpora nových výrobních technologií a ICT v podnicích ROZVOJ ICT a strategické služby ICT v podnicích 3. Efektivní energie3.1 Úspory energie a obnovitelné zdroje EKO-ENERGIE 4. Inovace4.1 Zvyšování inovační výkonnosti podniků INOVACE 4.2 Kapacita pro průmyslový V a V POTENCIÁL 5. Prostředí pro podnikání a inovace 5.1 Platformy spolupráce SPOLUPRÁCE (technologické platformy) PROSPERITA 5.2 Infrastruktura pro rozvoj lidských zdrojů ŠKOLICÍ STŘEDISKA 5.3 Infrastruktura pro podnikání NEMOVITOSTI 6. Služby pro rozvoj podnikání 6.1 Podpora poradenských služeb PORADENSTVÍ 6.2 Podpora marketingových služeb MARKETING

Aktuální přehled výzev Program podporyVyhlášenoAlokacePříjem RŽ Ukončení příjmu RŽ Příjem PŽ Ukončení příjmu PŽ Inovace — Patent Výzva II — prodloužení mil Nemovitosti Výzva II — prodloužení mld h min , 12h max do 4 měsíců (od schválení RŽ či poč.příjmu PŽ - co nastane později) Marketing Výzva II — II. prodloužení mil Eko-energie Výzva III - prodloužení OZE: 500 mil. Úspory: 1 mld. OZE: od 12h; Úspory: od 12h OZE: h Úspory: h Spolupráce – Technologické platformy (Výzva II – prodloužení) mil

Podporované aktivity Inovace – Ochrana práv průmyslového vlastnictví („Patent“) ╌ náklady na patentové zástupce, překlady a správní poplatky při získání patentů, užitných vzorů, průmyslových vzorů a ochranných známek Nemovitosti ╌ rekonstrukce objektu na podnikatelský objekt o podlahové ploše min. 500 m 2 ; příprava investiční zóny; výstavba nájemního objektu (pouze pro ÚSC) Marketing ╌ účast podnikatelů na veletrzích v zahraničí, doprava exponátů, cizojazyčné propagační materiály v souvislosti s veletrhy Eko-energie ╌ zvyšování účinnosti při výrobě, přenosu a spotřebě energie (úspory energie) a využití obnovitelných zdrojů energie (MVE) Spolupráce – Technologické platformy ╌ podpora vzniku a rozvoje kooperačních odvětvových seskupení => zkvalitnění vazeb mezi podnikatelskou sférou, výzkumem a VŠ, podpora inovací

Přehled služeb a produktů Operační program lidské zdroje a zaměstnanost ╌ Program EDUCA - přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti podnikatelských subjektu ve vybraných CZ-NACE a prostřednictvím specifického vzdělávání zvyšovat kvalifikační úroveň, profesních dovedností a znalostí zaměstnanců a zaměstnavatelů Program GESHER / MOST ╌ Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji. Tento program je určen na podporu účasti českých podniků všech velikostí ve spolupráci s izraelským partnerem v projektech aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje.

Přehled služeb a produktů Projekt CzechEkoSystem ╌ Cílem projektu CzechEkoSystem je zlepšení kvality a dostupnosti specifických poradenských služeb zaměřených na přípravu projektů inovačních malých a středních podniků jako potenciálních příjemců rizikového kapitálu pro zvýšení jejich konkurenceschopnosti. Projekt CzechAccelerator ╌ Projekt je zaměřen na rozvoj českých technologických malých a středních podniků (z oblasti biotechnologie, IT, ICT, life sciences, zdravotnické techniky, čistých technologií, nanotechnolgie a přesného strojírenství) na zahraničních trzích. Cílem projektu je rozvoj manažerských zkušeností a aktivit při komercionalizaci jejich vlastního produktu, praktické uplatnění podnikatelského plánu a posílení marketingových a manažerských schopností. Součástí je i nabídka podpory v procesu získávání financování formou business angels či rizikového kapitálu.

Přehled služeb a produktů Projekt CzechLink ╌ Projekt je určen pro české podniky, které hledají strategického nebo investičního partnera. Projekt podporuje akvizice stávajících společností a vznik Joint Venture partnerství. Hlavním cílem projektu je usnadnit českým podnikům kontakt se zahraničními investory, kapitálově posílit podnikatelské subjekty a zvýšit příliv zahraničních investic do České republiky. Sektorová databáze dodavatelů ╌ Sektorová databáze slouží jako efektivní nástroj pro vyhledávání a třídění výrobních a vývojových dodavatelů v České republice. Každý sektor je přehledně rozdělen do specifických třídících kritérií a dále lze dodavatele vyhledávat dle umístění jejich společnosti a prostřednictvím fulltextu.

Přehled služeb a produktů Databáze nemovitostí ╌ Databáze podnikatelských nemovitostí v České republice, jejímž prostřednictvím mohou municipality i podnikatelské subjekty (soukromí vlastníci) nabízet pozemky, haly, areály, kanceláře, vědeckotechnologické parky přímo zahraničním i domácím investorům. Národní databáze brownfieldů ╌ Národní databáze brownfieldů nabízí lokality připravené pro plány domácích i zahraničních investorů. Cílem je nálézt a popsat nevyužívaná nebo nepříliš efektivně využívaná území, a získané informace využít pro přípravu dalších projektů a dokumentů zabývajících se řešením jejich obnovy. Národní databáze brownfieldů pomáhá pro takové lokality najít optimální využití. Podporuje investice v oblasti podnikání, bydlení, zábavních aktivit a podobně.

Přehled služeb a produktů Investiční pobídky – zpracovatelský průmysl ╌ Investoři zavádějící novou výrobu nebo rozšiřující stávající výrobu v oblasti zpracovatelského průmyslu mohou v případě investice vyšší než 100 mil. Kč získat investiční pobídky podle Zákona o investičních pobídkách č. 72/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů, platné od 2. července Mezi nabízené pobídky patří: ╌ Sleva na dani z příjmů právnických osob (částečná / úplná) ╌ Hmotná podpora vytvářených pracovních míst ╌ Hmotná podpora na školení a rekvalifikace

Regionální kancelář pro Liberecký kraj Nám. Dr. E. Beneše 4/ Liberec Tel: Web:

Děkuji za pozornost!