3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Výstupy projektu. Popis projektu Implementace ICT v rámci předmětů biologie a zeměpisu evidenční číslo: 0341P2006 Cílová skupina: Děti, žáci a studenti.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Třída 2.B si na čtvrteční odpoledne pro své rodiče a budoucí prvňáčky připravila ukázkovou hodinu angličtiny. Rodičům žáci předvedli, co vše už umí a.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
8. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
VY_22_INOVACE_12 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Family. Names 2. březen 2011Mgr. Kateřina Šujanová 2. ročník.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici inzerátu, jeho hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
PŘEDMATEMATICKÁ OBLAST 3 Použité odkazy Obrázky: vlastní zdroje.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
JAK KŘEMÍLEK A VOCHOMŮRKA ZASADILI SEMÍNKO Polytechnika v dětské pohádce.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Obrázky – vlastní tvorba
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Plánování prvních kroků
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
BALONKY pracovní listy.
Pantomima – povolání I. Poznej co kdo dělá?.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Mabistrát hlavního města Prahy
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Centrum kolegiální podpory CKP
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Transkript prezentace:

3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 13. března 2013

Termín konání: středa 13. března 2013 Třetí metodické setkání - učitelé anglického jazyka ze základních škol okresu Vsetín.   Termín konání: středa 13. března 2013 Místo konání: ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí, Palackého 49 Program setkání:  7.45 – 8.00 Prezence 8.00 – 8.20 Zahájení, seznámení s projektem 8.20 – 9.00 Ukázková hodina na téma „Jak učit přídavná jména“ (Mgr. Zuzana Topičová, ZŠ Vyhlídka, VM) 9.00 – 9.40 Diskuse k ukázkové hodině, výměna zkušeností 9.40 – 10.00 Přestávka, občerstvení 10.00 – 10.30 Metodický materiál k jazykovým zkouškám pro děti využitelný na ZŠ (Monika Konetzná a Mgr. Markéta Čejková, jazyková škola HELLO Ostrava). 10.30 – 11.00 Technické vybavení metodického centra – co si v centru můžete vyzkoušet (práce s tablety a dotykovou televizí) 11.00 – 11.20 Seznámení s metodickou literaturou k zapůjčení 11.20 – 11.50 Diskuse o tématech dalších setkání a o konkrétních potřebách základních škol v oblasti metodiky AJ 11.50 – 12.00 Zakončení, evaluační dotazník 12.00 Oběd

Ukázková hodina na téma „ Jak učit přídavná jména“ (Mgr Ukázková hodina na téma „ Jak učit přídavná jména“ (Mgr. Zuzana Topičová)

Prezentace k Cambridgeským jazykovým zkouškám pro děti YLE (Mgr Prezentace k Cambridgeským jazykovým zkouškám pro děti YLE (Mgr. Markéta Čejková a Bc. Monika Konetzná, jazyková škola HELLO Ostrava).

Učitelé základních škol si prohlédli a zapůjčili některé tituly ze zakoupené metodické literatury a vyzkoušeli si práci s novou technikou.

3. metodická skupina učitelů angličtiny Základní školy okresu Vsetín   Jméno Škola 1 Laštovicová Eva, Mgr ZŠ Hošťálková 2 Žambochová Pavlína, Mgr. 3 Ondřejová Dana, Mgr. ZŠ Žerotínova, Valašské Meziříčí 4 Šimková Alena, Mgr. 5 Krupa Jiří, Mgr. ZŠ 5. května, Rožnov p/R 6 Tvardíková Pavlína, Mgr. 7 Záslavová Monika, Mgr. ZŠ Křižná, Valašské Meziříčí 8 Komínková Veronika, Mgr. 9 Šoborová Elen, Mgr. ZŠ Šafaříkova, Valašské Meziříčí 10 Hrabovský Jiří ZŠ a MŠ Police, 756 44 11 Škrýpková Markéta, Mgr. MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí 12 Fišrová Renata, Mgr

Metodická skupina základních škol okresu Vsetín Středa 13. 3. 2013

Stručný výstup z metodického setkání učitelů základních škol okresu Vsetín Třetí skupina metodiků je složena z učitelů základních škol, a to jak z prvního, tak z druhého stupně. Ukázkovou hodinu předvedla Mgr. Topičová ze Základní školy Vyhlídka ve Valašském Meziříčí. Hodina byla metodicky pestrá, byla použita dotyková tabule. Učitelé si odnesli nové inspirační prvky i elektronicky zpracovaný materiál k hodině. Po přestávce následovala krátká prezentace Cambridgeských zkoušek pro děti YLE. Reprezentantky Jazykové školy HELLO z Ostravy Mgr. Markéta Čejková a Bc. Monika Konetzná ukázaly učitelům velmi dobře zpracovaný metodický materiál, který slouží jako příprava ke zkoušce, je dostupný na internetu a je využitelný i ve výuce ve škole. Samotné zkoušky pro děti, které jsou vždy úspěšné, mají velmi silný motivační charakter. Pokud jde o náměty na možná školení, žádají učitelé stejně jako v předešlých skupinách metodiku výuky v širokospektrálních třídách co do úrovně znalostí, nácvik ovládání technických pomůcek, práci se softwarem pro přípravu výukových materiálů a technickou pomoc obecně, motivační hry. V případě metodických školení opět zaznělo jméno Mgr. Sylvie Dolákové. Velmi žádoucí jsou materiály a náměty k výuce předmětu Konverzace. Učitelé se dohodli, že si na příští setkání přinesou vlastní zpracované náměty pro vzájemnou výměnu. V závěru bylo shrnuto vše podstatné: záměr projektu, ukázková hodina na téma „Jak učit přídavná jména“ jako motivace a námět k diskusi, nové poznatky o možných zkouškách pro žáky základních škol YLE, seznámení s vybavením centra a s literaturou k zapůjčení.

3. metodická skupina učitelů angličtiny ze základních škol okresu Vsetín