Atom Mgr. Helena Roubalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Částicové složení látek - atom a prvek
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Tato prezentace byla vytvořena
Ionty Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Složení a vlastnosti látek a jejich částic
zpracovaný v rámci projektu EU
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Model atomu.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Model atomu a elektrování těles
Periodická soustava prvků Mgr. Helena Roubalová
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Atom a jeho složení Bc. Karolína Růtová.
Typy chemické vazby Mgr. Helena Roubalová
Stavba atomu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
CHEMIE ATOM.
Ionty.
Částicové složení látek
jméno autora Mgr. Eva Truxová název projektu
I. ZÁKLADNÍ POJMY.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_128_Atom AUTOR: Igor Dubovan ROČNÍK, DATUM: 8.,
MODEL ATOMU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_STAVBA.
Ionty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Výpisky z fyziky − 6. ročník
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 8. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
Model atomu (Učebnice strana 45 – 47)
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Stavba látek.
Atomy a molekuly.
Základní pojmy ? Co je to ATOM ? ? Ze kterých částí se skládá atom? ? Co je to elektroneutrální atom ? Atomy jsou základní stavební částice všech látek.
Předmět:chemie Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu a procvičení učiva o atomu. Zabývá se složením.
Složení atomů a „PSP“ ??? Bohrův model Rutherfordův model
Model atomu.
IONTY Co jsou ionty Co je elektronegativita a jak souvisí s ionty
Soutěžíme před testíkem
Model atomu. Elektrování těles. Vypracoval: Lukáš Karlík
Výpisky z fyziky − 6. ročník
Částicové složení látek
Částicové složení látek
Chemie – 8.ročník Atomy a molekuly VY_32_INOVACE_
Soutěžíme před testíkem
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Model atomu.
Stavba atomu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vysvětlení elektrování těles Číslo DUM: III/2/FY/2/2/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Elektrické.
Elektron, neutron a proton elektrické vlastnosti částic
Stavba atomu VY_32_INOVACE_12_227
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Stavba atomu.
Elektrické vlastnosti látek
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Atómy, ich zloženie a štruktúra. Molekuly.
Základní škola a mateřská škola Damníkov
Stavba atomového jádra
CHEMICKÉ PRVKY.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
4.2 Které látky jsou chemické prvky?
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.43_Atom_a_molekula Datum:
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
VY_32_INOVACE_19 19 atomy, molekuly,ionty autor: Mgr. Helena Žovincová
Transkript prezentace:

Atom Mgr. Helena Roubalová Chemie 8. ročník Atom Mgr. Helena Roubalová

Složení atomu (doplň schéma) _______________ _______________

Jádro atomu (doplň tabulku) Název částice Elektrický náboj Označení

Atomový (elektronový) obal (doplň tabulku a slova do textu tak, aby věty dávaly smysl) Název částice Elektrický náboj Označení Elektrony jsou uspořádny do _____________. Poslední vrstva obsazená elektrony se nazývá _____________________ a obsahuje tzv. __________________ elektrony.

Protonové číslo (doplň následující text) Protonové číslo vyjadřuje ____________________ . Označujeme ho ______ a v periodickém systému jej najdeme _____________________ u značky prvku. Atomy se stejným protonovým číslem tvoří látku, kterou nazýváme ______________ .

Nakresli schéma elektricky neutrálního atomu, znáš-li jeho protonové číslo. Podle periodické tabulky prvků urči, kterému prvku patří dané protonové číslo. Napiš jeho název a značku.