Propojení informačních technologií s přírodopisem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.18 Téma: PowerPoint Číslo.
Voda. V pátek probíhal na naší škole Den Země na téma Voda. Žáci druhého stupně soutěžili v mnoha soutěžích. Třída se vždy rozdělila na skupiny.
Vendy Vojtová Kateřina de Jagerová
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dni.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dnu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Autor výukového materiálu:Mgr. Kučírková Klára Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výuk. materiálu:Duben 2012 Číslo klíčové.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
Práce se soubory a OchraNA OSOBNÍCH DAT
PRÁCE S GIMPEM. Úvod PRVNÍ HODINU NÁS NÁŠ PAN UČITEL MGR. ALEŠ SEKAL SEZNAMOVAL SE SOUTĚŽÍ. ROZDAL NÁM PAPÍRY A MĚLI JSME NAKRESLIT NÁŠ NÁVRH NA TÉMA.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Moderní učitel.
INFORMATIKA 7 Úpravy obrázků v MS WORD III2 - I7- 18.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Propojení informatiky s přírodopisem
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
Zařazení prezentační aplikace do výuky zeměpisu..
Projektový den Bezpečný pohyb na internetu. Úvod  Na úvod nás pan učitel seznámil s programem projektu. Vysvětlovali jsme si jak by jsme se měli bezpečně.
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
INFORMATIKA 9 MS Excel II. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
MALOVÁNÍ NA POČÍTAČI další.
Práce s excelem.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
INFORMATIKA 8 WordArt - aplikace III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_159_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.11 Téma: PowerPoint.
Autor: Adam Škoda Před nedávnem žil jeden muž který si říkal Bajt-Men… Před nedávnem žil jeden muž který si říkal Bajt-Men… Ahoj! …nedělaly mu problémy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Březen.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.03 Téma: PowerPoint.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Word - záložka "Vložit" Klíčová slova: Záložka vložit, obrázek,
PYRAMIDA Celá čísla.
Semestrální práce Semestrální práce Plakát-leták na hudební akci „Páteční Jam[džem] na přehradě“ Předmět: Počítačová grafika Autor: Petr Bárta.
Instrukce kinosál Výroba kartiček pro 2.A Výroba vizitek Zakončení prezentací.
Lucie Rendlová 9.B 2.ZŠ Plzeň 2015
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí: Funkce - lineární Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
P E X E S O 1 Čísla 1–15 4 hráči 2 hráči Popis hry:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a mateřská škola Ostrava - Bělský Les, B. Dvorského 1, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Martin.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva: Dělitelnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Šárka Macháňová. Dostupné.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY Autor NázevVY_32_INOVACE_01_téma Téma Číslo projektu NÁZEV ŠKOLYZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Aleš Polívka NázevVY_32_INOVACE_04_AJ4.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Prezentace - videoklipy Co se všechno.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo Test k ověření znalostí Funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radomír.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Téma (název prezentace) Autor Metodický popis (anotace)
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Informační a komunikační technologie
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Vy_32_Inovace_44_Zlomky Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Alena Machová.
Autor výukového materiálu:
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
TVORBA POSTERU V MICROSOFT POWERPOINT
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Transkript prezentace:

Propojení informačních technologií s přírodopisem

Na úvod nám pan učitel, vysvětlil vše co budeme ve zbytku dne dělat Na úvod nám pan učitel, vysvětlil vše co budeme ve zbytku dne dělat. Následně jsme se přesunuli do učebny informační technologie. Rozdělili jsme se do skupinek po dvou a začali pracovat.

postup Stáhli jsme si obrázek z Internetu A vložili ho na pozadí prezentace. Klikli jsme na kartičku „Vložení“ a začali vytvářet síť pomocí obdélníků libovolné velikosti, z kartičky „Obrazce“ U obdélníků jsme nastavili animaci pro odkrytí políčka. Následně jsme na hotovou síť napsali čísla a písmena, pro orientaci v tabulce. A poté si každý libovolně zvolil barvu obdélníků.

Hra Vrátili jsme se zpět do třídy a otestovali naše prezentace formou hry. Rozdělili jsme se do dvou skupin. Vždy jeden z dvojice otevřel svou prezentaci a ostatní říkali souřadnice jednotlivých políček, které se postupně odkrývaly. Obrázek se tak postupně odkryl a družstvo, které uhodlo co je na obrázku, dostalo bod.

Konec Autorky: Anna Kafková Veronika Fižová Rebeka Vlčanová