Aritmetický průměr v úlohách. V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přijímací zkoušky na SŠ MATEMATIKA Připravil PhDr. Ivo Horáček, PhD.
Advertisements

nerovnoměrného pohybu tělesa
Název školy Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice AutorMgr. Milena Procházková Název šablonyIII/2_Inovace a zkvalitnění.
Spotřeba vody v naší škole za rok 2005
ŠKOLA Základní škola Malá Morávka, okres Bruntál, příspěvková organizace AUTOR Mgr. Zuzana Zechová PŘEDMĚT Prvouka NÁZEV Rok ROČNÍK 3.
Počasí tabulka v MS Excelu Mgr. Jitka Křičková, Mgr. Jitka Rybenská.
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Téma 3: Cíle vzdělávání 4. část Pedagogika NPED034.
Charakteristiky polohy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_472_Pamětné násobení a dělení AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
Jakou máme spotřebu elektrické energie? (zadání projektu)
Řešená fyzikální úloha gravitační síla. Strategie řešení fyzikálních úloh 1.náčrt 2.zápis 3.výchozí vztahy 4.odhad 5.úprava vztahů a výpočet 6.porovnání.
VÝRAZY V ÚLOHÁCH AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Prezentace PowerPoint je určena pro studenty druhých ročníků všech učebních oborů, je zaměřena na osvojení.
Statistika Ukazatelé variability
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Definice rovnoměrného pohybu tělesa:
Elektronická učebnice - I
Název materiálu: Základy statistiky
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_09C19 AutorMgr. Monika Chvostková Období vytvořeníZáří 2013.
MĚŘENÍ DÉLKY - OPAKOVÁNÍ
VSTUPTE VY_32_INOVACE_47 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY: JEDNOTKY DÉLKY Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a její.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Průměr Maximum Minimum
Elektronická učebnice - I
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Základy statistiky Autor: Jana Buršová.
Databázové systémy 2 Zkouška – 8:00. Příklad I - Funkce Vytvořte funkci ZK_DIFF_MIN_MAX (P_ZAM_ID NUMBER) RETURN VARCHAR2. Funkce může vracet.
STATISTIKA 3  Opakování základních pojmů VY_32_INOVACE_21-18.
VY_32_INOVACE_21-16 STATISTIKA 2 Další prvky charakteristiky souboru.
Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika
Měření délky – cvičení Autor: Mgr. Eliška Vokáčová
Obyvatelstvo světa a jeho početní růst
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_565_PÍSEMNÉ_NÁSOBENÍ_DVOJ CIFERNÝM_ČINITELEM.
Časové řady Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Finanční gramotnost ROZPOČET Pan Kouřil je svobodný, bydlí sám v nájemném bytě a má ze zaměstnání pravidelný měsíční příjem korun. Jednou za tři.
Charakteristiky variability Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Charakteristiky úrovně Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Informační a komunikační technologie 12. WIN – Kalkulačka Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY HMOTNOSTI kg g.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_05 Název materiáluÚrokovací.
Autor: Mgr. Jaroslav Korb Datum vytvoření: květen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika Tematický okruh:
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Odpisy a výrobní kapacita
Cvičení z meteorologie a klimatologie podzim 2009
Přirozená čísla Jednotky délky Obvod a obsah
Užití aritmetického průměru ve slovních úlohách
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Matematická rozcvička
VY_32_Inovace_ Test 1.pololetí Matematika 3. ročník
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
TABULKA – JEDNODUCHÉ POČETNÍ VÝKONY
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DIAGRAMY.
Opakování 2. písemná práce
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
ZMĚNA TEPLOTY V PRŮBĚHU DNE
Aritmetický průměr Výpočet aritmetického průměru: n – počet čísel
Elektronická učebnice - I
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Sčítání a odčítání desítek do 100
Vypočítej tabulky a+b a b
Matematický rychlokvíz 1
Transkript prezentace:

Aritmetický průměr v úlohách

V rodině Novákových se spotřebovalo v lednu 15 m 3 vody, v únoru 14 m 3 vody a v březnu 19 m 3 vody. Naměřené hodnoty zapiš do tabulky a pak spočítej průměrnou měsíční spotřebu vody v m 3. měsícspotřeba v m3 leden15 celkem

V rodině Trnkových spotřebovali za 4 měsíce celkem 64,2 m 3 vody. Vypočítej průměrnou měsíční spotřebu vody.

Eva se starala o králíka a pravidelně ho každý měsíc vážila. Zjištěné hodnoty zapisovala do tabulky. a) Určete, jaký je největší měsíční přírůstek hmotnosti králíka. b) Vypočtěte, jaký je průměrný měsíční přírůstek hmotnosti králíka. c) Zjistěte, kolik kilogramů bude vážit králík za dalších 5 měsíců, bude-li průměrně přibývat už jen 120 g měsíčně.

Pan doktor Pořádný si zaznamenává, kolik pacientů obou pohlaví v jednotlivých dnech ošetří. Takto vypadala tabulka po jednom týdnu. Jaký byl průměrný počet ošetřených pacientů na jeden den? V úterý lékař ordinoval 5 hodin. Kolik času měl průměrně na jednoho pacienta? Údaj zaokrouhlete na celé minuty.

Určete aritmetický průměr následujících čísel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Na obrázku jsou znázorněny měsíční srážky na Příbramsku od ledna do prosince a) Jaký je rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší hodnotou srážek? b) Který měsíc roku byl srážkově nejchudší? c) Jaká je průměrná hodnota měsíčních srážek? d) Jaký je rozdíl průměrných hodnot měsíčních srážek v 1. pololetí a 2. pololetí roku?