KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
České vysoké učení technické v Praze
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Celostátní síť pro venkov
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
ÚřadPrůmyslovéhoVlastnictví Česká republikaČeská republika Josef Kratochvíl Úřad průmyslového vlastnictví a podpora mezinárodní konkurenceschopnosti.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Podpora výzkumu a inovací v Evropě Michaela Vlková, TC AV ČR (CZELO) Týden výzkumu, vývoje a inovací 2013 Praha,
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
Vysočina v Bruselu Budování partnerství pro Vysočinu projekt kraje Vysočina – SROP 3.3. Výstupy projektu Vytvořeny vzdělávací moduly (5) Uspořádány regionální.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2011 poosmnácté Pavel Švejda Praha, 6. prosince 2011 INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Prezentace RIS kraje Vysočina Ing. Zdeňka Škarková ředitelka RRA Vysočina.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Podpora NCP předkladatelům projektů do Horizon Základní principy účasti v programu. Naďa Koníčková.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Česká republika v Evropském výzkumném prostoru 2 (CZERA 2)
Spolupráce Akademie věd ČR a Technologického centra AV ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Příprava operačních programů
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ

Historické Historické souvislosti Česká styčná kancelář pro výzkum a vývoj (CZELO) v Bruselu od května 2005 Projektové financování (MŠMT) (1P05OK464, grant NPV) (OK08005, grant EUPRO) 2013 – 2016 (LE13018, grant EUPRO II)

Charakteristika Podpora všem, kteří mají zájem o zapojení do evropské výzkumné spolupráce v rámci projektů 7. RP (resp. H2020) a iniciativ v rámci ERA Úzká spolupráce s týmem národních kontaktních pracovníků pro RP (NCP) Všechny služby jsou poskytovány zdarma Součást Technologického centra AV ČR

Služby I Poskytování cílených a aktuálních informací (formálních i neformálních) – –Přehled aktuálních informací –individuální konzultace (dotazy a požadavky) Pomoc při hledání partnerů do projektů –síť NCP, bruselská síť IGLO

Služby II Logistická podpora výzkumníků při setkávání s projektovými partnery v Bruselu –Přípravná jednání, setkání projektových konsorcií, setkání NCP apod. Organizace stáží –ERASMUS, krátkodobé stáže pro pracovníky výzkumných ústavů, univerzit apod.

Služby III Podpora české státní správy a dalších aktérů při aktivitách v Bruselu –čeští zástupci v programových výborech, NCP, členové ETP, MŠMT –zastoupení na jednáních, účast na konferencích atd. Přehled grantových příležitostí v unijních programech (na míru)

Aktivity I Systematická propagace českého VaVaI v Bruselu před zástupci evropských institucí, partnerských kanceláří a dalších organizací –semináře, konference, debaty Setkávání českých výzkumníků s úředníky EK a dalšími partnery –minisemináře a partnerské burzy menších rozměrů

Aktivity II Publikační činnost - příspěvky –Akademický bulletin, Technický týdeník, brožury edice VADEMECUM, časopis AIP Inovační podnikání a transfer technologií, Research Europe Kontakty s úředníky EK –Research Lunch

CZELO3: novinky I Změna názvu (doplněny inovace) a loga: Česká styčná kancelář pro výzkum vývoj a inovace Začlenění oblasti terciárního vzdělávání Větší důraz na inovace a na spolupráci s průmyslem Zdokonalení informační platformy

CZELO3: novinky II Rozvoj lidských zdrojů pro VaVaI CZELO Bulletin v AJ – informace a novinky z ČR pro zahraniční partnery (1. vydání v květnu) Rozšíření spektra o další programy a iniciativy na podporu evropského VaVaI Vybudování sítě kontaktních spolupracovníků

CZELO3: novinky III Vydání stručné a přehledné informační brožury o kanceláři (CZELO v kostce) – do konce roku 2013 Vydání brožury o nové generaci unijních programů s relevancí pro oblast VaVaI (ve spolupráci s CEBRE) – do konce 1. pol. 2014

Partneři CZELO IGLO Neformální sdružení styčných kanceláří v Bruselu Pracovní skupiny Společné aktivity Vyhledávání partnerů

Partneři CZELO Zastoupení regionů ČR v Bruselu Stálé zastoupení ČR při EU Členství v K4I, spolupráce s EP Kontakty s českými i zahraničními pracovníky EK Česká podnikatelská reprezentace při EU (CEBRE) Sekretariát EUREKA v Bruselu Zastoupení CzechTrade v Bruselu

Možnosti podpory I PŘÍPRAVA PROJEKTOVÉHO NÁVRHU Rešerše vhodných programů, otevřených výzev, oficiální i neoficiální dokumenty Posouzení projektového záměru (návrhu) Minisemináře Vyhledání partnerů Zastoupení na partnerské burze

Možnosti podpory II REALIZACE PROJEKTU Konzultace nejasností s EK Zajištění základní podpůrné infrastruktury pro projektové schůzky Podpora při organizaci semináře či konference

Možnosti podpory III PROPAGACE VÝZKUMNÝCH KAPACIT Organizace cílené propagační akce Účast na České Street Party Zajištění zahraničních řečníků a prosazování českých na mezinárodní akce Zveřejnění profilu v CZELO Bulletinu Prosazení do funkce hodnotitele

Děkuji za Vaši pozornost