Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Projekt internetizace knihoven Jihočeského kraje Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích Logo vaší společno sti vložíte na snímek tak, že V.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
E-město a e-knihovna Městská knihovna v Praze: infrastruktura pro síť knihoven a služby občanům Jaroslava Štěrbová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Kraje a sídla ČR Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Michal Šperling - EUREDIS
Informační zdroje české veřejné správy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Česká republika územní členění.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci

Společný regionální operační program  Důraz byl v rámci SROP kladen na podporu vyváženého a udržitelného ekonomického rozvoje regionů, který vycházel z iniciativ veřejného, neziskového a soukromého sektoru.  SROP podporoval především aktivity, jejichž realizace z hlediska platné české legislativy spadala do působnosti obcí nebo krajů.  SROP byl zaměřen v tzv. Opatření 2.2 Rozvoji informačních a komunikačních technologií v regionech a toto opatření bylo využito v osmi krajských knihovnách ČR

Projekt internetizace knihoven Jihočeského kraje  Celkové náklady projektu – Kč  75 % Strukturální fondy EU  10 % Státní rozpočet  15 % Jihočeský kraj ve spolupráci s partnery projektu, kdy každý partner se podílel částkou Kč a získal vybavení v hodnotě Kč  Počet partnerů zapojených do projektu – 255  Počet instal. PC s veřejným internetem - 259

 Počet knihoven Jihočeského kraje  Počet knihoven Jihočeského kraje zapojených do PIK MI ČR – 450  Počet knihoven Jihočeského kraje zaškolených ve VISKU 2 – 65  PŘÍNOSY PROJEKTU :  Podpora rozvoje venkovských sídel ?  Podpora celoživotního vzdělávání a učení ?  Volnočasové aktivity pro občany ?  Úspora financí díky využití internetu ?  Podpora aktivit souvisejících s evropskou integrací ?

Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje  Celkové náklady projektu – Kč  Kč – SROP  Kč – Státní rozpočet  Kč – Karlovarský kraj  Počet partnerů zapojených do projektu – 46  Počet instal PC s veřejným internetem – 22  Zkvalitnění a rozšíření inter. služeb – 25

 Počet knihoven Karlovarského kraje – 127  Počet knihoven Karlovarského kraje zapojených do PIK MI ČR – 111  Počet knihoven Karlovarského kraje zaškolených ve VISKU 2 – 149  PŘÍNOSY PROJEKTU:  Vybavení Krajské knihovny KV výpočetní technikou a dalším technickým zařízením ?  Vybavení knihoven pověřených výkonem RF výpočetní technikou ?  Propagace veřejných knihoven jako informačních center obcí ?

Internetizace knihoven Královéhradeckého kraje  Celkové náklady projektu – Kč  Kč – SROP  Kč – Státní rozpočet  Kč – Královéhradecký kraj  Počet partnerů zapojených do projektu – 89  Počet instal. PC s veřejným internetem - 89

 Počet knihoven Královéhradeckého kraje – 394  Počet knihoven Královéhradeckého kraje zapojených do PIK MI ČR – 209  Počet knihoven Královéhradeckého kraje zaškolených ve VISKU 2 – 103  PŘÍNOSY PROJEKTU :  Hledání práce, styk s úřady, pomoc handicap. občanům ?  Prezentace regionálních firem, rozvoj podnikání a obchodu ?  Nabídka vzdělávacích programů, plnění občanských povinností?  Volnočasové aktivity, nabídka rekreace v regionu, turismus ?  Nabídka informací o bydlení, zdravotnictví ……..?

Projekt internetizace knihoven v Libereckém kraji  Celkové náklady projektu – Kč  Kč – SROP  Kč – Státní rozpočet  Kč – Liberecký kraj  Počet partnerů zapojených do projektu – 141  Počet instal. PC s veřejným internetem - 141

 Počet knihoven Libereckého kraje – 226  Počet knihoven Libereckého kraje zapojených do PIK MI ČR – 181  Počet knihoven Libereckého kraje zaškolených ve VISKU 2 – 94  PŘÍNOSY PROJEKTU:  Vybavení obecních knihoven PC a kancelářským nábytkem ?  Téměř kompletní internetizace knihoven kraje, zbývá 5 obcí ?  Výrazné rozšíření služeb uživatelům knihoven ?  Tlak podmínek kladených Knihovních zákonem ?

Internetizace knihoven Olomouckého kraje  Celkové náklady projektu –  Kč – SROP  Kč – Státní rozpočet  Kč – Olomoucký kraj  Počet partnerů zapojených do projektu – 227  Počet instal. PC s veřejným internetem - 227

 Počet knihoven Olomouckého kraje – 509  Počet knihoven Olomouckého kraje zapojených do PIK MI ČR – 318  Počet knihoven Olomouckého kraje zaškolených ve VISKU 2 – 129  PŘÍNOSY PROJEKTU:  Hledání práce, vzdělávání obyvatel, rekreace ?  Plnění občanských povinností, bydlení a občanský život ?  Informace o zdravotnictví, podnikání a obchod ?  Volný čas – komunikace s lidmi hlasem, video a zábava ?

Internetizace knihoven Plzeňského kraje  Celkové náklady projektu – Kč  75 % Strukturální fondy EU  10 % Státní rozpočet  15 % Plzeňský kraj ve spolupráci s partnery projektu, kdy každý partner se podílel částkou Kč a získal vybavení v hodnotě Kč  Počet partnerů zapojených do projektu – 275  Počet instal. PC s veřejným internetem - 275

 Počet knihoven Plzeňského kraje – 539  Počet knihoven Plzeňského kraje zapojených di PIK MI ČR – 312  Počet knihoven Plzeňského kraje zaškolených ve VISKU 2 – 66  PŘÍNOS PROJEKTU :  Z tradiční kulturní instituce se stane informační centrum obce ?  Knihovna zpřístupní informace ze všech oborů lidského poznání ?  Knihovny vybaveny speciální směrovkou Veřejný internet ?

Internetizace veřejných knihoven v Praze  JEDNOTNÝ PROGRAMOVÝ DOKUMENT PRAHA CÍL 2 (JPD2)  Projekt Městské knihovny v Praze s podporou Evropské unie  Příspěvek ze strukturálního fondu byl Kč,  z fondu Magistrátu hl. m. Prahy Kč.  Jedná se o vytvoření datové sítě propojující 9 vybraných poboček MKP - UK, Školská, Bohnice, Kobylisy, Hloubětín, Černý Most, Ďáblice, Prosek a Hostivař.

 Knihovní síť MKP tvoří Ústřední knihovna, 46 poboček a 3 pojízdné knihovny. Knihovní síťÚstřední knihovna3 pojízdné knihovny  Počet knihoven v Praze zapojených do PIK MI ČR – 77  Počet knihoven MKP zaškolených ve VISKU 2 – 46  PŘÍNOSY PROJEKTU:  Možnost bezplatného přístupu na internet ?  Rychlé a jednoduché seznámení se s celým fondem Městské knihovny v Praze v jednotlivých pobočkách ?  Možnost z jedné pobočky zajistit si knihu v pobočce jiné ?

Zřízení míst veřejně přístupného internetu v obcích Zlínského kraje  Celkové náklady projektu – Kč  Kč - SROP  Kč – Státní rozpočet  Kč – Zlínský kraj  Kč – Obce Zlínského kraje  Počet partnerů zapojených do projektu – 75  Počet instal. PC s veřejným internetem - 94

Projekt rozšíření internetu do knihoven ve Zlínském kraji  Celkové náklady projektu – Kč  Kč - SROP  Kč – Státní rozpočet  Kč – Zlínský kraj  Kč – Obce Zlínského kraje  Počet partnerů zapojených do projektu – 59  Počet instal. PC s veřejným internetem - 79

 Počet knihoven Zlínského kraje – 399  Počet knihoven Zlínského kraje zapojených do PIK MI ČR – 213  Počet knihoven Zlínského kraje zaškolených ve VISKU 2 – 115  PŘÍNOSY PROJEKTU:  Zvýšit konkurenceschopnost firem v malých obcích ?  Rozšiřovat skupinu obyvatel s vysokou počítačovou gramotností ?  Podpořit elektronickou komunikaci mezi občanem a veřejnou správou ?

Kraje, které své evropské projekty pro rozvoj knihoven ještě hledají …  Jihomoravský kraj  Kraj Vysočina  Moravskoslezský kraj  Pardubický kraj  Středočeský kraj  Ústecký kraj