Mgr. Štěpánka Vojtěchovská

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Terénní sociální práce
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
TERÉNNÍ SOCIÁLNÍ PRÁCE A SPECIFICKÉ NÁROKY NA PRACOVNÍKY
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Mgr.Kateřina Dosoudilová, DiS.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Transformace pobytových zařízení sociálních služeb v České republice Hradec Králové 28. února 2011.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Minimální standard sociální práce orgánu pomoci v hmotné nouzi
odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Veřejné opatrovnictví: Zkušenosti a pohled obcí
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Ing. Stanislava Správková
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Komunitární program PROGRESS
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Mgr. Štěpánka Vojtěchovská Systémový projekt MPSV Podpora vytváření systému terénní sociální práce Mgr. Štěpánka Vojtěchovská Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Podrobnosti k projektu celorepublikový projekt realizován odborem sociálních služeb MPSV v partnerství s kanceláří RVZRK za využití finančních prostředků ESF podíl financování: ESF 80% národní spolufinancování 20% realizován formou veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Veřejné zakázky: Vytvoření metodických příruček Metodická příručka pro výkon TSp (obecně) Metodická příručka k výkonu přenesené působnosti v oblasti prosazování práv příslušníků romské komunity a integrace romské komunity do společnosti Září 2006 – Duben 2007 Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Veřejné zakázky: 2) Zajištění supervize Skupinová supervize Individuální supervize Leden 2007 – Listopad 2007

Veřejné zakázky: Vytvoření vzdělávacího programu a jeho pilotní ověření Vytvoření vzdělávacího programu pro TP/TSP Seminář pro krajské koordinátory pro romské záležitosti Pilotní ověření vzdělávácího programu Listopad 2007 –Červen 2008 Konference Červen 2008 Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Veřejná zakázka na vytvoření metodických příruček Realizátor: Ostravská univerzita v Ostravě Harmonogram: Září 2006 – Duben 2007 Výstupy: Metodická příručka pro výkon TSp (obecně) Metodická příručka k výkonu přenesené působnosti v oblasti prosazování práv příslušníků romské komunity a integrace romské komunity do společnosti Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Metodická příručka pro výkon TSP Obecný popis terénní sociální práce Kompetence a povinnosti TSP Základy strukturované práce s uživatelem Základy spolupráce v rámci sociální sítě, rizikové situace a další doplňková témata Řešení vztahů mezi TSP a jeho nadřízeným a postavení TSP v rámci organizace jako takové ( např. v rámci obce či NNO) Příklady dobré praxe výkonu terénní sociální práce Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Metodická příručka k výkonu přenesené působnosti v oblasti prosazování práv příslušníků romské komunity a integrace romské komunity do společnosti Metodický pokyn pro kraje k výkonu funkce „koordinátora pro romské záležitosti“ (dle § 67 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích ve znění zákona č. 231/2002 Sb.) Příklady dobré praxe podpory prosazování práv příslušníků romské komunity a integrace romské komunity do společnosti v kraji z úrovně koordinátora pro romské záležitosti. Operační program Rozvoj lidských zdrojů

Veřejná zakázka na zajištění supervize Realizátor: Confima s.r.o. Harmonogram: Leden 2007 – Listopad 2007 Výstupy: Zajištění supervize pro TSP na obcích v sociálně vyloučených romských lokalitách. Skupinová supervize – jedenkrát měsíčně v hodinové dotaci alespoň 3 hodiny na jedno setkání dle stanovených skupin Individuální supervize – celková dotace = 100 hodin, možnost libovolného čerpání Evaluace

Veřejná zakázka na vytvoření vzdělávacího programu a jeho pilotní ověření Realizátor: Ostravská univerzita Harmonogram: Listopad 2007 –Červen 2008 Výstupy: Vytvoření vzdělávacího programu pro TSP/TP Seminář pro krajské koordinátory pro romské záležitosti Pilotní ověření vzdělávacího programu pro TSP/TP

Veřejná zakázka na zajištění konference Konference na závěr celého projektu Podpora vytváření systému terénní sociální práce

Děkuji za Vám za pozornost a přeji Vám hezký den! Kontakt: stepanka.vojtechovska@mpsv.cz Operační program Rozvoj lidských zdrojů