Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Advertisements

JAK SE STARAT O PSA DENISA SOVOVÁ.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Jack russel teriér.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika III
Kristýna Mašková Ragdoll.
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
Jezevčíci Alice Žáčková.
Velký münsterlandský ohař
Honza M. 3.A. Anglický setr byl vyšlechtěn v 19. století na území Velké Británie, avšak prvopočátky vývoje plemene sahají až do roku Jedním z hlavních.
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
Pes …a jeho plemena.
American Staffordshire Terrier
PSI.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Německý ovčák LORD.
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Pejsci.
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Jan Mačina.  Objevil se už ve 14. století ve Velké Británii  Nejprve byl užíván k vyslídění a nahánění zvěře při lovu se sokolem  Je schopen přinést.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Kavalír king charles španěl. Původ a historie plemene Podobné typy španělů můžeme dohledat již v 15. století. Důkazem jsou nesčetné malby, kde byli tito.
Rozdíly mezi osobnostmi
Hospodářsky významné ryby a ptáci.
Labrador, labrador retriever
PORTUGALSKÝ PODENGO MALÝ (Podengo Portuguese pequeno)
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
1. Přírodopis 7.ročník Plazi - ještěři.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
domácí psi využívají lidi jako nástroje.
S AMOJED. Rasa Samojed  Země původu je Rusko  Hmotnost je kg  Výška cm  Barva sněhově nebo krémově bílá  Velmi staré plemeno sibiřského.
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Itálie Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes-honič, slídič Využití dnes: lov drobné zvěře Průměrná délka života:
BORDER KOLIE Hedvika Kočendová R1.A kellyamuninka.blog.cz.
Jack russel teriér.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
IBIZSKÝ CHRT (Podenco Ibicenco) Pár chytrých otázek:
Orangutani.

Psí Svět.
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Nová Guinea Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, odklízeč odpadků Využití dnes: pária, odklízeč odpadků, společník.
Bulteriér.
Psovité šelmy.
Něco o této rase ( původ, země vzniku.. ) ● V roce 2001 tomu bylo deset let, co bylo toto plemeno dovezeno do České republiky ● Země původu - Velká.
Definice a typologie dysfunkčních rodin Klasifikace rizikových faktorů ohrožujících stabilitu rodiny U3V Mgr. Michaela Vaško.
EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ. Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?
Prezentace Michutová Adéla
ORÁLNÍ ZDRAVÍ DOSPĚLÉ POPULACE ČR
Pásovec devítipásý Vypracoval: Adam Čada
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Čivava , nejroztomilejší vykulené plemeno
REKORDY ZVÍŘAT.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
RISKUJ ! PES PSI V ČÍSLECH Psi v Praze 2 Pojmy Smysly psů Rozmnožování Riskuj – hrací pole.
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Transkript prezentace:

Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája Můj domácí mazlíček Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája

Nečistokrevní psi (kříženci) Tito tzv. bastardi, kříženci či voříšci nebyli vyšlechtěni k žádnému konkrétnímu účelu Zpravidla nemají žádné vrozené problémy jako např.: slepota, srdeční vady nebo dysplazie kyčelního kloubu, které se často objevují u čistokrevných psů Osobnost psa je určována různými faktory: genetické dědictví a časně působící vlivy prostředí Nečistokrevní psi jsou často výsledkem nežádoucí březosti a majitelé s nimi zacházejí špatně, nebo je odkládají a tito psi pak mají problematické chování, plynoucí z úzkosti nebo nedostatku socializace

Nečistokrevní psi (kříženci) Kříženci jsou všude k sehnání, nejsou drazí a navíc se zdraví psi hodí k různím účelům (společníci, hlídači, nebo donášení zvěře a různým jiným pracím) U kříženců je velmi obtížné rozeznat budoucí velikost mladých štěňat, protože i mezi štěňaty z jednoho vrhu mohou být velké rozdíly ve velikosti Kříženci jsou mnohdy schopnější než čistokrevní psi- nic totiž neovlivňuje jejich původní psí vlastnosti

Nečistokrevní psi (kříženci) Zdivočelí psi jsou kříženci kteří sami přežívají bez domova a jejich přežití závisí většinou na lidských odpadcích, tito psi jsou celkem běžní ve Střední a Jižní Americe

Jorkširský teriér V současné době jedno z nejpopulárnějších a nejčastěji chovaným plemen světa Je to pes známý od 19 .století a jeho průměrný věk by měl být 14 let Nelpopulárnější teriér světa byl vyšlechtěn v oblasti West Ridingu v Yorkshiru pro chytání krys, potkanů a příležitostně i králíků Jorkširský teriér je živý, hravý a inteligentní teriér s (většinou) dlouhou srstí Ideální hmotnost jorkširů se pohybuje kolem 1800-2800g a výška 20-24cm

Jorkširský teriér K neznámým lidem se chová nedůvěřivě a odtažitě ale na svém pánovi je zcela závislý a je nervózní když je bez něho Tento psík patří ve Velké Británii k nejpočetnějším čistokrevným psům a je stejně oblíbený i v jiných částech Evropy a v Severní Americe Neodpovědný chov někdy produkuje nervózní a měkké jedince (ale těch je menšina) Typický jorkšír se neohlíží na svou nepatrnou velikost ale chová se jako velmi energický. Ale i když plemeno podléhá módě, zůstává věrné svému původu: je bojovné a odolné

Pražský krysařík Pražský krysařík je společenské plemeno psa původem z České Republiky Je to pes známý už od 8 století, ale do klasifikace FCI ještě nebyl zařazen. V poslední době je velmi oblíbený svou velikostí, vynikajícím čichem, ostražitostí, čilostí, temperamentem a láskou ke svému pánovi Povaha je zvědavá, pozorná, hravá, mazlivá, je velice ostražitý, hbitý, rychlý, obratný a neúnavný, ke své rodině je přítulný ale nedůvěřivý k cizím lidem = velmi dobrý hlídač Pražský krysařík patří mezi zdravotně méně problémová plemena

Pražský krysařík I přesto krysaříci občas trpí těmito nemocemi: zlomeniny - nejčastěji bývají zlomeny kosti záprstní a kosti předloktí, které bývají způsobeny seskočením psa například ze stolu nebo z náruče, nebo sešlápnutí nohy psa botou problémy pohybového aparátu - častým problémem je vyklubování, tzv. luxace čéšky kolenního kloubu. Dispozice k této vadě bývá dědičná nemoci zubů a dásní - zvýšené ukládání zubního kamene, což způsobuje větší zápach z dutiny ústní, ale také rozvoj paradentózy, která způsobuje uvolnění zubů z dásní

Konec