Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.04/3.4.04/ Rodina a práce: PROČ NE?
Advertisements

Edukační portál MEFANET Použití licencí Creative Commons v medicínském vzdělávání.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
Studijní plány a ECTS Jitka Brandejsová.
Úvod – něco málo o škole DRA je tříletý,denní obor, ukončený absolutoriem podmínkou přijetí je úspěšně vykonaná maturitní zkouška absolvent studia nachází.
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta preklinické a teoretické části studia Prof. MUDr. Anna Vašků, CSc.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Člověk se nědy zeptá proč...???
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Text: Reprodukce nálevníků Metody získávání vědeckých poznatků
Metodický screening jednotek a výstupů učení. Význam metodické kontroly Monitoring výrazných odchylek Podpora autorů formou nezávazných doporučení Podpora.
Jak se stát dobrým právníkem?
Použitelnost a výhody Optimedu pro pedagoga Julie Bienertová-Vašků.
Jak se stát dobrým právníkem?
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Moje třída.
Medicínsko průmyslový komplex Medicínsko průmyslový komplex (MKP) není celosvětově zcela centralizován, jako třeba katolická církev, ale je poněkud rozvolněný,
Martin Komenda, Jan Švancara, Jiří Jarkovský, Ladislav Dušek Co lze vidět nad projektem OPTIMED: Validační analýza.
Informační a datová základna projektu OPTIMED: dobudováno 2014 Ladislav Dušek, Martin Komenda, Jaroslav Štěrba.
Úvod do histologie a jejích metod 3. Lékařská fakulta 2014/2015
Inovace povinného studijního předmětu pediatrie a vytvoření multimediálního textu pro praktickou výuku B.Ludíková, V.Mihál Dětská klinika, Lékařská fakulta.
SYNERGICKÁ INTEGRACE VÝUKY NA LF UP Milan Kolář LF UP v Olomouci.
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Fakulta zdravotnických studií
Výroční zpráva za rok 2014 Vysokoškolské vzdělávací programy Bakalářské studium Magisterské studium Studijní obor Ekonomika – řízení lidských zdrojů.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Seminář se uskuteční ve dvou sekcích (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ) a bude zaměřen.
Interní lékařstvíChirurgické vědyTeoretické vědyDIA a neurovědy Analýza obsahu datového skladu a základní sumární statistiky.
JAK KOMUNIKOVAT S DOSPĚLÝM PACIENTEM. JAK SE PŘEDSTAVIT  Dobrý den, jsem ….. Studuji na třetí lékařské fakultě,. Studuju všeobecné lékařství. Jsem ve.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
KONFERENCE OPTIMED.
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Co tvorba ŠVP škole přinesla Možné přínosy tvorby z pohledu pilotního gymnázia v Rumburku.
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Praxe očima studentů Petr Liška. Podklady ProtokolyBiCheFyInfMaZDG Jaro Podzim Jaro Podzim Jaro.
Nelékařské zdravotnické profese v ČR. Nelékařské profese MŮJ PROFIL zahájeno studium na SZŠ, 1. vstup do nemocnice maturita, nástup na resuscitační.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
P. uč. Zelinková a P. uč. Solnařová MATEMATIKA X MATEMATIKA.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Praze špičková, otevřená, přátelská.
Čím chci být ,až vyrostu.
Fakulta zdravotnických studií
ČÍM CHCI BÝT AŽ VYROSTU.
ČÍM BYCH CHTĚL BÝT AŽ VYROSTU?
Prezentace projektu Rozvoj PřF JU
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Fakulta zdravotnických studií
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
STROM PROFESÍ NAŠÍ RODINY Volba povolání
Čím chci být až vyrostu…
Dobrý den. Dovolte, abych se Vám představila a zároveň Vám nabídla kousek z mého studijního pobytu na partnerské zahraniční univerzitě
Představení senátorů Akademického senátu FZS
Studijní program Ošetřovatelství
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Studijní obory Speciální edukace bezpečnostních složek Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek.
Úvod do psychologie II. přednáška
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Fakulta zdravotnických studií
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Narodil jsem se Opravdový příběh OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Narodil jsem se V rodině učitelky matematiky a vědeckého pracovníka v oboru klimatogeografie Opravdový příběh OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Narodil jsem se V rodině učitelky matematiky a vědeckého pracovníka v oboru klimatogeografie Lékařským povoláním a medicínskou vědou netknutý Opravdový příběh OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Narodil jsem se V rodině učitelky matematiky a vědeckého pracovníka v oboru klimatogeografie Lékařským povoláním a medicínskou vědou netknutý Medicína byla jasná volba Opravdový příběh OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Studium medicíny OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: Děkanát Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Vám oznamuje, že jste byl přijat ke studiu v oboru všeobecné lékařství…

Dá se naučit celá anatomie? K čemu se mám učit biofyziku? Biochemie 3 semestry??? Jako vážně??? Co je to embryologie? Já myslel, že patologie je pitvání a ony jsou to zase jen sklíčka  Kdy uvidím prvního pacienta? A kdy už ho budu operovat? Studium medicíny OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Sedíme v posluchárně a posloucháme přednášky. Teoretické předměty jsou oddělené od klinických. Témata se opakují a říkají pořád to stejné Co z toho je vlastně důležité? Z čeho se mám učit? Můžu se někoho zeptat? Hlavní zklamání OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Hlavní zklamání OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia NEBYL OPTIMED

Sedíme v posluchárně a posloucháme přednášky. – Tady by mohl OPTIMED ještě zapracovat… Teoretické předměty jsou oddělené od klinických. – OPTIMED spojuje teorii s praxí pomocí vyhledávání Témata se opakují a říkají pořád to stejné – Jenže pohled na stejný problém je z každého oboru jiný, přečti si výstupy z učení Co z toho je vlastně důležité? – Co je v OPTIMEDu, to musím umět Z čeho se mám učit? – Aktualizované literární zdroje Můžu se někoho zeptat? – Přímý mail na garanta jednotky Zklamání je pryč OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství:

Takže… Kdybych tenkrát měl OPTIMED, prostě a jen bych surfoval…

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia Co se naučím v chirurgické propedeutice?

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia Vzpomínám si na anatomické pitevně na žlučník plný kamenů, zítra máme mluvit v chirurgii o játrech a žlučníku. Možná by mě zajímaly souvislosti….

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia Učím se na státnici z chirurgie a nejvíce mě baví dětská traumatologie, v prvním ročníku jsem úplně neporozuměl struktuře růstové ploténky…

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia Chtěl bych si zopakovat anatomii cévního zásobení gastrointestinálního traktu a nevím, jaký anatomický atlas je dnes k mání a doporučován…

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: Použitelnost a výhody OPTIMEDu pro studenta klinické části studia Zajímám se o kmenové buňky, kde všude se o nich mluvilo a bude mluvit?

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: Pozor, moudro!!! Dnes jako učitel přesně vím, jak bych OPTIMED použil jako student. Využijte jeho jedinečnosti a používejte ho. Pomůže vám víc, než si myslíte.

OPTIMED - optimalizovaná výuka všeobecného lékařství: ???? Nebo je snad OPTIMED k něčemu i pedagogům??? Děkuji za pozornost