Základy kartografie Jarmila Kirvejová FŽP-KM Druhý ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krajské město: Ústí nad Labem
Advertisements

ÚSTECKÝ KRAJ.
Vodní nádrž Šance.
Šmídová, Křečková, Medková
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Ústecký kraj.
Pohlednice z Libereckého kraje Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Nýznerov – od kaple k vodopádům…
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 9.
Fyzicko-geografická sféra
RYBNÍK BARBORA HODNOCENÍ EKOSYSTÉMU Diplomová práce
GREŠLOVÉ MÝTO.
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město:PRAHA Počet obyvatel:
OBEC-Tatenice Tatenici najdete v jihovýchodní části Pardubického kraje v okrese Ústí nad Orlicí. Leží mezi městy Lanškroun, Moravská Třebová, Zábřeh.
Vodní nádrže.
Česká republika Horopis IV.
Základy regionální geografie
Vodní Elektrárny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
CHKO Český kras.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Sedlčany Sedlčany a okolí.
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Pardubický kraj. Pardubický kraj Pozice na mapě.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
RISKUJ!.
Rybníky a rybníkářství
Uvedené číselné hodnoty jsou jen přibližné, neboť různé prameny uvádějí různé a mírně odlišné údaje. Zeměpisné rekordy Česka Hudba: Mike Oldfield.
Ústecký kraj. Poloha a rozloha Ústeckého kraje SZ Čech, na hranicích se SRN Sousedí s kraji Libereckým, Středočeským, Plzeňským a Karlovarským Plocha.
NOVÁ TVÁŘ ÚSTECKÉHO KRAJE TISKOVÁ KONFERENCE Krajský úřad Ústeckého kraje.
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie ČR Datum vytvoření21.9.
Minulost a současnost na mapách. MINULOST A SOUČASNOST NA MAPÁCH Vzdělávací cíle Žáci znají historii města. Žáci jsou schopni číst staré mapy a časově.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
VODNÍ ELEKTRÁRNY V povodí Ohře. Martin Motlík 12 let, 7.B Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
Ústecký kraj. Základní údaje V kraji můžeme obdivovat přírodní krásy národního parku České Švýcarsko se známou Pravčickou bránou. Najdeme zde však i krajinu.
Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_10_Pohoří ČR- Šumava TÉMATICKÝ.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ZEMĚPIS Téma: Vysočina Ročník: 9. Číslo projektu:
Ústecký kraj. Rozloha km² 8. největší kraj ČR krajské město : Ústí nad Labem.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Nový Bydžov město českých královen a studentských merend
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ÚSTECKÝ KRAJ AUTORKY: Laura Šebelová a adela bajačeková
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
HOŘICE TURISTICKÉ ZAJÍMAVOSTI – PODZVIČINSKO – VLASTIVĚDA – 4. r
S l e z s k á H a r t a.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Ústecký kraj.
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
18. výlet turistického kroužku 3. ročník neděle 12. listopadu 2017
Nesovice Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
VY_52_INOVACE_16_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Transkript prezentace:

Základy kartografie Jarmila Kirvejová FŽP-KM Druhý ročník Seminární práce Základy kartografie Jarmila Kirvejová FŽP-KM Druhý ročník

Fláje Zaniklá obec Flájská přehrada současnost

Fláje (zaniklá obec)  Okres:Most Kraj:Ústecký Nadmořská výška:610-740 m. n. Náleží pod obec: Český Jiřetín Obec Fláje zanikla v letech 1958 - 1960 v souvislosti s výstavbou stejnojmenné vodní nádrže. 

Fláje se nacházejí v Severních Čechách

PŘÍRODA SEVEROČESKÉHO KRAJE -mapa z roku 1982

V Ústeckém kraji

Mapa Království Českého

Obec Fláje, V letech 1956 - 1960 náležející do okresu Litvínov a předtím do okresu Duchcov, ležela v Krušných horách jihovýchodně od Českého Jiřetína. Nejbližší obci, vzdálenou jen několik kilometrů východním směrem od Flájí, byla Nová Ves v dnešním okrese Teplice.  1925- celkový pohled

Ves byla snad pojmenována podle potoka Fleyh (německy dnes Flöha), nad jehož horním tokem ležela. Jméno má zřejmě neslovanský původ a vyskytovalo se v minulosti v tvarech: Flew, fflagie, ffley, Fleja, Fleyh. 

Císařský povinný otisk( 1844)

Fláje- pohlednice r.1955

Mostecko 1,vojenské mapování

Mapa Duchcovského okresu, doplňuje statistické tabulky za okres Duchcov zhotovil- Friedrich Selner roku 1861

Historická mapa- Friedrich Selner z roku 1861

Historická mapa- Friedrich Selner z roku 1861- část druhá

Historická mapa- Friedrich Selner z roku 1861- třetí část

Pohlednice- rok 1953

Prospekt z roku 1931

1931- Gasthaus battlecke

Hostinec u Slunce

Kostel sv.Jana Křtitele

Model Kostela sv. Jana křtitele zhotovil: R Model Kostela sv. Jana křtitele zhotovil: R. Schneider 2007 Autor vycházel ze svých vzpomínek z doby kdy ve Flájích žil, využil také dochovanou dokumentaci..

2007- Kostel sv.Jana křtitele byl přemístěn do obce Český Jiřetín

Dispoziční plán kostela

Fláje dispoziční plán

Obec Fláje zanikla v letech 1958- 1960 V souvislosti s výstavbou stejnojmenné vodní nádrže. Flájská přehradní nádrž o rozloze 152ha Technická památka v rámci ČR Jde o ojedinělé řešení duté hráze Vybudováno v letech 1952- 1962

Flájská vodní nádrž

Model –Flájská přehrada

Nedaleko přehrady lze spatřit i zbytky starých Flájí Nedaleko přehrady lze spatřit i zbytky starých Flájí. Blízko břehu přehrady je dodnes zachovaná kamenná podezdívka kostela sv. Jana Křtitele, přemístěného v 60. letech minulého století do Českého Jiřetína

Historická mapa

Letecká mapa

Základní mapa

Turistická mapa

Seznam použité literatury www.geology.cz/aplikace/fotoarchiv. www.mapy.cz www.cr.krusnohori.cz/ceskyjiretin/ www.geolab.cz www.milansykora.cz flaje.ceskehory.cz www.mumost.cz - mapa z roku 1861, autor Friedrich Selner a dispoziční plány Obce Fláje- zapůjčilo Okresní muzeum Most

Konec prezentace