SLOVENSKO Martin Schwarz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

S L O V E N S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 6
Křížem krážem střední Evropou
Maďarsko Prezentace.
Česká republika 5. ročník
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SLOVENSKO Typy na výlet
Slovensko Kateřina Kunová 2010.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
SLOVENSKÁ REPUBLIKA.
Kamerun.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_02_Slovenská republika Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Slovenská republika Sousední stát ČR.
Elektronická učebnice - I
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
SLOVENSKO.
Česká republika Horopis II.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
Celý Název Čínská lidová republika
47.1 Pardubický kraj – poznáš jeho dominanty?
SLOVENSKO U: s. 58 – 61 Chalupa, P.: Světový oceán. Evropa. Práce, Praha ISBN
Česká Republika.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Slovenská republika 5. ročník
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Prvouka 3. ročník ZŠ „Slovenská republika“
VYPRACOVALA : Luisa Strešková
Vsetín Město ve kterém žiji
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
MÍSTO, KDE ŽIJEME PRVOUKA, 1. TŘÍDA. mapa České republiky.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT - MÍSTO, KDE ŽIJEME VLASTIVĚDA pro 5.roč. ZŠ  ČESKÁ REPUBLIKA DEMOKRATICKÝ STÁT  POLOHA – VZNIK OBYVATELSTVO  PRACOVNÍ LIST.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.5 Slovenská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_03_Slovensko Téma:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
 Hlavní + největší město ČR  Zároveň kraj a statutární město  Rozloha: 496 km²  Obyvatel: 1,3 mil  Primátor: RNDr. Tomáš Hudeček  Nadmořská výška:
Kateřina Šulcová.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Ukrajina Bělorusko Moldavsko
Česká republika.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Slovenská republika Název školy: ZŠ Salvátor
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 8
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
VLASTIVĚDNÝ AZ KVÍZ Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jana Procházková Datum: 25.
Česká republika - opakování
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
SLOVENSKO.
Česká republika jako součást Evropy
VY_32_INOVACE_155_Slovensko
Slovensko Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011
Řecko Anet a Šárka 5. A.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Česká republika
Transkript prezentace:

SLOVENSKO Martin Schwarz

ZÁKLADNÍ ÚDAJE HLAVNÍ MĚSTO: BRATISLAVA POČET OBYVATEL: 5 396 168 NÁRODNOSTI: SLOVÁCI, MAĎAŘI, ROMOVÉ, ČEŠI STÁTNÍ ZNAK: STÁTNÍ VLAJKA:

SLOVENSKO JE V POČTU OBYVATEL 109. NA SVĚTĚ SLOVENSKO JE V POČTU OBYVATEL 109. NA SVĚTĚ. HLAVNÍM MĚSTEM JE ZÁROVEŇ NEJVĚTŠÍ MĚSTO BRATISLAVA. JE VNITROZEMSKÝM STÁTEM LEŽÍCÍM VE STŘEDNÍ EVROPĚ. VZNIKLO ROZPADEM ČESKOSLOVENSKA. http://www.youtube.com/watch?v=05sr1AQ8_jE&playnext=1&list=PL7907E295E2B202C5

BRATISLAVA JE HLAVNÍM A NEJVĚTŠÍM MĚSTEM SLOVENSKÉ REPUBLIKY. VELKOU ZAJÍMAVOSTÍ VE ZDEJŠÍM MĚSTĚ JE URČITĚ SAMOTNÝ BRATISLAVSKÝ HRAD, NA KTERÉM SÍDLÍ PREZIDENT. KRÁSNÉ HLAVNÍ MĚSTO NAVÍC DOPLŇUJÍ VZÁCNÉ KULTURNÍ PAMÁTKY.

KDE LEŽÍ BRATISLAVA?

TATRY TATRY JSOU VELKOU DOMINANTOU SLOVENSKA. JSOU TO ZDEJŠÍ NEJVYŠŠÍ HORY. SLOVÁCI JAKO NÁROD JSOU NA TATRY HRDÍ. TO, ŽE SLOVENSKO MÁ TYTO VELEHORY OPRAVDU RÁDO, LZE USVĚDČIT NĚKOLIKA DŮKAZY. NAPŘÍKLAD ZMÍŇKA O NICH JE I V SAMOTNÉ NÁRODNÍ HYMNĚ. NEJVĚTŠÍM DŮVODEM, PROČ NAVŠTÍVIT TYTO SLOVENSKÉ HORY, JE ČISTÁ A KRÁSNÁ PŘÍRODA. KAŽDÝ SI URČITĚ ODNESE SKVĚLÝ TURISTICKÝ ZÁŽITEK!

TATRY SE DĚLÍ NA VYSOKÉ A NÍZKÉ

KOŠICE KOŠICE JSOU VELIKÝM CENTREM PRO VÝCHODNÍ SLOVENSKO. SAMOTNÉ MĚSTO SE ZAŘAZUJE MEZI DVĚ NEJVĚTŠÍ, A PRO OBYVATELSTVO JE PLNĚ VYUŽITELNÉ. MŮŽETE ZDE NAJÍT SPORTOVNÍ, ZÁBAVNÍ I KULTURNÍ VYŽITÍ. MĚSTO SKRÝVÁ NAPŘÍKLAD I PAMÁTKY, KTERÉ BYLY PRO DŘÍVĚJŠÍ ČESKOSLOVENSKO VELMI VÝZNAMNÉ. KOŠICE JSOU ZNÁMY SVÝMI KAŽDOROČNĚ POŘÁDANÝMI LIDOVÝMI TANCI. ROK OD ROKU SE NA VELKÉM KOŠICKÉM NÁMĚSTÍ SNAŽÍ TAMNÍ LIDÉ PŘEKONAT REKORD V POČTU TANCUJÍCÍCH.

KOŠICE JSOU PRO CELÉ SLOVENSKO HLAVNĚ KULTURNÍM A SPORTOVNÍM CENTREM.

GERLACHOVSKÝ ŠTÍT GERLACHOVSKÝ ŠTÍT JE NEJVYŠŠÍM BODEM VYSOKÝCH KARPAT, A ZÁROVEŇ NEJVYŠŠÍ HOROU SLOVENSKA. PRO TURISTY JE TO VELICE KRÁSNÉ MÍSTO, ZE KTERÉHO MŮŽETE VIDĚT KRÁSU VĚTŠINY TATER. MĚŘÍ 2654 M.N.M, COŽ JE O VÍCE NEŽ 1000 METRŮ VÝŠE, NEŽ NEJVYŠŠÍ BOD ČESKA – SNĚŽKA. I PROTO SE STÁVÁ ČASTO ATRAKCÍ TURISTŮ.

GERLACHOVSKÝ ŠTÍT JE NEJVYŠŠÍ HOROU SLOVENSKÉ REPUBLIKY.

FOTO - SLOVENSKO