Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.
Gymnázium a Jazyková škola Zlín
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Praktické zkušenosti s hodnocením bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
8. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
KOF / FI. Kontakt  Lukáš Feřt   Kancelář: kl410  Domovské sránky: home.zcu.cz/~lferthome.zcu.cz/~lfert.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Systém zvyšování kvality výuky anglického jazyka Projekt z OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
CLIL zkušenosti Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Šablony OP VVV a podpora nadání
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Tematická setkávání a práce v minitýmech
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Plánování prvních kroků
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Název operačního programu:
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Š A B L O N Y II.
Centrum kolegiální podpory CKP
Pracovní setkání středních škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Transkript prezentace:

Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014

Třetí metodické setkání - učitelé anglického jazyka ze základních škol okresu Vsetín. Termín konání: středa 2. dubna 2014 Místo konání: ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí, Palackého 49 Program setkání: 7.45 – 8.00Prezence 8.00 – 8.15Zahájení 8.15 – 9.00Ukázková hodina - „Metody, které fungují“ (Mgr. Lenka Vidašičová, ZŠ Růžďka) 9.00 – 9.30Diskuse k ukázkové hodině, další návrhy a ukázky metod, které se osvědčily 9.30 – 10.00Přestávka, občerstvení, zapůjčení metodické literatury – 10.45Ukázková hodina „Konverzace pro nejmladší žáky. Jak začít a jak vzbudit zájem o mluvení cizím jazykem.“ (Mgr. Elizabeth Woock, USA) – 11.20Diskuse k ukázkové hodině, představení www stránek, se kterými mají vyučující dobré zkušenosti – 11.30Shrnutí, diskuse a další návrhy do Sborníku dobré praxe – 11.45Virtuální kabinet a kurzy pro učitele AJ (semináře DVPP) – představení aktuální www stránky – 12.00Zakončení, evaluační dotazník Oběd

Ukázková hodina „Metody, které fungují“ (Mgr. Lenka Vidašičová, ZŠ Růžďka)

Ukázková hodina – „Konverzace pro nejmladší žáky. Jak začít a jak vzbudit zájem o mluvení cizím jazykem.“ (Mgr. Elizabeth Woock, USA)

3. metodická skupina učitelů angličtiny Základní školy okresu Vsetín JménoŠkola 1 Juříčková Eva, MgrZŠ Hošťálková 2 Žambochová Pavlína, Mgr.ZŠ Hošťálková 3 Ondřejová Dana, Mgr.ZŠ Žerotínova, Valašské Meziříčí 4 Šimková Alena, Mgr.ZŠ Hošťálková 5 Pytlíková Kateřina, Mgr.ZŠ Salvátor Valašské Meziříčí 6 Tvardíková Pavlína, Mgr.ZŠ 5. května, Rožnov p/R 7 Záslavová Monika, Mgr.ZŠ Křižná, Valašské Meziříčí 8 Komínková Veronika, Mgr.ZŠ Křižná, Valašské Meziříčí 9 Šoborová Elen, Mgr.ZŠ Šafaříkova, Valašské Meziříčí 10 Hrabovský JiříZŠ a MŠ Police, Hyjánková Eva, Mgr.MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí 12 Fišrová Renata, MgrMŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené Valašské Meziříčí

Stručný výstup z metodického setkání učitelů základních škol okresu Vsetín První část setkání byla věnována praktickým aktivitám, které jsou osvědčené a ověřené dlouholetou praxí. Mgr. Vidašičová předvedla řadu konkrétních her a dalších aktivit, které dokáží zaktivizovat i pasivní žáky. Metodici si jednotlivé aktivity prakticky vyzkoušeli a pečlivě si vše zaznamenávali. Po ukončení ukázkové hodiny se rozběhla živá debata s dalšími zkušenostmi přítomných angličtinářů. Někteří ze zúčastněných již absolvovali semináře v rámci projektu a referovali svým kolegům. První část setkání tak byla velice živá a čistě praktická a inspirativní. Během přestávky si pak učitelé vyměnili zapůjčenou metodickou literaturu. Po přestávce následovala další ukázková hodina. Mgr. Elizabeth Woock přispěla mimo obsahově zajímavého příspěvku i svou originální angličtinou. Hodina byla zaměřena na konverzaci, vyučující si vyslechli vlastní zkušenosti Elizabeth s výukou nejmenších dětí v ČR a současně si vyzkoušeli nové metody. Kromě praktických ukázek se rozběhla debata v angličtině k tématu Konverzace u nejmenších. Elizabeth poukázala na www stránky, ze kterých čerpá obrazový materiál. Zúčastněným byly rozdány tablety, mohli si tak zmíněné stránky ihned sami prohlédnout. Z fóra pak byly zmiňovány stále další webové adresy, ve výsledku si všichni odnesli bohatou databázi inspirativních www stránek. Posledním bodem programu bylo připomenutí metodických seminářů. Učitelé využili používané tablety, procházeli nabídku a přihlašovali se na další semináře. Po vyčerpání připraveného programu následoval evaluační dotazník a rozloučení.