Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Komunikace a lokace v SL Bc. Jarmila Havelková Regionální knihovna Karviná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Komunikace – telefonování
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Řeč, jazyk, mluva.
Vztahy mezi lidmi 7. ročník - září.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Icq Zuzana Jírová.
Elektronická komunikace
Základní pojmy v informatice –II.
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_416_LAN AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Komunikace.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Elektronická komunikace
Vypracovala: Eva Šamšulová 4. Z
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Komunikace – internet ( ) Bohumil Bareš. Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku.
Komunikace a její využití v řízení
Typy elektronické komunikace
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Sociální síť Sociální síť, zvaná též společenská síť, komunitní síť či komunita, anglicky social network, je propojená skupina lidí, kteří se navzájem.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: VĚCI V ČASE Autor: Mgr. Irena Tomicová výukový materiál zpracován.
Práce s ICQ aneb začínáme komunikovat Instalace a základy práce s ICQ.
Základní pojmy v informatice –II.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_414_VoIP AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_3.1.4.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
POVRCH KRAJINY Vlastivěda Pro 4.ročník Gabriela Mikulková 2012.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
Zdravotnický asistent, první ročník Komunikace Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha.
Multimediální elektronická komunikace
VY_32_INOVACE_08/3/1 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Komunikace Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Název materiálu: Bluetooth Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: leden 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
KOMUNIKACE V RÁMCI SOCIALNÍCH INTERAKCÍ Božena Genrtová.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
, KOMUNIKAČNÍ NÁSTROJE. Elektronická pošta, zkráceně , je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační.
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Český jazyk 5 Autor: Mgr. Lenka Radošová Volné psaní na téma:
Anotace: Prezentace je určena žákům 5. ročníku, slouží k seznámení žáků s internetem, jeho nejčastější používání, varování před některými nástrahami a.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Inf Elektronická komunikace
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
Komunikace. Komunikace – neverbální „řeč těla“ zrakový kontakt mimika gesta pohyby doteky oblečení.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Škola: SŠ, ZŠ a MŠ Karviná Autor: Bc.Balonová Soňa
Transkript prezentace:

Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš

Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku komunikace: ▫verbální komunikace – slovní komunikace, tedy komunikace slovem či písmem ▫neverbální komunikace - dorozumívání beze slov (např. mimika, haptika, gestikulace atd.) ▫Vizuální komunikace – komunikace prostřednictvím vizuálních médií (tiskoviny, Internet, reklamní po utače, orientační tabule, dopravní značení, tištěné ovládací prvky…) zejména v oblasti grafického a informačního designu. 2

Chat je krátká komunikace nebo rozhovor dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Uskutečňuje se vždy v reálném čase. V užším smyslu se při chatu komunikuje formou psaného textu. Slovo chat se v angličtině běžně používá pro klábosení, pokec, přátelský rozhovor. Audiochat – komunikace s využitím i zvuku Videochat – komunikace s využitím i obrazu 3

Facebook – pozor je až od 13 let 4 Dnes nejvíce chatujete asi přes tzv. sociální sítě, jako je Facebook. Zde si zadáte přátele se kterýma pak můžete, chatovat….. Vpravo dole vidíte kolik je právě přátel online a vedle vidíte okno, s kým si chatuji…….

Chat na lidech na seznamu 5 Nečetujte nikdy s neznámými lidmi, nevíte, kdo se za přezdívkou může skrývat !!! Za přezdívkou beruška může být čmelák!!!!!

Skype Skype (vyslovuj ˈ ska ɪ p) je program ve kterém přímo komunikují dva i více přátel, umožňuje provozovat internetovou telefonii (VoIP) a videohovory, Sleduje, kdo je připojen a s kým se lze spojit Umožňuje i přenos souborů Tento způsob mi vyhovuje můžu přímo sledovat toho s kým mluvím, může mi ukázat výhled na nejvyšší horu Evropy z okna jeho bytu a je to přímá komunikace jen se známým člověkem 6

7 Vybereme si přítele s kterým si budeme skypovat a zavoláme mu, pokud máme oba videokameru můžeme zmáčknout tlačítko videohovor a přímo se uvidíme. Pokud chceme skype využít jako chat napíšeme zprávu do spodního políčka zmáčkneme odeslat, vlevo vidíme kontakty přátel, kdo je zelený je online……..

Zdroje: _gnangarra.jpg _Ericsson_Phone.jpg %A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0 %BE%D0%BD_1.jpg utoMusTelephoneCandlestick.jpg 8