Svět jak ho neznáte Marek Šottl EI.4.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZAHNUTÉ OLED TELEVIZE.
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Tomáš Lipovský Jan Suchánek
Pevné disky-rozhraní.
Záznamová média.
Periferní zařízení počítače
Od difrakce a interference světla k holografii a difraktivní optice P. Paták, Z. Safernová, D. Renát, M. Daněk, M. Šiška.
Zařízení pro měření fotopolymerních záznamových struktur
Model atomu.
CD-ROM Compact Disc - Read Only Memory
Počítačová 3D grafika Daniel Beznoskov, 1IT A.
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
Změníme Váš úhel pohledu 360°advertising. Umístit reklamu je důležité Děláte svoji práci dobře, možná dokonce skvěle ! Ale ví to o Vás Vaši potenciální.
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 19 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Zvuková.
44 zdroje světla Jan Klíma.
Paměťová média.
Složení počítače Informatika 5. třída.
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, O STRAVA – P ORUBA, P ORUBSKÁ 831 PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE R EGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Základní části počítače
Aneta Trkalová Petra Košárková
Paměťová média.
HARDWARE II Periferie.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Získáváme fotografie pro práci Odkud a jak…. Kde se používá počítačová grafika tiskoviny – časopisy, noviny, knihy, letáky reklama – billboardy, propagační.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Vypracoval: Karel Koudela
Holografie Holografie je metoda záznamu a trojrozměrného vybavování obrazu, založená na interferenci vysoce koherentního světla laserů Teoretické principy.
FYZIKA PRO IV. ROČNÍK GYMNÁZIA - OPTIKA
Holografie Z. Tognerová VIII. A.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
Rozklad světla optickým hranolem, barvy
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Linda Křikavová Martin Setnička Obor geodézie a kartografie FSv ČVUT
FYZIKA PRO IV. ROČNÍK GYMNÁZIA
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Optická média.
MÉDIA.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Blue-Ray vs. HD-DVD Zbrusu nová technologie Zbrusu nová technologie Nové velkokapacitní multimedia Nové velkokapacitní multimedia Rychlejší čtení a zápis.
Informatika vnější paměti – Optické disky
Počítání, vývoj matematiky,... Asi milion let uplynulo od doby, kdy se na naší planetě objevil člověk. Během této doby se naučil poznávat tvary a směry,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Záznamová média Informatika – 6. ročník
HARDWARE Co je to ?.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů FLASH DISK USB flash disk, je paměťové zařízení, používané převážně jako náhrada diskety. Většinou.
Metody vytváření biomechanického modelů
R.Hons, J. Bahyl , P. Maraczek
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
USB flash disk. Úvod USB flash paměť, někdy též USB klíč, paměťový klíč USB či USB flash disk (hovoro- vě fleška či USB klíček), je paměťové zařízení,
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_09_ZAZNAMOVA_MEDIUM_CD_DVD.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Záznamová média.
Petr Fodor.
OP VK VYT 2.9 Mechaniky (DVD, Blue-ray, FDD)
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Pôvod Názov Blu-ray pochádza z anglického slova Blue-ray a znamená modrý lúč. Je to jeden z najnovších a najkapacitnejších optických diskov na svete. Blu-ray.
Internet - historie.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Princip optických mechanik
Prof. MUDr. Mojmír Petraň
INFORMATIKA – záznamová media
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

Svět jak ho neznáte Marek Šottl EI.4

Obsah Co je to holografie? Historie Princip holografie Příklady a využití Co můžeme čekat?

Co je vlastně holografie? Holografie =způsob zobrazování trojrozměrných předmětů pomocí záznamu a následné rekonstrukce informací nesených světlem Holografie =je vyspělá forma záznamu obrazu, která umožňuje zachytit jeho trojrozměrnou strukturu. Tato technologie může být využita i ke skladování binárních dat. 3. Holografie = Holografie je metoda záznamu a trojrozměrného vybavování obrazu, založená na interferenci vysoce koherentního světla laserů.

Anketa 29% lidí nevědělo o pojmu holografie nic 30% lidí mělo zkreslenou představu o tomto pojmu a 41% vědělo oč se jedná alespoň na binární úrovni. Anketa mezi lidmi od 16 do 40 let

Historie Denis Gabor V roce 1971 získal Nobelovu cenu za fyziku. Narodil se roku 1900 5.června v Budapešti a zemřel 9.února 1971 v Londýně. Můžeme ho považovat za objevitele Holografie. Roku 1963 zaměstnanec Polaroidu Pieter van Heerden přišel s myšlenkou využít metodu holografie k záznamu binárních dat. První trojrozměrný záznam, zobrazující vláček, se podařilo vytvořit vědcům na michiganské univerzitě Emmettu Leithovi a Jurisi Upatnieksovi v roce 1964. Mezi novinky patří IO2technology.

Princip holografie Důležité je připomenout že existuje několik druhů holografie: 1.Akustická holografie 2.Optická holografie Princip:

Využití Obrazové (pravé 3D) hologramy Obrazové hologramy vznikají holografickým záznamem předmětu. Díky velké hloubce obrazové scény a širokému úhlu pozorování se takto vytvořené hologramy využívjí například k zpřístupnění vzácných archivovaných předmětů široké veřejnosti.Zobrazení objektu ve 3d. Lisované duhové hologramy Duhové hologramy vznikají na rozdíl od obrazových v návrhářském studiu, kde jim odborníci vdechnou jedinečnou strukturu, která se nejčastěji v podobě plastem pokryté nálepky se sériově vyrábí.

V lékařství Již dnes se dá holografie použít při různých holografických postupech. Například z rentgenových snímků je možno moderní počítačovou technikou rekonstruovat rentgenovaný předmět (kostra člověka) . Táto způsobem vidí pacientův problém v 3d provedení a můžou na něm lépe pracovat. Později by bylo možné zobrazovat i orgány a další části,které má pacient postižen. Vše by mohlo vést k pokrokům v dnešní i zítřejší medicíně.

Ve stavebnictví Dnes je již zvykem konstruovat budovy pomocí počítačů. Je to rychlejší a pokrokovější a navíc časově méně náročné. Díky holografii je možné tyto budovy rekonstruovat do 3d modelů a kupříkladu zjišťovat jestli se stavba hodí do ulice či ne. Mohou zjistit různé vady a nedostatky budovy. V neposlední řadě architekt má možnost vidět svůj výtvor prakticky hotový a v provedení jak skutečně vypadá pouze zmenšený. Může přinést stejně jako v lékařství nezměrnou pomocnou ruku a vést nás do 21.století.

Datový záznam

Datový záznam Tyto materiály umožňují zaznamenat až 31,2Gbitu na čtvereční palec Na rozdíl od běžných nosičů (CD, DVD, Blu-ray,diskety) holografický záznam dat umožňuje trojrozměrný zápis do objemu datové vrstvy média, která v současnosti sestává z krystalů fotopolymerů. Tento materiál však nedovoluje přepis!

Novinky Firma Optware Corporation se odhodlala koncem tohoto roku uvést holografická média s kapacitou 30GB. Média by se měla prodávat za cenu nad 20Kč.Cena čtecího zařízení údajně bude okolo 45.000,- Kč a zapisovacího dokonce neskutečných 230.000,- Kč

Další využití Holografické brýle V armádě Holografická Bluetooth klávesnice

Budouctnost holografie Videa v holografickém zobrazení Využití v mnoha vědních disciplínách Navigační prostředek videohovory realizovány pomocí holografické projekce Přínos v kapacitách nejen médií

Vaše dotazy Vidím ,že je jich jako obvykle spousta A TO JE KONEC