PRAVDĚPODOBNOST Žákyně č. 1 ZL 3 / 2010-11. Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši samostatně se zamysli nad předloženým řešením pokud budeš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy o společné práci − 2
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
ENERGIE CO VŠECHNO SKRÝVÁ….
systém na odhalování plagiátů
Několikrát méně, nácvik.
Cvičení 2 Proměnné(jednoduché a složené) a konstanty První program Zápis výrazů.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Analýza vnitropodnikového trhu práce
VY_32_INOVACE_21-14 Test č.2 Podmíněná pravděpodobnost Nezávislé jevy.
Mezipředmětové vztahy Aplikace anglického jazyka do jiných předmětů s využitím moderních metod.
Vyhledávání a analýza dat na internetu 1 Doporučený vyhledávač:
SZŠ a VOŠZ Zlín ® předkládá prezentaci Kabinet MAT Mgr. Vladimír Pančocha.
Pamatujete si, jak jsme si v loňském školním roce hráli na pošťáky? Každé slovo byl dopis s adresou, který jsme museli správně doručit. Teď si všechny.
Příprava na čtvrtletní písemnou práci Vypracovala Petra Antlová.
VY_32_INOVACE_21-08 Pravděpodobnost 8 Podmíněná pravděpodobnost – II.
ZŠ, ZUŠ a MŠ Kašperské Hory, Vimperská 230 Předmět: FYZIKA Ročník: 8.
OBECNÁ CHEMIE PROTOKOL POKUSU VY_32_INOVACE_02 - PROTOKOL POKUSU
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Ú VODNÍ HLAVIČKA Doplň číslo lab. práce Ú KOL 1: D OPLŇ DO OBRÁZKU NÁZVY ČÁSTÍ ROVNORAMENNÝCH VAH.
Co nás obklopuje?.
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - elmg.jevy (výroba elektřiny) - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik.
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - dokončíme elmg.jevy - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik nových.
Přátelství v literatuře
Klasifikace FYZIKA 2.pol. - dokončíme elmg.jevy - seznámíme se s elmg. vlnami - „projdeme“ se sluneční soustavou Do konce roku budeme ještě několik nových.
Řešení každé slovní úlohy se skládá z několika částí.
KIV/PRJ Speciální předmět pro zvídavé a hravé.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_151_Násobíme,dělíme 7- slovní úlohy AUTOR: Jana Dzubáková.
Kombinatorika, pravděpodobnost, statistika
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
Pravděpodobnost Petra V., ZL 3. Zadání:  Z 18-ti lístků označených 1-18 vytáhněte náhodně 1 lístek. Jaká je pravděpodobnost, že na vytaženém lístku bude:
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_150_Restaurace AUTOR: Jana Dzubáková ROČNÍK, DATUM: 3., 11.
Jana Ch. ZL 3. Prezentace o pravděpodobnosti. Máme 16 láhví minerálky. Víme, že v 10 láhvích je PODĚBRADKA a v 6 je ONDRÁŠOVKA. Jaká je pravděpodobnost,
Pravděpodobnost Žákyně č. 2 ZL 3 / Pozor, „možná“ je ve výpočtu chyba, takže neopisuj bezhlavě ! Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Březen.
Nevíš si rady ani s jedním? Přihlas se a dostaneš indicii.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Vodorovný vrh VY_32_INOVACE_ února 2013
Zákon zachování energie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Možnosti využití stavebnice v matematických disciplínách posloupnosti, kombinatorika, pravděpodobnost a analytická geometrie v prostoru Autorem materiálu.
POZNÁMKA: Pokud chcete změnit obrázek na tomto snímku, vyberte obrázek a odstraňte ho. Potom klikněte na ikonu Obrázek v zástupném textu a vložte vlastní.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Název společnosti Produkty a služby
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Slovní úlohy o směsích (řešené lineární rovnicí o jedné neznámé)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Podmíněné pravděpodobnosti
Matematika Pravděpodobnost
VY_32_Inovace_ Numerace do 100 Matematika 2.ročník
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Klasifikace FYZIKA 2.pol
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
STATISTIKA.
Základní systém a dělení barev
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
Autor: Ing. Jitka Michálková
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
POPR Počítačová podpora řízení
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Slovní úlohy o pohybu IV. (2 úlohy)
Co nás obklopuje?.
Slovní úlohy o společné práci − 2
Slovní úlohy o společné práci − 2
Sčítání a odčítání desítek do 100
Slovní úlohy o směsích (řešené lineární rovnicí o jedné neznámé)
Transkript prezentace:

PRAVDĚPODOBNOST Žákyně č. 1 ZL 3 /

Úkol: opiš si zadání, popř. si ho třeba i vylepši samostatně se zamysli nad předloženým řešením pokud budeš mít nějaké výhrady, tak je slovně specifikuj a pošli v těle e- mailu svému vyučujícímu Do svého sešitu určitě vyřeš podle svého ! Pozor, „možná“ je ve výpočtu chyba, takže neopisuj bezhlavě, uplatni svoji zkušenost a vše, co už umíš !

MÁME 12 MÍČKŮ, mezi nimi jsou 4 červené zbytek černých. Jaká je pravděpodobnost, že ze 3 náhodně vybraných budou zrovna dva červené?

k = 12 n= 3

1 - N 2 - N

VÝPOČET PŘÍZNIVÝCH JEVU C 2 (4)= ( 4 2 ) = 1 !!

VÝPOČET MOŽNÁCH JEVŮ C 3 (12) = ( 12 3 )

P = POČET PŘÍZNIVÝCH / POČET MOŽNÁCH JEVU 56/220 = 0,25

0,25 * 100 = 25 % Pravděpodobnost, že vytáhneme 2 červené je 25 procentní.

Pomiňme vhodnost grafiky, která byla žákem/-yní použita. Každopádně předložená úloha a zvl. její řešení obsahuje několik pastiček, možná i chyb. Srovnej s ní svůj výpočet stručně vyjádři/charakterizuj chyby, které jsi v prezentaci objevil/-a pošli je v textu u na adresu pro komunikaci s vyučujícím Kontrolní výsledek je: 21,8 %