ZDRAVÉ MLSÁNÍ Ivana Paletová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Adresa: Ovčárecká 305, Kolín V, Kolín Telefon:
Advertisements

Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Mgr. Adéla Kostrounová Mgr. Marcela Rychlá
Základní směry ve výživě
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Minidezerty z italských cukráren
TUKY (LIPIDY).
Škola: Praktická škola dvouletá
Dana Gabrovská Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Recept na perník.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.19 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.16 SOU Obořiště
Potraviny rostlinného původu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Jednoduché moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_127_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Zdravé mlsání Dana Růžičková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí, Praha 26. února 2008.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_52_INOVACE_ZBP1_4064VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Suroviny Ročník: I. –
SPIŽNÍ SKŘÍNĚ Ivana Paletová TĚSTOVINY - celozrnné - bezvaječné - semolinové - kuskus RÝŽE - jasmínová - natural - basmati - parboiled - divoká.
Recept jak udělat krtkův dort…
Jednoduché,ale dobré. Suroviny 150g vlašských ořechů 150g kešu oříšku 150g pistácií 150g brusinek 150g rozinek 150g jakýkoliv sušeného ovoce Mléko Čokoláda.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Obilné kaše Jednoduché restaurační moučníky. Krupicová kaše Do vařícího, mírně osoleného mléka sypeme tenkým pramínkem krupici Za stálého míchání zvolna.
Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):3.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Restaurační moučníky Předmět:Technologie Anotace:Výukový.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Makrobiotika, vegetariánství, dieta batolat a dětí předškolního věku
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_500 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Ivana Francová, SOU Liběchov
Mramorová bábovka Od babičky.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
RACIONÁLNÍ VÝŽIVA je taková, která obsahuje optimální množství a poměr makronutrientů (bílkoviny, sacharidy, tuky) i mikronutrientů (vitamíny, minerální.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
TUKY (LIPIDY).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
DUM - Digitální Učební Materiál
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
Recept – Hororové cupcakes
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Výroba dezertních hmot 3
Polevy a náplně Autor: Gražyna Salamonová, Mgr..
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
17.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Název projektu: Moderní škola
DUM - Digitální Učební Materiál
Sportovní výživa Ing. Babet Linhartová.
Vyhodnocení ankety spokojenosti s narozeninovými balíčky pro seniory
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
I N T E G R O V A N Á S T Ř E D N Í Š K O L A C H E B, p.o.
Potravinářské zbožíznalství
Transkript prezentace:

ZDRAVÉ MLSÁNÍ Ivana Paletová

Myslíte si, že nejde mlsat, pokud chcete žít zdravým životním stylem? Ukážu vám, že to jde!!!

DOMÁCÍ PEČENÍ bílou mouku nahraďte celozrnnou bílý cukr nahraďte třtinovým, fruktózou, medem, obilnými slady a sirupy, stévií prášek do pečiva používejte pouze bez fosfátů vanilkový cukr bio nebo light místo vajec můžete použít VAJAHIT oleje pouze jednodruhové, za studena lisované

místo rostlinných tuků na pečení použijte raději klasické máslo kravské mléko nahraďte sójovým nebo kozím čokoládu na vaření bez bílého cukru místo kakaa karob kandované ovoce nahraďte sušeným krémy lze vyrobit z obilných kaší

- marmelády pouze bez cukru např. zn. Dalfour nebo domácí různé čokoládové a oříškové pomazánky

pudinky používejte pouze BIO nebo je nahraďte našim skvělým KOKTEJLEM

NEBAVÍ VÁS PÉCT A MÁTE CHUTĚ NA SLADKÉ??? čokoláda alespoň 70% a bez bílého cukru výborné bezlepkové tyčinky sušené ovoce různé druhy ořechů

výborné jablečné trubičky (bezlepkové) 1 trubička pouze 29 kcal různé celozrnné sušenky (s javorovým sirupem, bez vajec a mléka)

naše úžasné F1 Express tyčinky (pouze 207 kcal) skvělé proteinové tyčinky (pouze 140 kcal)

A nyní nastal čas pro vaše případné dotazy….. PŘEJU VŠEM KRÁSNÝ ZBYTEK DNE!!!